Digitech GNX 2 Vs Korg AX3000g Vs nesto drugo

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
XtrmntR

Digitech GNX 2 Vs Korg AX3000g Vs nesto drugo

Post by XtrmntR » 25 Aug 2008, 10:56

Ovako, imam GNX 2, i imam opciju da ga prodam za 190-200e, a imam drugara koji mi nudi AX3000g za 125e(nov je oko 200 u Nemackoj, ovde je bio do skora 250e, ne znam kako je sada). Elem, u dilemi sam, mada nesto kontam posto nemam neko bolje pojacalo, da mozda prodam proc, pa i pojacalce(evans GX-10, ne znam da li ima i 10W) i kupim Micro Cube, posto mi samo treba za vezbanje, tj. kucnu svirku, i mozda ponekad za neko snimanje.

Posto uskoro uzimam laptop (nadam se neki bolji – preko 2 GB RAM, C2D proc i tako to) kontao mozda za te pare od procesora uzeti neku externu zvucnu(koju da radi posao za sto jeftinije pare?), pa svirati preko laptopa, posto ovaj komp sto sada imam nije bas uslovan za snimanje, a i dolazim u BG pa necu nositi desktop??!! Preporucite nesto za svirku u stanu.

Znaci otprilike ako bi mogla neka solucija da imam sto bolji zvuk za sto manje pare(znam da to ne ide u istoj recenici), tj. da zvuk bude iole zadovoljavajuci, a da mi ostane sto vise love u dzepu. :)

Koliko se krecu cene polovnog V-AMP pedal proca?

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Digitech GNX 2 Vs Korg AX3000g Vs nesto drugo

Post by dejankuki » 25 Aug 2008, 11:07

Sto se MENE tice, ja ti predlazem da ne prodajes GNX-2..

XtrmntR

Post by XtrmntR » 25 Aug 2008, 11:56

Ako moze malo pojasnjenje? :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Aug 2008, 12:17

Pa, iskreno, neces dobiti nista posebno kupovinom AX3000G, znaci maltene isto.. a mozda CAK i manje.. u smislu zvuka i opcija.. jedino ces imati 70-80 evra... u tvom dzepu. U tom smislu je "isplativo" ali rekoh, mozda ti se ton nece svidjati. Naravno, pre bilo kakve transakcije uzmi i probaj AX3000G da vidis da li ti se uopste svidja!...
E sad da li vredi dati jedno a kupiti drugo samo zbog te razlike... ono, ostaje na tebi..

Kad je rec o kopmu/lap-topu... uvek ti mozes da kupis tolko pominjani Line6 GX i da sviras na bilo kom kopjuteru ili lap-topu uz njega.. medjutim, opet je pitanje NA CEMU ti to slusas, ako slusas na onim zvucnicima sto idu uz lap-top.. odmah otpisi bilo sta od kvaliteta (mislim na ono sto ces da cujes)...

Tako da bottom line..
Moj neki savet. bolje stekaj pare za bilo kakvo pojacalo, do 30W nego da petljas sa procesorima (tipa prodaj-kupi-menjaj)..
A koliko se secam GNX2 ima XLR balansirane izlaze kojima mozes direktno u karticu, bilo koju..
Znaci,
ne menjaj proc
kupi line6 ili cak neki drugi guitar-to USB interfejs
stekaj pare za neko pojacalo do 30W , s tim da vrrrlo cesto ta pojacala imaju line/record out, tako da ce ti i to snimanje biti olaksano...

Moj neki pogled na stvar! naravno!!

dodatak:
Ah da polovni behringer moz' naci i za 50-60 eura, a nov je oko 100e
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=284

A X V-amp je oko 70e
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=294

XtrmntR

Post by XtrmntR » 25 Aug 2008, 14:39

Hvala Deki.

