Solo takmicenje - septembar 2008.

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Solo takmicenje - septembar 2008.

Post by dejankuki » 11 Sep 2008, 15:44

Hvala Zoli... inace, tvoj solo, iako je minimaslisticki, vrrlo mi se dopadja... stvarno.. jednostavno a lepo..

BTW, zar se nismo dogovorili da "takmicenje" traje do 20.. i da nam ostane 7-8 dana za glasanje... pogledajte pocetak ove teme... jedino je vazno da se sve zavrsi u roku od mesec dana, da bi sledeci mesec imali novi backin' track... cheers, i 'vatajte gitare u ruke...

Mada, bilo bi veeeeoma zanimljivo da cujemo neki bass ili klavijaturski solo... dakle 'vatajte svoje instrumente...

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 11 Sep 2008, 16:47

Hvala ti :)
Sta da radim, nema bubnjara, niti nikakvih zanimljivosti za nas, pa moram i ja da soliram :P
Stvarno bi bilo interesantno da se snimai drugi instrument (mogao sam i bubanj...eh, kasno)

Deka Ceka

Post by Deka Ceka » 12 Sep 2008, 17:52

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 12 Sep 2008, 18:11

Uuuuuu jako lepo... Svaka cast... :wink:

Samo ako bi mogao da napishesh shta si sve koristio od opreme i nacin snimanja...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 Sep 2008, 19:12

bome deka je zakuv'o(chorbicu a bome i vrat djitre)!!! doista sjajno

Deka Ceka

Post by Deka Ceka » 12 Sep 2008, 20:52

e da,...... uputstvo i priprema--

U dobro pripremljen i zagrejan sud ( Sonar), dodati jednu gitaru( Ibanez ),pozeljno da je prethodno prokuvana u ToneLab-u (LE),
soli i bibera po zelji, koncentracije takodje,kuvati 15 min do tacke kljucanja, skinuti sa ringle i procediti u MP3 radi lakseg
varenja. Sluziti vruce !

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 13 Sep 2008, 14:58

Maestralno!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Sep 2008, 01:20

Nema bas mnogo smisla posle Dekinih zaprski turati neki snimak ovdi, ali 'ajde:

http://www.box.net/shared/4cy1g1g4bo

Malko drugaciji pristup. :wink:

Dweezil, ovo je za tebe!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 16 Sep 2008, 12:57

a lepo lepo :) vidi se uticaj Erdjana mada nekako cini mi se da nije to sve iz srca. :) Mozda bi pre snimanja malo trebao da nosis dimije po kuci, da se opustish.
A malo vuce i na Zappine solazhe. :mrgreen:

A Dekina Chorbica je ok samo je zvuk gitare malo suvise pozadi, al lepo je zaprzhio. :D na momente podseti na Vai-a.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 16 Sep 2008, 13:15

Ovako, zbog specificne situacije u kojoj sam se zadesio ovih dana, nisam u mogucnosti da snimim nastavak ovog svog sola, pa cu po preporuci Raxa, okaciti ovo pola. Naime, posto uzimam laptop za par dana, prodao sam svoj komp koji je bio u mogucnosti da snimi kako tako, a sad koristim burazov dok se ne ponovim, a njegov nije ni za k.. :( A osim svega ovog, keva mi je u bolnici, a ja preopterecen poslom i obavezama, tako da ne stizem nista, pa i da imam komp, ne verujem da bih uspeo da snimim ovo u narednih 4 dana.

Evo ga link:
http://www.box.net/shared/zcxok97g2q

Ima li dobrovoljaca da dovrsi ovo? :) Trazim saradnika. :)

Inace, ibanez rg370 -> guitar rig 2.

Deka Ceka

Post by Deka Ceka » 16 Sep 2008, 14:44

sinisake wrote:Nema bas mnogo smisla posle Dekinih zaprski turati neki snimak ovdi, ali 'ajde:
Ima smisla imenjace,vise nego sto mislis...

Prva stvar koju kazem svojim ucenicima je da veruju u sebe, da ne dozvole da im volju i zelju ubiju razmisljanja tipa " ja ovo nikad necu moci i sl "...
Bas naprotiv, to treba da te natera i podstakne da budes jos borbeniji a samim tim i bolji .
Zamisli kako ces se sam slatko smejati za ,recimo, 6 meseci ili godinu dana ovom tvom snimku. To su faze kroz koje smo svi prosli i to je potpuno normalno. Meni recimo tvoj solo na momente zvuci veoma inventivno i originalno,kazem na momente, jer si se vecim delom trudio da popunis prazninu , bez obzira kako ces zvucati...Kladim se da nisi analizirao bt., vec si isao na uvo,sto se kaze, na cistu improvizaciju pa sta zabodes, i to je to . Ma koliko glupo zvucalo, analiziranje podloge preko koje ces snimiti neku solo deonicu je u pocetku proces koji traje ! Zahteva vreme, strpljenje, istrazivanje, pa ce ti recimo za podlogu,za koju ti sad treba 3 sata da je provalis i prosviras, za neko izvesno vreme trebati, shodno stepenu znanja, mozda i 3 minute !
I tu krece lepota improvizacije....

