DAPHON E 10 Super Overdrive

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

DAPHON E 10 Super Overdrive

Post by nemanjavelimirovic » 19 Sep 2008, 20:17

Napravih review ove pedale na YOU TUBE. Mislim da je stvarno nepotrebno davati 200E za tubescreamer, ovo radi posao, jedino sto je od plastike..., mada svako ima svoje ushi kad je u pitanju zvuk overdrive-a! Meni je ovaj i vise nego dovoljan...
Oproban je uzivo i na VOX AC30 i Kopiji Marshall Plexi-ja...I na Twin Reverbu...uh mnogo dobro radi a kosta malo... 2000din :D

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/P4qZtXL_Gnc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/P4qZtXL_Gnc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Specifikacija: Power Supply:DC9V battery or AC/DC 9V 300mA adaptor Input Impedance:1M Ohm Output Impedance:>10K Ohm They are suitable for continuous sound amplification of electric signal with deep volume & tone control.

Drugo misljenje: Its not noisy and thats allways good. I was surprised by the sound quality, its really good! So i looked at the inside and i was surprised again. Cause it has an JRC4558D chip(THE Tubesreamer & Boss SD-1 chip) ,some Germanium Diodes and I think an 1N4001 Diode.
So its basicly a Tubesceamer for less money. I like the sound its warm but clear.

dweezil

Re: DAPHON E 10 Super Overdrive

Post by dweezil » 19 Sep 2008, 22:56

Pa cool, ja mislim da pristojno radi taj Tube Screamer, btw Daphon je firma koja je ja mislim radila neke serije pedala za Ibanez, mislim Soundtank, takodje je zanimljivi njihov analog delay Daphon E20DL. Stalno zaboravim u Mix-u da je pogledam i probam. Analog Mike pise da ovaj delay uz neke modifikacije moze dosta da se priblizi zvuku Boss DM-2.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Sep 2008, 00:54

Da, AnAlOgMaN AR20DL se i pravi na bazi Daphonovog E20DL, a Daphon ima još par vrlo kvalitetnih iznenađenja za male pare, npr. Daphon E20CM kompresor je suštinski isto što i Boss CS-2. U suštini, Daphonova priča je identična Behringerovoj - klonirati što više Bossovih pedala što jeftinije. Međutim, za razliku od Behringera, Daphonove pedale se mogu modifikovati jer nisu SMD nego "od normalnih komponenata". :D

dweezil

Post by dweezil » 20 Sep 2008, 01:00

btw kolko su te metalne Daphon pedale u Mix-u, negde oko 4 soma ja mislim?!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Sep 2008, 01:52

Tako nekako, zavisno od pedale. Neke, valjda, i manje. Daphonov chorus drži i LyraStyle - ne znam je li analogni, ali zvuči pristojno.

Lepo su urađene iznutra - totalni klonovi starih Bossova, iskopiran PCB i sve to. Ovako izgledaju neki detalji pomenutog kompresora:

Image

Image

Image

Vrlo pristojno, zar ne? Radio sam sa tim zelenim film-kondenzatorima (valjda su Mylari u pitanju, Sava mi je pričao ali sam zaboravio) i znam da su jeftini a dobri... bolji od keramike u svakom slučaju. A sa tim LM3080N sam radio svoj Ross kompresor, računajući da je bolji za audio-namene od CA3080. Nije loše, "bravo" za Daphon!

dweezil

Post by dweezil » 20 Sep 2008, 02:08

da stvarno je ok ovaj Daphon iznutra sve je korektno i kvalitetno, tih zelenih kondenzatora je bilo u Mikro Princu, ali mislim da nisu imali bash sve vrednosti i cesto su imali malo vece voltaze. Neke kompanije imaju i svoju boju kondenzatora, tako je DOD jedno vreme imao sve kondenzatore u zuto-narandzastoj boji. Cim vidis pcb znas da je DOD.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Sep 2008, 10:30

dweezil wrote:...tih zelenih kondenzatora je bilo u Mikro Princu, ali mislim da nisu imali bash sve vrednosti i cesto su imali malo vece voltaze.
Jeste, još uvek im je preostalo par komada u nekim vrednostima, ali su većinu - verovao ili ne - bacili. U smislu, "nisu se prodavali onoliko brzo koliko smo mi to želeli, pa smo ih bacili u kontejner da oslobodimo fioke." A to što je kod nas izbor nula i što samo keramika može da se nađe bez problema - to nikom ništa!

Pitao sam i šta će držati kad prodaju zalihe "malih zelenih", i rekoše mi da "svi prelaze na WIMA program, pa ni μPrinc neće biti izuzetak..."

Post Reply