Probao sam AX3000G, danas cu ici kod drugara, pa cu poneti i svoj proc da uporedim sa njegovom na istom pojacalu. Sad mi se jos jedan drugar nudi da kupi moj GNX. :D:D

Sad bas gledam po netu Line6 GX i ono sto cujem je sasvim zadovoljavajuce. Zna li neko koliko je nov kod nas? Na thomannu je oko 60e, mada kapiram da je kod nas skuplji. Znaci osim GX-a mi ne treba nista osim gitare, GX, kompa i kablova naravno? Koliko zvucna igra ulogu u tom slucaju?

A kad bi pojacalo spojio na laptop?

friedman

Post by friedman » 25 Aug 2008, 15:47

XtrmntR wrote:Znaci osim GX-a mi ne treba nista osim gitare, GX, kompa i kablova naravno? Koliko zvucna igra ulogu u tom slucaju?
Ovo pitanje i mene muci ovih dana jer razmisljam da uzmem Tone Port.

XtrmntR - U artistu je 70 eura.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 25 Aug 2008, 16:01

Hvala.

Koliko sam citao po netu, za to ti i ne treba zvucna, u toneportu se vec nalazi.

Sad sam slusao na Yuotube-u nekog lika koji spomenu da ima Behringerove aktivne monitore, cini mi se M16, i taj tone port. Ton je skroooooz OK (http://uk.youtube.com/watch?v=TU59FnLO8cY), Gledao sam cenu kod nas u Bosni ti monitori su 150KM novi, tako da ono, znaci kada prodam proc mogu da uzmem tone port i aktivne monitore, i nesto sice da mi ostane. :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Aug 2008, 16:28

Da ne ispadne da samo volim da pricam, ali taj GX je bas nekoliko puta pominjan na ovom forumu...

Ali ukratko, toneport, GX JE zvucna kartica, gledajte na nju kao externu mizicku karticu, ili interfejs..

ZA guitar-to-comp, vam i ne treba nista drugo...

evo malo linkova... za line6 toneport GX

search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=toneport+gx

XtrmntR

Post by XtrmntR » 26 Aug 2008, 20:07

Prodao sam GNX, prodacu verovatno i pojacalce, ili cu sacekati sa prodajom dok ne kupim neke monitore. Znaci uzimam GX nakon sto pazarim laptop. To ce mi biti sasvim dovoljno, nadam se.

Creepy

Post by Creepy » 27 Aug 2008, 15:41

Jel probao neko Zoom G2.1u
http://www.zoom.co.jp/english/products/g21u/
koshta oko 150evra kod nas. Planiram da uzmem neki procesor pa sam se dvoumio izmednju njega i V-Amp
Zoom mi je privukao paznju jer ima 32-bitni zvuk i 96kHz sempling, dok za V-Amp nishta nisam nashao (verovatno je standardno, 24bit 44kHz)
Zoom takodje ima i usb interfejs i dolazi sa Cubase LE 4, tako da shto se tiche snimanja na komp imamo samo jednu A/D konverziju.

E sad, to su tehnichke prednosti, a kakav je zvuk to me zanima? :lol:

XtrmntR

Post by XtrmntR » 27 Aug 2008, 16:50

Ja licno nisam probao taj Zoom, ali nekako mi uleva vise poverenja nego V-AMP(njega sam imao, a on je nov sada oko 70-80e, mislim da nije vise od te cifre), tako da bi moj izbor od ta dva bio Zoom, prvo zbog pedale, drugo verovatno bi trebao da ima bolji zvuk jer je noviji a i skuplji, a na kraju krajeva i lepse izgleda. :) A sad vidim ima i USB audio interface, sto je prednost u odnosu na vamp.

Creepy

Post by Creepy » 28 Aug 2008, 13:54

Sad sam tek izvalio ovu temu na forumu viewtopic.php?f=43&t=442&st=0&sk=t&sd=a
i definitivno odluchio da moj sledeci procesor bude G2.1u (ili josh bolje G7.1u AKO skupim kesh :D )

Post Reply