"Vox AC" Zvuk Na Današnjem Tržištu - H&K / Laney / Vox

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dweezil

Re: "Vox AC" Zvuk Na Današnjem Tržištu - H&K / Laney / Vox

Post by dweezil » 09 Oct 2008, 10:38

ma u Sky-u isto kosta i VoxCC1 i ishcukani VoxCC2 kome je otpala lajsna i koji je video Srbiju vise puta na raznim "turnejama" ali to je vec mentalitet ljudi koji rade tamo. U svakom slucaju bolje naruci nov od preko.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 12 Oct 2008, 16:01

Originalni ac30 (moram da se falim da sam jedan iz '63. video uzivo... ) je imao svega 33 watt-i, i imao jednu 12" od 60 w. A zvuci i dan danas kao CAR!!!
Postoje jako slicna PEAVEY pojacala (ne vizuelno, zvucno!!!), sa istim lampama i istom snagom... TO IZUVA SVE 100w MARSHALL-e!!!

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 13 Oct 2008, 20:04

Ehm, ja posedujem Vox Ac30 CC1 sa Neodogom; Posedovao sam Vox Ac30 TB sa Blue Alnico zvucnicima; Iako je Nova Vox serija na PCB-u, apsolutno joj nista ne fali; Shum je redukovan, generalno novi Vox je modifikovana verzija slavnog "tate" - Vox je poznat po svom boosted tonu i perfektno izbalansiranim zvucnicima - e sad novi Vox moze mnogo vise, Neodog varijanta je Marshalskija, u smislu da je crunchiji, agresivniji ton sa jasnim visokim; Wharfdale varijanta je malo "praznjikava", ali po meni opet superiornija od Laney, H & K konova... Ton na novim ampovima je unmistakable Vox; Ko voli ( i ko je sucker) kupice sa Blue zvucnicima; Wharfdale je skroz ok solucija; Ja sam licno izabrao Neodoga jer: a) mogu sam da podignem pojacalo b) po mom misljenju single speaker ampovi imaju prednost u studiju c) realno sam se shlogirao koliko dobro zvuci pojacalo za tu cifru...

dweezil

Post by dweezil » 13 Oct 2008, 21:06

Ja sam merkao da kupim tog Voxa AC30 CC1, opak zvuk ima, josh kad ukljucis tremolo odlepish, na momente ti se ucini nemoguce da single speaker pojachalo isporucuje takav 3d sound. I def ima Vox zvuk, i onaj sladak prljavi clean koji nema nijedno drugo pojachalo.

nikaddosta

Post by nikaddosta » 13 Oct 2008, 22:13

Z*Z*Z wrote:Ehm, ja posedujem Vox Ac30 CC1 sa Neodogom; Posedovao sam Vox Ac30 TB sa Blue Alnico zvucnicima; Iako je Nova Vox serija na PCB-u, apsolutno joj nista ne fali; Shum je redukovan, generalno novi Vox je modifikovana verzija slavnog "tate" - Vox je poznat po svom boosted tonu i perfektno izbalansiranim zvucnicima - e sad novi Vox moze mnogo vise, Neodog varijanta je Marshalskija, u smislu da je crunchiji, agresivniji ton sa jasnim visokim; Wharfdale varijanta je malo "praznjikava", ali po meni opet superiornija od Laney, H & K konova... Ton na novim ampovima je unmistakable Vox; Ko voli ( i ko je sucker) kupice sa Blue zvucnicima; Wharfdale je skroz ok solucija; Ja sam licno izabrao Neodoga jer: a) mogu sam da podignem pojacalo b) po mom misljenju single speaker ampovi imaju prednost u studiju c) realno sam se shlogirao koliko dobro zvuci pojacalo za tu cifru...
Zdravo,
znači preporučujes toplo ovu varijantu VOX ac30 cc1 sa neodog zvučnicima, video u sky-u za 900EUR, ista cifra je i u LyraStyle? Stvarno sam se nameracio da kupim, pa cimam svakog ko ga je probao:)
Samo mi reci je li dovoljno glasan za manje svirke(da ne mora da se ozvucava) i da li ima cist clean.

Ako pitam gluposti izvini jer nisam imao priliku da ga probam mada ga svi hvale na svim forumima.
(probo sam ac15).

Pozdrav,
Dejan

xspaceman

Post by xspaceman » 13 Oct 2008, 23:08

Samo mi reci je li dovoljno glasan za manje svirke(da ne mora da se ozvucava) i da li ima cist clean.
----------------------------------------------------------------------
ako volis cist clean(malo sasavo zvuci hehehe) , onda razmisli o uzimanju fender pojacala... za cifru od oko 700-800eur mozes da nadjes i novog Fender Blues Deluxe od 40w sa 1x12'' zvucnikom!

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 13 Oct 2008, 23:24

Evo ti Vox ac30 cc1 i Fender blues deluxe 1x12 uporedo live :mrgreen:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pvZQn9qOwqU&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pvZQn9qOwqU&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

xspaceman

Post by xspaceman » 13 Oct 2008, 23:39

Eh ta sonicna omladina! :gitara2: :mrgreen:
a moze i ovako:
Vox ac30 cc1:
http://www.youtube.com/watch?v=YKcctktMy-w
fender blues deluxe:
http://www.youtube.com/watch?v=I-Bf21xInXo

nenadnenad

Post by nenadnenad » 29 Oct 2008, 17:02

Offtopic - Z*Z*Z ko je to na clipu ?

xspaceman

Post by xspaceman » 29 Oct 2008, 17:17

nenadnenad wrote:Offtopic - Z*Z*Z ko je to na clipu ?
Pa ZZZ glavom i bradom! ;)

dweezil

Post by dweezil » 29 Oct 2008, 19:17

e Z*Z*Z fino je ono sto rasvite, lepo lepo. :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Oct 2008, 20:09

E, to je taj zvuk.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 30 Oct 2008, 20:20

Hvala na pozitivnim komentarima :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Oct 2008, 21:22

Ja imam prepravljen VOX AC30. Naime to je bila glava AC30 koja je 1960i neke doneta u Srbiju sa razlupanim kucistem. Jedan lik ju je prepakovao u kombo, a ja sam dosao do tog pojacala pre 3 godine i renovirao ga u plavu boju. Da, AC30 je mocno pojacalo. Mada ja jos vise volim twin reverb, ali i ono ima svojih mana, a to je da je pretesko za nositi... (mada i vox ac30 je jako tezak). Imam taj alnico blue magnet u dodatnom kabinetu, a u samom pojacalu mi stoji celestion green back, koji je simpatican zvucnik...
Image
generalno, posle isprobavanja mnostva novih pojacala...svideo mi se hughes and kettner, a recimo onaj laney mi i nije nesto pojacalo, mozda nisam probao pravi model...

Post Reply