Da li je neko imao prilike da isproba ovu gitaru? Kako se ponaša kod intenzivnijeg korišćenja vibrata, drži li štim lepo?
Samo bih molio da se tema ne pretvara u komentarisanje izgleda gitare. Sasvim sam siguran da će 98% ljudi da kaže da je to ružna gitara, ali eto ja volim "ružne" gitare, i da odmah stavimo tačku na to. Dakle samo iskustva korisnika, a ne iskustva kibicera... Hvala!
Ibanez JTK4?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Ibanez JTK4?
Gitaru ne, magnete da.
"Super 58" su, u isto vreme (i zavisno od ukusa, naravno), verovatno i najslabija i najjača tačka tog JetKinga. Ibanez ih stavlja čak i na John Scofield i Pat Metheny modele, što znači da definitivno kupuješ najbolje "klasične" magnete koje Ibanez proizvodi. S druge strane, Ibanez se potrudio da i oni imaju svoj karakteristični "šmek", tj. da ne budu kopija P.A.F.ova ili nečeg "tradicionalnog". I tu im je potencijalna slaba tačka - meni zvuče... pomalo čudno. Ne mislim da zvuče loše - to nikako. Ali ne zvuče tako da možeš da kažeš "Aha, ovo je taj-i-taj šmek." Čime samo hoću da kažem da se na njih treba navići, to je sve. Valjda.
"Super 58" su, u isto vreme (i zavisno od ukusa, naravno), verovatno i najslabija i najjača tačka tog JetKinga. Ibanez ih stavlja čak i na John Scofield i Pat Metheny modele, što znači da definitivno kupuješ najbolje "klasične" magnete koje Ibanez proizvodi. S druge strane, Ibanez se potrudio da i oni imaju svoj karakteristični "šmek", tj. da ne budu kopija P.A.F.ova ili nečeg "tradicionalnog". I tu im je potencijalna slaba tačka - meni zvuče... pomalo čudno. Ne mislim da zvuče loše - to nikako. Ali ne zvuče tako da možeš da kažeš "Aha, ovo je taj-i-taj šmek." Čime samo hoću da kažem da se na njih treba navići, to je sve. Valjda.
pa ne bi trebalo da rashtimava mnogo, Bigsbey tip tremola nije neshto ono extreman, civije izgleda nisu locking al opet ne verujem da bi trebalo da bude nekih problema. Koliko ja znam ni telecasteri sa Bigsbijem nemaju locking chivije pa im nista ne fali.
Meni JetKing super izgleda i stvarno ima neki svoj ton, sto bi trebalo da je pozitivna stvar; Na momente zvuce mushy, ali uz dobar EQ trebalo bi da slabi momenti redukuju; Meni nekako cudno deluju: 1. vrat - nisam se nakd navikao na te moderne flat vratove; i 2. nekako konstrukcijski trup malo cudno lezi kad stojis s njom, nakako nisam mogao da se namestim (ili sam morao da je podesim dosta visoko ili dosta nisko); To je generalno jedini pravi Ibanez koji bih stvarno voleo da posedujem koja mu je cena kod nas? I gde se moze naci?
Last edited by Z*Z*Z on 04 Sep 2008, 22:00, edited 1 time in total.
- Rocket Roll
Nisam ga viđao uživo, ali odnedavno većina Ibanezovog programa može da se poruči preko Music Media Centra (na sajtu su im cene).
Music Media Centar ga nudi za 350 eura, dakle standardna varijanta, sve što je preko bare 350 dolara, ovde je 350 eura. Ako ima flat vrat - još bolje, ja sam prvo svirao klasičnu gitaru, tako da nemam nikakav problem sa tim.
Vidim da je to neka varijacija na temu Bigsby vibrata, ali kako to obično biva, dok se ne proba sve je nagađanje. Nije meni vibrato toliko zanimljiva stvar, ali mi je zanimljiv vibrato koji ne zahteva šupljinu za opruge unutar trupa. Na žalost neću skoro uspeti da odem do Music Media Centra, ali ću svakako zvati da proverim da slučajno nemaju neki komad na lageru.
Hvala svima na informacijama.
Vidim da je to neka varijacija na temu Bigsby vibrata, ali kako to obično biva, dok se ne proba sve je nagađanje. Nije meni vibrato toliko zanimljiva stvar, ali mi je zanimljiv vibrato koji ne zahteva šupljinu za opruge unutar trupa. Na žalost neću skoro uspeti da odem do Music Media Centra, ali ću svakako zvati da proverim da slučajno nemaju neki komad na lageru.
Hvala svima na informacijama.