Sa druge strane, BT koji je postavljen za ovo takmicenje je veoma interesantan i nisam mogao da odolim jer sam prosto video
melodiju... Nadam se da shvatate da nisam imao nameru da se ovde dokazujem,to vreme je daleko iza mene,vec jednostavno da podelim sa vama neka svoja razmisljanja kao iskusniji muzicar. Posto vidim da je mp3 skinut poprilican broj puta , verovatno ce neko i naci neku frazu koja ce mu se dopasti i koju ce znati da primeni na pravi nacin, sto bi mi bilo drago.

I trece, posto je ovaj forum mesto za druzenje i razmenjivanje iskustava prvenstveno vas mladih muzicara, mi stariji smo tu povremeno da damo neki konkretan savet ili predlog , predlazem i usvajam predlog da moj rad bude van konkurencije, bez prava zalbe na resenje .
dweezil wrote::D na momente podseti na Vai-a.
...ne vredjaj, bre !!!

pozz
S.C.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Sep 2008, 14:56

Dakle ja i deka Ceka izgleda da smo "isti mozgovi u dva tela" opet se slazem od reci do reci...

S tim da ja ne usvajam predlog ne zbog ne znam ni ja zbog cega nego bas zbog toga sto smo svi ovde na "istom zadatku".
TJ. nasim solazama samo pokazujemo prakticno ono sto vec ima u bezbroj skola na net-u..
1. i najduzi put pocinje prvim korakom.. prevedeno, moraju da se znaju neke osnove, proste skale, akordi, pratnja, osecaj za ritam.. as well.. tako da .. ovo je samo prakticno prikazivanje a pre xx godina i deka je svirao pocetnicki, i ja, i DR.greenthumb i sinisake i Rax .. i ostali, (sa se neko ne uvredi) i to vazi za bilo koji instrumenat..
2. JA barem ne shvatam ovo takmicenje kao ono pravo takmicenje.. meni je ovo vise razmena iskustava jer na istu poslogu svako ima razlicitu reakciju i razliciti feeling.. pa se tako otvara jedan novi vidik..

dakle svi koji su poslali ulaze u uzi krug za izbor..

Eh, da... ne gledam ovo kao measuring of duck (anitra ;)) vec kao svojevrsni "online jam"... barem ja tako ovo vidim...

Hmmm meni ovo ima vise stil kao Gambal u nekim trenutcima nego kao VAI, pa i MacAlpine style... ali eto opet svako vidi na svoj nacin...

dweezil

Post by dweezil » 16 Sep 2008, 15:02

pa i rekao sam samo na momente da podseca na Vai-a, a ne celo sviranje. Da po zvuku i nekim forama je slicniji Gambale-u.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Sep 2008, 15:54

pa dobro nemoze se bas reci da je jam ali se sigurno moze reci da je napredni nivo konverzacije poznat samo muzicarima, a jedan ton govori hiljadu reci(u mom slucaju to je snizeni peti xD)...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Sep 2008, 18:53

Meni recimo tvoj solo na momente zvuci veoma inventivno i originalno,kazem na momente, jer si se vecim delom trudio da popunis prazninu , bez obzira kako ces zvucati...Kladim se da nisi analizirao bt., vec si isao na uvo,sto se kaze, na cistu improvizaciju pa sta zabodes, i to je to . Ma koliko glupo zvucalo, analiziranje podloge preko koje ces snimiti neku solo deonicu je u pocetku proces koji traje ! Zahteva vreme, strpljenje, istrazivanje, pa ce ti recimo za podlogu,za koju ti sad treba 3 sata da je provalis i prosviras, za neko izvesno vreme trebati, shodno stepenu znanja, mozda i 3 minute !
I tu krece lepota improvizacije...
Imenjace, hvala na lepim recima, ali samo nekoliko sitnica/objasnjenja...

1) Nisam vise mlad muzikant, pa ne verujem da cu za 6 meseci napredovati toliko da bih slatko smejao ovome. :)

2) Nisam isao samo na sluh, slusao sam stvar i sviruckao uz nju neko vreme, nisam koristio samo uvo, znam koje sam skale koristio od lidijske na e, preko ovih muslimanskih na e i g, do one poslednje na h, ali solo je snimljen iz prve, nije bilo naknadnih ispravki, sto dovodi do toga da:

3) (narocito) drugi deo/drugi krug ima izvesnih ''rupa'', ''popunjavanja praznine'', ''praznog hoda''...

Pozdrav!
Mozda bi pre snimanja malo trebao da nosis dimije po kuci, da se opustish.
A otkud znas da ih ne nosim. Mislim, malo verske tolerancije nije na odmet. :wink:
Eh, da... ne gledam ovo kao measuring of duck (anitra ;)) vec kao svojevrsni "online jam"... barem ja tako ovo vidim...
:wink:

Locked