distorzija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: distorzija

Post by Rocket Roll » 18 Sep 2008, 00:02

Marshall Shredmaster jeste zakon, tu se slažemo ti, ja i kompletni Radioheadi, ali gde će čovek da je nađe (pa još za pomenute sitne pare)?

dweezil

Post by dweezil » 18 Sep 2008, 00:32

U da i ja se slazem, eto kako je jedna heavy pedala nasla svoje mesto i u nekoj drugoj muzici. :) By the way jednu sam i otvarao ali sad mi zao sto nisam slikao. Inache sve Marshall-ove pedale su po meni veoma kvalitetno uradjene a nisu bash preskupe, cudi me da ih ljudi vise ne hvale. Tog Shredmastera bi stvarno opet mogli da pocnu da proizvode, ima posteniji sound od vecine ostalih Marshall distova.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Sep 2008, 01:20

A shta mislite o Jackhammer-u? Ja sam chuo da radi do jaja na Marshall-ovim pojachalima(obviously) a da je na ostalim...kako-tako..ako je lepo podesite... Dakle? Poshto imam ponudu da je kupim za 40 evra :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 18 Sep 2008, 01:30

ma iskreno mozda sam malo pregrubo rekao, meni se sve Marshallove distorzije manje vise svidjaju u smislu da imaju topao, tubeish i rockerski zvuk, posebno Guvnor i Jackhammer, a Shredmaster je malo napucanija ali jako fleksibilna. Ok mi je Jackhammer.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 18 Sep 2008, 01:33

Cortex wrote:A shta mislite o Jackhammer-u? Ja sam chuo da radi do jaja na Marshall-ovim pojachalima(obviously) a da je na ostalim...kako-tako..ako je lepo podesite... Dakle? Poshto imam ponudu da je kupim za 40 evra :mrgreen:
Cuo si moje snimke... :wink:

Blingo

Post by Blingo » 18 Sep 2008, 09:57

Da se nadovežem na predhodne postove jednim pitanjem...

DS-1 ili Jackhammer?

Obzirom da im je cena slična,koja je od ove dve pedale univerzalnija? Sve razmišljam da uzmem neki dist iz koga ću moći da vučem neki blues,ali i da je odredjenim podešavanjima načinim finom punk-rock distorzijom ala KUD Idijoti...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Sep 2008, 11:51

Rax13 wrote:
Cortex wrote:A shta mislite o Jackhammer-u? Ja sam chuo da radi do jaja na Marshall-ovim pojachalima(obviously) a da je na ostalim...kako-tako..ako je lepo podesite... Dakle? Poshto imam ponudu da je kupim za 40 evra :mrgreen:
Pa jesam druzhe a i ne secam se vec ni kako to zvuchi...a i nije samo ona bila u lancu svo to vreme...mislim...jesi li svirao na clean kanalu pojachala, jesi li imao neki delay ukljuchen da dodaje mast...ima tu raznih delova jednachine...a da ti je zvuk super, jeste super! :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 18 Sep 2008, 12:15

Blingo wrote:DS-1 ili Jackhammer?
Ja se nadjoh u dilemi izmedju ove dve pedale pre 3-4 godine (tad je skymusic dilovao i boss) i uzeh Jacka... and i never looked back :wink:
U svakom slucaju, probaj obe i vidi koja ti se vise svidja. Cekiraj obavezno i Guvnora

dweezil

Post by dweezil » 18 Sep 2008, 13:00

Kolko sam provalio Jackhammer je i overdrive i distortion u jednoj pedali, i stvarno ima warm i tube-ish sound. Sad skrecem sa teme ali Marshall ima definitivno sjajne pedale i koje nisu distorzije a to su Echohead, Compressor i Vibratrem.

