Pukla nova žica na basu!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

[K87]

Pukla nova žica na basu!

Post by [K87] » 29 Aug 2008, 11:43

kupio sam juche NOVE zice... zamenuo ih sa starim, sve fino namestio drndo ih bio, jutros ih drndo
i krenuo da ih spushtam u nizi shtim i kako sam otpushtao D zicu, ona pukla tamo kod chivije?!??!?!!?
nova zica...sam je ja pogreshno stavio?!
Inache prvi put sam sam menjao zice :mrgreen:

Critical
PedoBear

Re: Pukla NOVA zica.

Post by Critical » 29 Aug 2008, 11:53

Koliko god da si je pogresno stavio ne moze da pukne tek tako,nov komplet jos plus si je spustao u nizi stim,ono da nisi mozda poceo slucajno da dotezes pa je onda pukla? Mada ono jebote nov komplet ,moguce da je uletela losa zica u komplet....

[K87]

Post by [K87] » 29 Aug 2008, 12:19

Critical wrote:Koliko god da si je pogresno stavio ne moze da pukne tek tako,nov komplet jos plus si je spustao u nizi stim,ono da nisi mozda poceo slucajno da dotezes pa je onda pukla? Mada ono jebote nov komplet ,moguce da je uletela losa zica u komplet....
ma opushta taman doshao do C, i puche... jbt shto je najgore... nemash nigde da kupish po jednu zicu...za bass... :wallbash_2:
sem za petu... al to se nevazi :mrgreen:

prokuvo sam staru i stavio je... :rolleyes:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 29 Aug 2008, 12:48

reklamiraj
cimaj ih.

ne sme to da se desava....

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 29 Aug 2008, 14:08

Koliko ja znam, niko ne garantuje za trajanje zica. Nikakva garancija ne postoji. (koliko ja znam...)

[K87]

Post by [K87] » 29 Aug 2008, 14:23

zolideathmetal wrote:Koliko ja znam, niko ne garantuje za trajanje zica. Nikakva garancija ne postoji. (koliko ja znam...)
taj rad...

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 29 Aug 2008, 16:23

Garanciju na žice niko ne daje, jer je praktično nemoguće utvrditi iz kog razloga je pukla!
Ako će ti u nekoj prodavnici izaći u susret i (o svom trošku, jer nijedan proizvođač ne daje garanciju na žice) zamijeniti žice, to je stvar njihove dobre volje i procjene.
Može biti pretegnuta, može biti pogrešno uvedena u čiviju pa slomljena, može biti jednom namotana (na pogrešno mjesto) pa ponovo namotana na kontra stranu uslijed čega itekako debela bass žica zna da pukne.

Ako nisi siguran kako trebaš namotati žicu za bass, zamoli nekoga da ti pokaže. Skupo je da se učiš na svojim greškama!

p.s. Kada meni dođe čovjek sa 15 godina iskustva i kaže da mu je žica prilikom zamjene pukla sama od sebe (što se dešava jednom u 10.000 puta) ja ću mu je zamjeniti. Kada dođe početnik sa istom pričom (što se dešava jednom u 100 puta) ja ću mu se izviniti i zamoliti ga kupi nove žice! Je&iga...

[K87]

Post by [K87] » 29 Aug 2008, 16:36

na greshkama se uchi :mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 29 Aug 2008, 17:21

znam da niko ne daje garanciju, ali ja bih ih napao... zice za bas nisu jeftine, tipa: kao sto ste mi namerno uvalili fush??? itd.

[K87]

Post by [K87] » 29 Aug 2008, 17:41

Nyarlathotep wrote:znam da niko ne daje garanciju, ali ja bih ih napao... zice za bas nisu jeftine, tipa: kao sto ste mi namerno uvalili fush??? itd.
namerno uvalili? am sam sam uzeo... iklen ej on mogao znati tachno koje, kad nijedno pakovanej nije bilo otvoreno...
a nebi to nikad an kvarnjaka radio.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 29 Aug 2008, 17:50

onda kupi nove. laganica.

ja sma jedanput iscimao lika - pre 10 godina - kad sam kupoio fenderove zice za djitru, pukla mi je peta kad sam ih stavljao na djitru.
lik je lepo otvorio novi komplet i dao mi petu zicu. doduse, nisma bio u fazonu - uvelili ste mi, vec kao sta je ovo?

Josip

Post by Josip » 31 Aug 2008, 19:28

Jebote, u 3 posta toliko typing gresaka da jedva citam - aj malo obratite paznju dok kucate!

Da li je moguce reklamirati zice proizvodjacu?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 03 Sep 2008, 03:32

Ja sam cuo da je jedan basista ovdasnji u vreme velikih kriza jedva skupio pare za zice i to je morao da pazari neke skuplje, ne znam sad tacno koje, a jedino je njih mogao da nadje. E i onda mu se desilo slicno sto i korisniku 87, puce jedna zica iz cista mira. Prvo je lik lepo otisao nazad u radnju i naravno nista. E a onda je isfrustriran i u afektu, zamotao sve to u paket, stiso se za jos neku kintu i uputio zice na adresu proizvodjaca.
I gle cuda! Nakon par nedelja iznenadio ga je slican takav paket, samo sto su u njemu sad bile nove neotpakovane zice + jos par komade one zice koja je pukla. :)

Josip

Post by Josip » 03 Sep 2008, 11:00

Zato shto se to u svetu tako radi!
Pogledajte recimo Verbatim diskove - imaju lifetime waranty. Ito nije slucajno, u svetu se bore za svaku musteriju, a recimo zice su 30e.
Dash pare jednom, pa sledeci, pa sledeci - a to nije nimalo mali izdatak. Naravno da ce se proizvodjac truditi da budes zadovoljan i srecan, da dajes pare za njegov proizvod, a ne neki tudji.

[K87]

Post by [K87] » 03 Sep 2008, 11:05

sirac-šunka wrote:Ja sam cuo da je jedan basista ovdasnji u vreme velikih kriza jedva skupio pare za zice i to je morao da pazari neke skuplje, ne znam sad tacno koje, a jedino je njih mogao da nadje. E i onda mu se desilo slicno sto i korisniku 87, puce jedna zica iz cista mira. Prvo je lik lepo otisao nazad u radnju i naravno nista. E a onda je isfrustriran i u afektu, zamotao sve to u paket, stiso se za jos neku kintu i uputio zice na adresu proizvodjaca.
I gle cuda! Nakon par nedelja iznenadio ga je slican takav paket, samo sto su u njemu sad bile nove neotpakovane zice + jos par komade one zice koja je pukla. :)
Lepa bajka... samo shta je 30 evra u inostranstvu... nishta.

Post Reply