Šta Mislite O Ibanezovoj "Artcore" Seriji?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Šta Mislite O Ibanezovoj "Artcore" Seriji?
sta mislite o ovoj seriji , tj , tacnije o ibanez as73 i slicnim modelima [- cenovno, oko 400 eu ] ?
Da li se isplati za te pare i kako se rangiraju u odnosu na hollowbody gitare slicne cene drugih proizvodjaca, arie , npr?
Da li se isplati za te pare i kako se rangiraju u odnosu na hollowbody gitare slicne cene drugih proizvodjaca, arie , npr?
Re: ibanez artcore serija
Mislim da ti je Aria FA-75(450eur) i Aria FA-80(650eur) koje imas u Sky Music-u mnogo bolje resenje!Pogledaj i sam po netu pa odluci! 
http://reviews.harmony-central.com/revi ... ville/10/1

Ja sam vlasnik Ibaneza AS103. Oko 700E je nova. Ja moju prodajem, iz prostog razloga sto naginjem ka dzezu i treba mi jazz box ili ti debele gitare.
- Rocket Roll
A kako bi opisao zvuk svoje AS103? Više rock gitara? Da li fidbekuje na velikim glasnoćama? Imaš li zamerke na bilo šta na njoj, i kakve?Spino wrote:...naginjem ka dzezu i treba mi jazz box ili ti debele gitare.
Molim te za iskren odgovor - nemam para da je odmah kupim (nažalost ni polovnu

Re: Šta Mislite O Ibanezovoj "Artcore" Seriji?
Ja sam na njoj svirao jazz na brusenim 11-icama. To moze da prodje. Medjutim nije mi dovoljno debela. Ona je vise da joj stavis obicne 10-ke i da sviras rock-blues. Po meni ima super humbucker-e. Bukvalno nemam nikakve zamjerke na njoj. Stvarno vrijedi tih para. Ova sto je kod mene je stara dvije godine. Sija brate.
Evo, nash petrucci sa foruma ima Ibanez Artcore ne znam tachno koji model, platio ga je oko 450 evra, ja sam ga svirao "na suvo" pre dva dana i super je gitara, mnogo lepo lezhi u ruci, vrat, sve, bash je lako svirati arpedja, na primer... Nazhalost nisam je chuo ushtekanu u pojachalo, ali petrucci kazhe da zvuchi super. Tako da je moje zapazhanje da su lepo odradjene gitare, ali opet, ja se ne razumem bash mnogo 

- Hillybilly
Ja sam imao AFS75T i bio sam mišljenja da je super dok nisam kupio Ariu FA80.
To je ok gitara mada meni je najveća zamerka bila što se raštimava (nije htela da ostane u štimu nikako), magneti imaju nešto tamniji zvuk, pragovi su jako tanki i to je to od zamerki. Inače Bigsby je odličan, oblik vrata je super, lako se svira i radi posao za blues i rock. Mada prilišno lako ulazi u feedback.
Sve u svemu dobra je gitara jedino što kod Arie dobiješ mnogo više za iste pare.
To je ok gitara mada meni je najveća zamerka bila što se raštimava (nije htela da ostane u štimu nikako), magneti imaju nešto tamniji zvuk, pragovi su jako tanki i to je to od zamerki. Inače Bigsby je odličan, oblik vrata je super, lako se svira i radi posao za blues i rock. Mada prilišno lako ulazi u feedback.
Sve u svemu dobra je gitara jedino što kod Arie dobiješ mnogo više za iste pare.
Pre neki dan sam postao ponosni vlasnik jedne ovakve gitare.....AS 73
trebalo je da ulozim novac u neko pojacalo, ali jednostavno ljubav na
prvi pogled......pojacalo ce malo da saceka......
nisam imao mnogo vremena da je prosviram, ali prvi utisci su mi odlicni.....
kao sto rece Hilly mozda su magneti malo tamniji, ali za neku blues svirku su sasvim ok,
a ako nista Duncan jazz ili Dimarzio EJ custom......ali dok jos vidim sta mogu ovi magneti.....

trebalo je da ulozim novac u neko pojacalo, ali jednostavno ljubav na
prvi pogled......pojacalo ce malo da saceka......
nisam imao mnogo vremena da je prosviram, ali prvi utisci su mi odlicni.....
kao sto rece Hilly mozda su magneti malo tamniji, ali za neku blues svirku su sasvim ok,
a ako nista Duncan jazz ili Dimarzio EJ custom......ali dok jos vidim sta mogu ovi magneti.....

-
javi obavezno naknadne utiske 

-
Ali FA80 je 650eu [sky music ] dok je vecina iz artcore serije oko 300-400eu [ music centar ]Hillybilly wrote:Ja sam imao AFS75T i bio sam mišljenja da je super dok nisam kupio Ariu FA80.
sad ne znam kolko su se menjale cene.
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=362
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=370
http://www.skymusic.co.yu/prodaja/gitar ... na_gitara/
Trebao bi se raspitati i probati gitaru kod poznanika, on ima fa75 ili 80.xspaceman wrote:Mislim da ti je Aria FA-75(450eur) i Aria FA-80(650eur) koje imas u Sky Music-u mnogo bolje resenje!Pogledaj i sam po netu pa odluci!
U principu bolje kupiti redovno vec ako se kupuje, samo mi se cini da ima vise izbora u artcore seriji a i ljudi su je hvalili da je dobar odnos cena \performansi.
Sinotj je mog Ibaneza probao jedan stari beogradski bluzer koji ima skoro sve
od gibsonovih hollow body gitara tako da ima u uhu kako to treba da zvuci,
i njegov komentar je bio "svira bezobrazno za te pare"......
slozio se da su magneti malo midlastiji ali na ostalo nije imao primedbe......
po njemu dobra kupovina........
od gibsonovih hollow body gitara tako da ima u uhu kako to treba da zvuci,
i njegov komentar je bio "svira bezobrazno za te pare"......
slozio se da su magneti malo midlastiji ali na ostalo nije imao primedbe......
po njemu dobra kupovina........