saveti,saveti,saveti =)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Duane
Fenderaš

Re: saveti,saveti,saveti =)

Post by Duane » 22 Sep 2008, 19:45

mislim zavisi za kakav bluz... ako ces da cepas mejnstrim bluz koji mozes da cujes svuda onda da... al ako oces da cujes lepote rorrya gallaghera onda ti treba fendjerov pesak... koji definitivno nije mastan xD

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Sep 2008, 22:25

Duane wrote:mislim zavisi za kakav bluz... ako ces da cepas mejnstrim bluz koji mozes da cujes svuda onda da... al ako oces da cujes lepote rorrya gallaghera onda ti treba fendjerov pesak... koji definitivno nije mastan xD
Tu si apsolutno upravu! :D

Witchfinder General

Post by Witchfinder General » 22 Sep 2008, 22:46

tnx ljudi...otprl sam odlucio sta bih kupio.Ako Bog da i roditelji dozvole uskoro bih trebao da dizem zivac komshiki =) ne ozb. iam $$$ iam sve,sad je samo pitanje dobre volje...ako kupim kacim sliku obavezno ovdje =) s' obzirom da sam odlucio koji axe kupujem nema vishe potrebe da mi predlazete...osim ako vi ne zelite,nisam ja tu da vam pricam sta da radite.Mozda postoji josh neki muchenik sa azdajama od roditelja,solidnim znanjem klasicne i 40.000 u dzepu kome treba savet...tako da-POST ON! =) josh jednom xvala svima =)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Sep 2008, 23:39

pa sta si odlucio? :D koja gitara i pojacalo?

jcm 800

Post by jcm 800 » 23 Sep 2008, 16:52

BurazerE,

Za doom i slicne metalurshke rabote tebi treba neka sjekira sa humbuckerima...jedan na bridge poziciji za bucanje a la Iommi...a jedan na neck poziciji za soliranje.

Za blues...tu ti igraju i single coil magneti (ako hoces zvuk a la SRV ili kasni Clapton...itd...itd...) ili full size humbuckeri (ako hoces zvuk a la BBKing, Hooker, rani Clapton, Gary Moore...itd...itd...)...Drugim rijecima za blues ti je opet 50:50...Dakle, i tu mogu humbuckeri.

Summae summarum...humbuckeri ti igraju u obje varijante kao neko one-size-fits-all resenje.

Tu ti se otvara more mogucnosti...Ibanez, Jackson, Yamaha, Hamer, Epiphone ...svi imaju sjajnu ponudu gitara sa 2 humbuckera u tom cjenovnom rangu. S obzirom na tvoj dualitet (doom-blues) moj favorit bi ti bila Yamaha...Moze jedno, moze drugo...one size fits all...opet...(ali to je donekle i stvar estetike...vidis nekoga sa rogatom RG 370 sjekirom kako pici "one scotch, one burbon, one beer" ...pa bude malo..."neobicno" :D ...ista stvar sa nekim ko svira doom sa gitarom a la ES 335...Kontash sta hocu reci...

Witchfinder General

Post by Witchfinder General » 23 Sep 2008, 17:37

e sad me sj**aste skroz :S ...ok ionako sam xteo da kupim bluz gitaru zbog ortaka da jammujemo zajedno...al posto je "*@~!@* to je propalo... I have joined the dark side...tj. konacno sam se vratio ka moja 2 omiljena zanra-doom i death.Video sam od nekih ljudova u mom postu neke silne jebanezove iz musiccentra...al s'obzirom da sam promenio genre malkice moje pitanje je el valjaju za death metal ritam gitaru u stilu Roope Latvala(cak sam krenuo da ucim njegove rifove na klasicnoj...kad mi roditelji nisu tu -.-)? narocito onaj jebanez RGR321EX-BK http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=404

molim vas razumite da sam sto se tice elektricnih gitara kao Alisa u zemlji muda =) tj da neam pojma ama bash nista o njima

Post Reply