Nobels distorzija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
LazaRocker

Nobels distorzija

Post by LazaRocker » 05 Oct 2008, 22:17

Pa evo posle duzeg vremena da ja postujem nestuo na forumu... Nisam postovao jer mi je komp u kvaru pa posecujem forum preko sestrinog kompa, i to samo na kratko... Ma ko da vas to interesuje... Uf, ala sam uobrazen...
Anyway, jel' imao neko iskustva sa ovom distorzijom, planiram da je pazarim uskoro ali zelin prvo da cujem necije misljenje o njoj... Nisam je probao, pazarim je jer je ona jedna od retkih u mom trenutnom novcanom opsegu... Znaci treba mi za sviranje Roka, hardroka i bluza, bendovi tipa ACDC, Led Zeppelin, Deep Purple, Eric Clapton,Smak, Van Halen, Rolling Stones , B.B. King( :lol: ). Jel' vredi kupovati... Ako je neko u posedu ove pedale, preklinjem ga da nasnimi nesto sa njom, i nek postuje... Hvala unapred...

DrGreenthumb
MF veteran

Re: Nobels distorzija

Post by DrGreenthumb » 05 Oct 2008, 22:22

Imao je jedan moj drugar pre vise godina jednu Nobels distorziju, poslao mu ujak iz Nemacke, bila je jednom recju uzasna, ne znam da li je gore izgledala ili je gore zvucala, e sad, mozda su stvari promenile nabolje za Nobelsa, a mozda i nisu, probaj pa ces videti... Anywho, spadaju u low budget opciju, a mislim da je tu Behringer ipak tata + mozes da nadjes polovnog Boss-a za sitne pare, probaj pa vidi. Srecno!

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 05 Oct 2008, 22:50

momci , dajte vi meni prvo ispricajte o tom Nobelsu . nikad cuo........

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 05 Oct 2008, 22:57

Hm, sad sam pogledao sajt i izgleda da su se "malo" popravili sudeci po cenama :) Evo link http://www.nobels.com/index.htm
Nevertheless, ono zuto plasticno go%no sto je svirao ZliZla je bilo neupotrebljivo, ali opet, to je bilo pre 9-10 godina, eh vreme leti :D

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 05 Oct 2008, 23:17

ok dottore , hvala !

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 05 Oct 2008, 23:23

Yur welcome! Btw, ako Donahue svira nesto ovako i kaze da je to najbolji od, mozda i nisu tako lose, ko ce ga znati, krho je znanje...

dweezil

Post by dweezil » 06 Oct 2008, 00:47

DrGreenthumb wrote:..ako Donahue svira nesto ovako i kaze da je to najbolji od, mozda i nisu tako lose, ko ce ga znati, krho je znanje...
pa jeste ali ima u tome i nemacke solidarnosti :). a my mistake istripovao sam nesto da Jerry ima veze sa Nemackom, davno sam nesto citao...
u principu verujem da su te Nobels solidne pedale ali nisu neznam koliko skupe ni Boss DS-1 ili Boss Overdrive, mislim zasto se malo ne strpis pa kupis nesto tako?! :D

guv'nor

Post by guv'nor » 06 Oct 2008, 01:08

Ne znam koliko ce pomoci, ali ovaj lik non-stop svira Nobels ODR-S Overdrive. Jest' da ga filuje parametrickim ekvilajzerima, ali bolje nisam nasao. Ima dosta primera na relativno jednostavnoj opremi (strat-pedalice-blues junior) pa koga interesuje neka procunja malo po sajtu.

http://www.steviesnacks.com/

Post Reply