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 18 Sep 2008, 14:03

Imam Marshala bb-2 i gav nor+. Bluz brejker(india) mi je star 10godina, govnar(china) par meseci. BB-2 iako bluz pedala , ima mnogo vise gejna i masti (bar ovaj moj) ,cak mi pada na pamet da pedale sto se vise koriste i sto su starije pocinju da zvuce bolje, neznam ni sam kako.Ne znam dali i zemlja proizvodnje ima veze. Jednom sam, pre par godina pozajmio Dzek hamera za jednu svirku (takodje starog bar 8godina i dosta koriscenog) i uspeo sam da namestim super zvuk. Zato sada pocinjem da verujem da je npr. Ds-1 japanski sigurno zvucao-zvuci dobro, ali da kupis novog ( sto sam se ja jednom zajebo) ne bih prepotucio.
Na kraju moj glas ide procesoru, i sigurno vremenom mozes da napravis boju koja ce da ti odgovara. A i naravno da bi dobro zvucao sa pedalama morao bi da imas mnogo dobru tehniku sviranja. Sa druge strane dobru tehniku sviranja ces bolje da postignes ako vezbas na suvim bojama (npr.lagani drajv sa pojacala), pa posle kada te ukljuce na procesor -seva.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 18 Sep 2008, 14:08

Cortex wrote:
Rax13 wrote:
Pa jesam druzhe a i ne secam se vec ni kako to zvuchi...a i nije samo ona bila u lancu svo to vreme...mislim...jesi li svirao na clean kanalu pojachala, jesi li imao neki delay ukljuchen da dodaje mast...ima tu raznih delova jednachine...a da ti je zvuk super, jeste super! :)
Pa na pojacalu je clean sa malko reverba... A u lancu sa jackom su josh i cry baby (nebitno) i Boss GE-7 koji mi je dosta popravio zvuk, mada i bez njega jack zvuci pristojno, dodushe malo mutno i zujkasto u isto vreme (cudan kombinejshn :D ), ali ipak skroz upotrebljivo...

Sve vreme pricam o dist "kanalu" na jacku, dok je OD totalno druga stvar... Za AC/DC ubilo se!

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 18 Sep 2008, 17:20

Malo off sada ali nema veze.Treba da uzmem neko pojacalo za sobu od 10w i u mitrosu sam naisao na Laney lg12.oko 6000 hiljada je malo vise.Ima li u tom cenovnom rangu nekih boljih.Tamo je jos stojao i Roland valjda...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Sep 2008, 17:56

johnny_b_good wrote:Malo off sada ali nema veze.Treba da uzmem neko pojacalo za sobu od 10w i u mitrosu sam naisao na Laney lg12.oko 6000 hiljada je malo vise.Ima li u tom cenovnom rangu nekih boljih.Tamo je jos stojao i Roland valjda...
Pre bih uzeo Roland Micro Cube ali mislim da je on skuplji.

jcm 800

Post by jcm 800 » 19 Sep 2008, 13:51

Molotov wrote:Shred MAster Marshall je ZAKOOON!!!!
Znam brate. I ja zarko zudim...gorim...za jednim shredmasterom...
Vidim da ga vec neki put pominjesh...hajde i meni nadji jednog ispravnog i nemodifikovanog.
Ugradi se u cijenu koliko te nije sramota.

Moze?

jcm 800

Post by jcm 800 » 19 Sep 2008, 14:10

Jackhammer i ostale nove Marshallove pedale ( Guvnor 2 npr.) pate od jedne boljke da vuku na bass stranu...Ja imam Guvnora 2 kojeg sam kupio novog, a tad sam birao izmedju njega i Jackhammera...Nekako mi je Guvnor bolje legao.
Kakogod, oba su patila od previse bassicnog zvuka. Nikako nisam uspio iz njih da izvucem onaj "svijetao" ton...uvijek su mi pomalo mracni. Dodushe, to ne mora da bude univerzalno...mozda sam to samo ja...ono imam tinitus pa mi uvijek nekako fali visokih. Mozda su pedale savrseno izbalansirane nego mi tinitus filtrira visoke pa ih ne cujem...Ko zna.
Doduse, ostale pedale mi ne zvuce tako bassichno...Iako je jako selektivan po pitanju frekvencija...Ne vjerujem da je tinitus selektivan po pitanju pedala. :D

Mala shala na sopstveni rachun...

Kako god...Sama dist sa JH i GV je super...onako kad je u pitanju boja i ostalo. Filtere treba mijenjati na njima.

Post Reply