distorzija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DivljaMasina

Re: distorzija

Post by DivljaMasina » 15 Sep 2008, 19:45

onda bi trebalo obratiti pažnju i na Seymour Duncan pedale
"Da se obrati pažnja na ponasanje"....."Iz fundamenta da obratiš pažnju na ponašanje Rumenka!!!"

Sorry za off topic nisam mogao da odolim....

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 16 Sep 2008, 15:46

dweezil wrote:a znao sam da je neka fora :), suvise lepo da bi bilo istinito, ali opet je ta spravica jeftinija od vecine u svojoj klasi. Btw kolko su one Damage Control pedalice u Artistu?! (Liquid blues, Womanizer,Demonizer i Solid metal). Moza bi ti nesto od toga odgovaralo?!
od 230 EUR do 300 EUR .. kako koja .... samo to je malo vise od obicnih pedalica ....

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Sep 2008, 20:02

Ja sam danas probao 2 distorzije u Artistu, chisto onako, bzvz, i evo utisaka:

Rocktron Metal Planet - fina EQ sekcija, sve pomalo shushti ali nishta strashno zaista, razni nivoi dista(pri chemu ne mislim samo na nivo saamog dist-a vec na ceo ton) se mogu dobiti, koshta neshto preko 4000din dakle oko 50 evra, mozhda nekih 5 vishe...Za te pare, dist je sasvim solidan chini mi se, nisam probao mnogo distorzija ali recimo izabrao bih ovaj svaki put ispred Metal Zone-a i slichnih jer ne volim zujanje i takvu izveshtachenost kakvu ima MT-2...na primer. Ok spravica, za te pare skroz.

Line 6 Uber Metal - dok je Rocktron na par podeshavanja zvuchao fino, kako god da namestite Uber Metal, to je upotrebljiv zvuk. Odushevljen sam pedalom. Ima tri moda, metal, pulverizer, i insane. Ima noise gate u dva nivoa, ma opaka stvar. A divno zvuchi i svashta s njom mozhe da se svira. Mozhda jedino neki death metal ne mozhe, ali sve ostalo ide extra. Solazhe pogotovo! Koshta 7470 din i po meni vredi svaku paru, imam utisak da je to pedala koja se kupuje jednom i koristi do kraja zhivota. A o kvalitetu izrade da i ne pricham, meni deluje josh robusnije od Boss-ovih pedala, neverovatna konstrukcija koja uliva maximalno poverenje. Toliko mi se dopala sve ukupno da cu skupljati pare da je uzmem, kad-tad...

Eto, toliko od mene... :)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 17 Sep 2008, 12:39

Historik wrote:Takodje preporucujem izbegavanje Boss DS2. Za male pare ti je daleko najbolji izbor DS1 (koji je nekih 50ak evra nov), a kad budes imao vise para Dunlop MXR pedale su tvoj izbor. Solidna distorzija za manje pare je i Marshall Jackhammer, ali on ume da ima dosta piskav ton, mada je opremljena ekvalajzerom (isto je nekih 50ak evra). Jos jedna stvar: distorzija ti treba za koju vrstu muzike? Npr. Boss Metal Zone je odlicna distorzija, ali sa njom ne mozes bas da sviras blues...
Pa rock, hard rock,malo heavy metala,uglavnom to sviram.Znaci DS1 za pocetak...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 17 Sep 2008, 13:21

johnny_b_good wrote:
Historik wrote:Takodje preporucujem izbegavanje Boss DS2. Za male pare ti je daleko najbolji izbor DS1 (koji je nekih 50ak evra nov), a kad budes imao vise para Dunlop MXR pedale su tvoj izbor. Solidna distorzija za manje pare je i Marshall Jackhammer, ali on ume da ima dosta piskav ton, mada je opremljena ekvalajzerom (isto je nekih 50ak evra). Jos jedna stvar: distorzija ti treba za koju vrstu muzike? Npr. Boss Metal Zone je odlicna distorzija, ali sa njom ne mozes bas da sviras blues...
Pa rock, hard rock,malo heavy metala,uglavnom to sviram.Znaci DS1 za pocetak...
DS-1 (makar ove tajvanske) sam probao i na malom pojacalu od 30w i na JCM800 i zvuk je (meni) bio grozan!!!

Previshe zujkasto i plasticno... A ako smanjish tone, onda se gubi na definiciji tona i zvuci josh i gore...

