Vox Cooltron Over The Top Boost

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
P.Howard

Vox Cooltron Over The Top Boost

Post by P.Howard » 21 Mar 2007, 09:14

Pozdrav svima

Hteo bih da kupim ovu pedalu. Da li je neko vec probao, ili zna neke informacije?

P.Howard

Post by P.Howard » 21 Mar 2007, 17:12

Hvala za linkove.
Najverovatnije cu kupiti.

Mada ne kapiram, zasto je cena tako niska? 99 eur?
Svuda u evropi je dvostruka cena. :shock:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Mar 2007, 17:53

Već smo spominjali - Skyjevci su, izgleda, spucali ogromnu kintu u opremu koja sporo izlazi iz radnje, tako da...

Međutim se po mračnim budžacima zlokobno šuška da se nove Voxove stvari kvare SaMo TaKo. Čim izađu iz radnje - bum! U kojem je slučaju Voxova politika da se stvar šalje njima na opravku. Na šta su im Skyjevci, valjda, rekli "Vi mora da ste ludi, nemamo mi te pare da svaki čas šaljemo Valvetronixe za Englesku", a Vox im je odgovorio "Jel' tako? E, onda, šta ste kupili - kupili ste, pa menjajte, popravljajte, radite šta znate, nama se ne obraćajte." Tako da je sadašnja politika Skyja da samo zamenjuju stvari koje crknu, a to je SKUP hobi, pošto ga Vox ne refinansira. I Skyjevci su u nebranom grožđu...

A da nove (NoVe) Voxove stvari crkavaju - nažalost, crkavaju. Ne uvek. Najčešće Valvetronixi imaju problema. Ljudi su otvarali Cooltrone i kažu da su op-ampi u njima vrlo jeftini. I tako... Dok radi - radi super, kad ne radi - tvoj problem, nema delova za zamenu, nema refinansiranja, ako ga njihov majstor popravi - popravio ga je, ako ne - j*bi ga, šta bi ti hteo za 99 evra?

P.Howard

Post by P.Howard » 21 Mar 2007, 18:29

Rocket Roll wrote:Već smo spominjali - Skyjevci su, izgleda, spucali ogromnu kintu u opremu koja sporo izlazi iz radnje, tako da...
Cudno. Pozvao sam radnju u Novom Sadu imaju 1 komad. Prodavac kaze da otkad su na snizenju kupuju ih, ko ludi. U beogradu nema nijedan, ali za par dana ce biti, posto su trenutno na carini. A cena ce biti ista. :?:

Verovatno ima nesto u tome sto pises.
Mozda cu se strpiti malo, dok ustedim pare za H&K TubeFactor...
Te pedale se vec verovatno ne kvare tako lako. Ipak Made In Germany! :D

Sava

Post by Sava » 22 Mar 2007, 18:41

Ne znam da li si pročitao moj tekst o Vox prezentaciji gde sam o Vox pedalama napisao sledeće:

"Prikazane su i sve Vox Coltron pedale i moj utisak je da sve one zvuče slično. Možda su mi se za nijansu više od drugih dopale Brit Boost i Compresor pedale. Jeste da imaju po jednu 12AU7 lampu u sebi, ali uredjaji su malo previše gabaritni što može da odbije one koji nose dosta sprava na svirku. Nisam mnogo pedala probao u životu tako da mi tu iskustvo nije veliko, ali mislim da još nisam čuo pedalu koja može da napravi zvuk koji Marshall na primer ima prirodno i zato meni manje-više sve te pedale zvuče isto, bez obzira što Coltron sigurno spada u bolju ponudu. Naravno pominjalo se ime Boss jer je jasno kome treba da pariraju ove pedale. Interesantan bi bio jedan A/B test, a do tada eventualni potencijalni kupci moraju sami da probaju ove sprave pa da odluče o kupovini. Ipak i pored napisanog rado bih posedovao neku od ovih pedala."

Ja imam jedan Valvetronix koji za sada radi besprekorno. Lično se ne bojim kvarova jer se razumem u elektroniku, a imam potrebnu opremu za popravku. Osim toga elektronika je elektronika, ne vidim zašto bi se Vox kvario više od drugih proizvoda. Većina nas ovde piše uz pomoć računara napravljenih u Kini pa eto i oni traju poprilično dugo, ovaj sa kojeg upravo pišem radi već više od četiri godine, a uključen je najčešće po ceo dan zbog satelitskog prijema. Najzad, sve je to danas toliko jeftino da nije prevelika šteta ako se i pokvari, problem je jedino u tome da li se isplati popravka.

Post Reply