fuzz

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: fuzz

Post by sinisake » 12 Oct 2008, 17:37

Ne, većina njegove knjige je posvećena džezu. :D Pročitaj, garantujem da će ti se dopasti.
A, tako...
'Ajde, ako nije pretesko, mnogo lose stojim sa filozofijom, 'bem li je...

Mislim, ako ne budem mogao da pratim knjigu bez temeljnog poznavanja svega do tad napisanog na svetu, onda jbg... :) :roll: :D

Nego, nisi odgovorio na pitanje o OGROMNOM muzickom prostoru (meni muzicki najinteresantnijem) izmedju ''tri akorda'' i ''paklenih trideset dvojki''? :mrgreen:

A i tinejdzerke ne vriste i ne padaju u nesvest zbog fuzza, znas ti to dobro!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Oct 2008, 20:03

Nije, ne brini. Mislim, obećaj mi da ćeš barem probati da je pročitaš? Neću ti uzeti za zlo ako odustaneš.
sinisake wrote: Nego, nisi odgovorio na pitanje o OGROMNOM muzickom prostoru (meni muzicki najinteresantnijem) izmedju ''tri akorda'' i ''paklenih trideset dvojki''? :mrgreen:
Pa, postoji još oblika muzike, recimo... narodnjaci. :mrgreen: Šalim se, svakako da ima beskonačno mnogo dobre muzike, ali prosto je do sada ovde nismo spominjali. Misliš li da bi trebalo?
sinisake wrote:A i tinejdzerke ne vriste i ne padaju u nesvest zbog fuzza, znas ti to dobro!
Pa vrištale su kada su Bitlsi koristili Maestro Fuzz-Tone... i kasnije, kada je Paul koristio Tone Bender na basu za "Think For Yourself". Tinejdžerke znaju šta je dobro. :D

(Bitlsi su takođe koristili FuzzFace za vreme Get Back/Let It Be sešna, ali to je druga priča.)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Oct 2008, 20:14

Pa pazi, ce probam, ako je nadjem, obecavam.
Mada, probao sam nekoc Doktora Faustusa, ali nisam mogao,... :roll:
Tinejdžerke znaju šta je dobro. :D
Pa da, neke (mnoge?) su volele i Baklija, pravo zboris, a ni Bitlsima nista ne fali... :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Oct 2008, 22:09

sinisake wrote:...probao sam nekoc Doktora Faustusa...
Onda piči pravo na "Minima Moralia" - nije skupa, lako ćeš je naći ("Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića"), a u njoj ima puno istih argumenata kao u "Teoriji nove muzike", samo što je jezik sasvim jednostavan. To je pisao pred kraj života, kao da priča unucima.

U stvari više neću ni preporučivati "Teoriju nove muzike" nego samo "Minima Moralia".
sinisake wrote:Pa da, neke (mnoge?) su volele i Baklija, pravo zboris, a ni Bitlsima nista ne fali... :mrgreen:
Ah, ali te vintage tinejdžerke (naše mame) su imale mnogo bolji ukus! Šedouzi su od kompanije VOX tražili da im naprave VOX AC30, jer se VOX AC15 nije čuo od njihovog vrištanja. Posle su Bitlsi od kompanije VOX tražili VOX AC50 i VOX Super Beetle, jer se ni VOX AC30 nije čuo od vrištanja tinejdžerki. Vintage tinejdžerke su više učinile za istoriju rokenrola od svih Džimova Maršala ovog sveta. :D

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 13 Oct 2008, 14:48

Kao sto rekoh, preporucite mi neki fuzz koji ima da se kupi kod nas...

Nabrjte mi tri pedale koje ste probali i svidjaju vam se, a ja cu vec nekako da odaberem jednu

xspaceman

Post by xspaceman » 13 Oct 2008, 14:55

Probaj u Sky musicu..imaju Jimmi Hendrix Classic fuzz (85eur)i Fuzz face(99eur)...zatim u Artistu mozda naletis na Big Muffa, u Mitrosu na Fulltone 69 , 70 fuzz,
Fulltone Soul Bender fuzz..to bi otprilike bilo to! :)

dweezil

Post by dweezil » 13 Oct 2008, 15:13

nisam svirao ali mislim da je Fulltone Ultimate Octave takodje zanimljiva pedala, ako je ima negde kod nas.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Oct 2008, 15:40

dweezil wrote:...Fulltone Ultimate Octave...
Mislim - ispravite me ako grešim - da taj model niko još nije uvezao.
Dusan wrote:Preporucite mi neki fuzz koji ima da se kupi kod nas.
"Veliki" Big Maf u Artistu - obavezno probaj. Jimi Hendrix Classic Fuzz u SkyMusicu je loš - zvuk još i hajde nekako, ali reakcija na Volume pot na gitari nikako. A šta će ti germanijumski faz koji se ne raščišćava? Fulltone fazevi su skupi - kvalitet se plaća.

Možda bi voleo da poslušaš novi Fender Blender u Mitrosu. Meni se jako dopada, ali poslušaj najpre zvučni primer (desni klik, "Save As" - http://www.gearwire.com/media/fender-bl ... ompbox.wmv), ili ovaj YouTube link:

As used by Billy Corgan. :D Posle nek' niko ne kaže da Fender nije "alternativna" firma!

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Oct 2008, 15:52

Rocket Roll wrote:ispravite me ako grešim - da taj model niko još nije uvezao
Uvezao ga je Mitros, stoji u "plakaru" vec neko duze vreme.
xspaceman wrote:u Mitrosu na Fulltone 69
Fulltone vise ne pravi germ. fuzz-ove, tako da '69 vise nema odakle da stize, mada ostao je jedan Soul-Bender, ako nekoga interesuje trgovina i preprodaja, ili je jednostavno zainteresovan za taj zvuk ;)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 13 Oct 2008, 16:06

Meni Fender Blender ima legendaran i prepoznatljiv karakter zvuka, znaci ako volis - ne razmisljaj, ali jako slab volume output i uzasno je ogranicen, tj. "to ti je sto ti je".

xspaceman

Post by xspaceman » 13 Oct 2008, 16:45

Posto je Bledner kod nas??? Da li neko ima iskustva sa S. Duncan Tweak Fuzz??? Mislim da se moze kupiti kod nas!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Oct 2008, 17:08

xspaceman wrote:Posto je Blender kod nas???
Oko 250 evra, valjda? Na Thomannu je 130 evra - http://www.thomann.de/gb/fender_blender_custom.htm

Jako mi se dopao GearWire primer (http://www.gearwire.com/media/fender-bl ... ompbox.wmv), jer istovremeno koriste Shure SM57 i AKGC414 B-XLII mikrofone da bi ozvučili pojačalo, a dobro su odradili konačan miks. Kvalitet zvuka je miljama ispred "mikrofon sa web-kamerice pa na YouTube" scenarija...

Uhvatili su mu zvuk, drugim rečima. I ne, na ovom GearWire videu ne troše četiri minuta na otpakivanje pedale. :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 14 Oct 2008, 18:20

Fulltone Ultimate Octave je u Mitrosu nesto oko 22 000 din, video sam danas, nisam probao.

xspaceman

Post by xspaceman » 14 Oct 2008, 19:01

Cijena je prava sitnica! :rlol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Oct 2008, 19:36

Bezobrazluk. Naplaćivati klona fOXX Tone Machine tolike pare!

(Tonska sekcija je izmenjena na par mesta, jedan potenciometar je dupliran, dodat je prekidač koji bira između dva kondenzatora. I to je sve.)

http://www.fennecelectronics.it/smf/ind ... pic=1245.0

Post Reply