Idi lepo i probaj u radnji na nekom pojacalu koje je makar slicno tvom sve zivo shto ima, pa se onda odluci...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 17 Sep 2008, 15:31

zashto ne bi pogledao i korgove procesore? za 60eura imash korgovih procesora,koji imaju sasvim ok distorzije za te novce,a i imash shtimer i + 20-30 efekata josh koji ce ti mozhda nekada zatrebati evo i linka pa pogledaj http://www.skymusic.co.yu/prodaja/gitar ... _procesor/ moja preporuka za te novce Korg AX-3G 60 €
- procesor za električnu gitaru,
- 57 kombinacija zvuka,
- 6 efekata u isto vreme,
- 16 drive/amp tipova zvuka,
- 40 user i 40 preset programa,
- ugrađeni auto hromatski štimer.
i za malo vishe para
Korg AX-5G 80 €
- procesor za el. gitaru,
- 58 tipova efekat varijacija,
- 6 efekata u istovremeno,
- 16 modela zvukova pojačala,
- 10 modela zvukova zvučnih kutija,
- 40 preset programa,
- 40 vaših programa,
- expression pedala,
- ugrađen auto štimer.
ja sam probao Korg AX-3G nije nishta specijalno al veruj mi za 60eura radi i vishe nego dobar posao :)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 17 Sep 2008, 16:07

Da li se uopse isplati to sve kupovati za pojacalo od 10w?Mislim na njemu ima distorzija ako da ono,mislim da ta pedala nece imati neki poseban efekat ili se varam?I ovako mi sluzi samo za vezbu

Blingo

Post by Blingo » 17 Sep 2008, 16:43

Znaš kako kažu: Dobra pedala na lošem pojačalu ima da zvuči ko kanta... :)

U principu,za početnika,po mom mišljenju,procesor je dobro rešenje.Nema neke ultra-power-giga-sjber efekte (pričam o procesorima do 100e),ali ćeš uz pomoć njega steći kakav-takav utisak koji efekti su ti zaista potrebni i koje su njihove mogućnosti.

Posle toga lepo predješ na neke kul pedale i gotovo. :D

Blingo

Post by Blingo » 17 Sep 2008, 16:46

Rax13 wrote:
DS-1 (makar ove tajvanske) sam probao i na malom pojacalu od 30w i na JCM800 i zvuk je (meni) bio grozan!!!

Previshe zujkasto i plasticno... A ako smanjish tone, onda se gubi na definiciji tona i zvuci josh i gore...

Idi lepo i probaj u radnji na nekom pojacalu koje je makar slicno tvom sve zivo shto ima, pa se onda odluci...
Predpostavljam,ali moram da pitam... Ovde se radi isključivo o tvom ukusu ili misliš da je DS-1 zaista precenjena (u smislu opšte prihvaćenosti) pedala?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Sep 2008, 16:57

Ne znam za DS-1 ali ja sam svirao DS-2 i imam je trenutno(jes drugarova ali nema veze) i zvuk je uzhasan po meni. Totalno crunchy, ni m od masti, chak i kad povezhem sa delay-om nisam ni blizu zadovoljan ali ajde tako je bolje i veca je mast i ton. Pretpostavljam da je DS-1 josh slabiji. Ma izgleda da od Boss-ovih jedino bi za mene bila MD-2 ali nju josh nisam probao ali nameravam, pa preporuchujem i topic starter-u da uchini isto. :)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 17 Sep 2008, 17:01

Blingo wrote:Predpostavljam,ali moram da pitam... Ovde se radi isključivo o tvom ukusu ili misliš da je DS-1 zaista precenjena (u smislu opšte prihvaćenosti) pedala?
Pa znash kako... U svemu imash subjektivnosti, ali zvuk joj je definitivno praskav i tanak, kao shto kaze Cortex, "ni m od masti"...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Sep 2008, 17:29

Čisto da pomenem, Duda Bezuha godinama svira DS-2 i ne žuri mu se da je menja. Istina, on od nje ne traži puno drajva... ali, FWIW, zadovoljan je njom.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 17 Sep 2008, 17:34

Rocket Roll wrote:Čisto da pomenem, Duda Bezuha godinama svira DS-2 i ne žuri mu se da je menja. Istina, on od nje ne traži puno drajva... ali, FWIW, zadovoljan je njom.
Pa to da... Mislim kad se koristi vishe kao booster ili low-gain pedala, onda radi super, pogotovo na ok pojacalu...
Ali ds-1/ds-2 kao high gain pedala, za moje ushi... :grummel_2:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Sep 2008, 19:07

Ja sam dugo koristio DS-2 kao jedinu distorziju i meni je ok radila posao. DS-1 ima daleko bolji zvuk ali mnogo manje distorzije, sto je meni zapravo super posto za zesce stvari imam nesto drugo ali kao jedina distorzija u lancu, nije nesto preterano svestrana pedala.

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 17 Sep 2008, 23:48

Shred MAster Marshall je ZAKOOON!!!!

Post Reply