treba mi pomoc od iskusnih bassista

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
RATMrulZ

treba mi pomoc od iskusnih bassista

Post by RATMrulZ » 17 Sep 2008, 01:46

ja sam odlucio da kupim bas ( da i to cudno naucim :) ) , ali ne znam koji da odaberem...izbor mi se suzio na Washburn T14, LTD B-50 i Ibanez SR300
pa jel moze neko iskusniji da mi kaze koji je najbolji izbor od ta tri ? :D
(inace na ta 3 se svelo zato sto sam levoruk, pa nemam bas neki velik izbor)

Bodomovac

Re: treba mi pomoc od iskusnih bassista

Post by Bodomovac » 17 Sep 2008, 02:10

Iako nisam svirao nijedan od tih (a i nisam bassista), najradije bih odabrao ESP. :) Mada ni Ibanez nije loš, probao sam jedan sličan samo 5-žičani i dobro mi deluje, mada se nešto ne razumem mnogo u baseve, samo ja nebih odabrao Ibanez jer imam određenu odbojnost ka toj marci. Ne pitajte zašto, ni sam ne znam. :eek4i_2:
Inače, i ja kontam da kupim bass, i dosta sam proučavao, i u dilemi sam dali da uzmem 4-žičani ili 5-žičani... u 4-žičanom slučaju bi bila dilema između Jackson-a C20 (mada ima gadnu glavu) i Kramer-a 422S, a u 5-žičanom slučaju bih uzeo Kramer 522S. Problem je samo taj da bih ja Kramer-e naručivao preko neta, što bi značilo da ja njih ne mogu probati, a nešto su mnogo jeftini pa mi je to malo sumnjivo... možda samo žele da privuku kupce... ko će ih znati...
Mada ionako nemam para sada, tako da mi ne vredi mnogo da razbijam glavu oko toga... :?

The Mask AE

Post by The Mask AE » 17 Sep 2008, 08:18

Cao ratm. Slusaj... Nadji nekog drugara/poznanika koji se razume u bas gitare i idite zajedno u prodzu. Prvo TI! uhvati sve 3 gitare, opipaj ih dobro, vidi gde je sta i kako je sta napravljeno. Onda ih TI! prikljuci i okini svaku od zica i promuljaj malo potenciometre da bi eventualno provalio kakav zvuk daju. Onda ON! neka uradi isto i neka da svoje misljenje. Neka takodje pogleda vrat. Onda zovi prodavca i pitaj ga kako mu se cine te tri gitare. Onda ces imati vec 3 misljenja. Ne zaleci se jer u izboru instrumenta 2 ili 3 dana ne znace nista. Mozda bi trebao da obratis paznju na standard seriju squier jazz i prec bass gitara jer vidim da se lozis na rage against the machine tako da bi te fenderolike gitare mozda isto bile interesantne. I da, da ne zaboravim. (ako mozes) nadji polovan dobro ocuvan istrument jer ja njemu dajem ogromnu prednost u odnosu na novi.

P.S. Ne stidi se nicega. Ne stidi se nista da pitas pa cak iako lupis. Probaj da kupljenja gitara bude kupljena zato sto si ti tako hteo. Jer na kraju krajeva mnogo je bitno da volis instrument koji sviras i da ti nije odbojan.

Pozdrav.

P.S.2. Nikada na forumima ne postavljaj pitanja "koji je bolji" etc. jer ce ti u tom slucaju samo svi dati svoje misljenje, a poznato je da jedna gitara moze da bude bog za jednog coveka, a da je drugi mrzi najgore.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 Sep 2008, 11:05

The Mask AE wrote:a poznato je da jedna gitara moze da bude bog za jednog coveka, a da je drugi mrzi najgore.
Yup... a to je se ovde desavalo skoro uvek... zato sam izaberi opremu koja ti treba... naravno u pocetku bi to bilo uz pomoc prijatelja, a kasnije ces sam shvatiti sta juris.. koju specificnost na instrumentu..

django

Post by django » 17 Sep 2008, 16:01

Iskusni basisti uglavnom nemaju pojma koji su to basovi... :(

nesabass

Post by nesabass » 25 Nov 2008, 23:23

Preporucujem SR300 Ibaneza!A gitara za 120 evra?Bolje da skupljas nego da bacas pare na gluposti, ali probaj sa Yamahom RBX260, polovna vredi toliko!

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 25 Nov 2008, 23:26

Bolje bi bilo da odma krene na SR 300, ovi noviji su stvarno solidni, ma ni oni stari nisu losi ali mi nekad mnogo tupo zvuce.Nikako Yamahu Rbx -260 (ili 270 ako postoji ), jer je gitara bez ikakvog zvuka, i bez ikakve definicije.

Post Reply