Vox AD50VT...112 ili 212?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Vox AD50VT...112 ili 212?
Čini mi se da sam pročitao stotine stranica foruma i recenzija ova dva pjačala.
Ali sam sve više zbunjen...
...............................................
TREBA MI POJAČALO ZA SVIRKU!!!
i naravno probe.
112 valjda dolazi sa 12" Celestion(a i to je možda neka niža klasa).........330 EU
212 dolazi sa 2x12" Voxovim zvučnicima. ...........390 EU
Je li dovoljan 112 za svirke(klubske svirke da se ne zajebavam sa razglasom jer je to kod nas kritično)
Ili mi je 212 MNOGO bolja varijanta za to.
Valjda ima nekakve razlike i u karakteru zvuka zbog zvucnika. U svakom slučaju 60 EU mi igra ulogu jer ni za jeftinije nisam jos skupio pare:)
Ali sam sve više zbunjen...
TREBA MI POJAČALO ZA SVIRKU!!!
i naravno probe.
112 valjda dolazi sa 12" Celestion(a i to je možda neka niža klasa).........330 EU
212 dolazi sa 2x12" Voxovim zvučnicima. ...........390 EU
Je li dovoljan 112 za svirke(klubske svirke da se ne zajebavam sa razglasom jer je to kod nas kritično)
Ili mi je 212 MNOGO bolja varijanta za to.
Valjda ima nekakve razlike i u karakteru zvuka zbog zvucnika. U svakom slučaju 60 EU mi igra ulogu jer ni za jeftinije nisam jos skupio pare:)
Re: Vox AD50VT...112 ili 212?
Tog Vox-a nisam probao ali zasigurno znam da zvucnici mogu bitno da promene
ton pojacala......probao sam Laney LV 300 sa Celestion seventy 80 i twina sa
dva super 65......twin zvuci kremastije i malo mutnije na distu a clin toplije,
a to je recimo karakteristika tih zvucnika........najbolje ponesi gitaru pa probaj....
a za razglase......skupi pare i kupi Shure sm 57 nek ti se nadje......
ne znam sta sviras ali 50 vati je za neku klubsku svirku ok........
ton pojacala......probao sam Laney LV 300 sa Celestion seventy 80 i twina sa
dva super 65......twin zvuci kremastije i malo mutnije na distu a clin toplije,
a to je recimo karakteristika tih zvucnika........najbolje ponesi gitaru pa probaj....
a za razglase......skupi pare i kupi Shure sm 57 nek ti se nadje......
ne znam sta sviras ali 50 vati je za neku klubsku svirku ok........
Ma isao sam da probam, al trenutno nemaju 212. To mogu samo da narucim.
Od muzike to su neke uglavnom rnr svirke.
Sviram na Washburnu WI200pro, imam dva Duncan hambakera.
tako da se nadam da ce vox ad50vt 112 dobro podnijeti neki masniji ton...iako je vrlo vjerovatno da je jedna 12 daje svijetliji ton kao sto kazes , vrlo je vjerovatno da cu njega kupiti.
hvala za savjet.
Od muzike to su neke uglavnom rnr svirke.
Sviram na Washburnu WI200pro, imam dva Duncan hambakera.
tako da se nadam da ce vox ad50vt 112 dobro podnijeti neki masniji ton...iako je vrlo vjerovatno da je jedna 12 daje svijetliji ton kao sto kazes , vrlo je vjerovatno da cu njega kupiti.
hvala za savjet.
probao,kupio,imao ad50vt 112. Izuzetno glasno pojacalo,ladno moze za klupske svirke. Sto se tice 212,ono uvijek je bolje 2 nego 1. Ako te brine razlika u kvalitetu zvucnika 1x celestion ili 2x vox Celestion iz 112 nije nista posebno (sto ne znaci da nije bolji od voxova). sigurno je da ces sa 212 imati bolje rasprostiranje zvuka a tim i bolju kontrolu na stejdzu. Ja bih se strpio za 212.
Ja trenutno sviram na ad50vt 112,i uglavnom mogu da odradim svirku po klubovima bez dodatnog ozvucenja(naravno sve zavisi od prostora),ali i ja bih ti savetovao da se strpis pa da uzmes 212...
Mada neces se pokajati ni ako uzmes 112,jer ces dobiti solidan zvuk za relativno male pare...
Mada neces se pokajati ni ako uzmes 112,jer ces dobiti solidan zvuk za relativno male pare...
- nikolic025
Ja imam AD50VT 212 i odlican je!!!Celu svirku mi izgura a da ga ne pojacam vise od 1/4 ili maximum 1/3!!!
A za te zvucnike sam cuo od prodavca,kao i u uputstvu da su isti.To su i jedni i drugi Celestion zvucnici,samo sto su pravljeni za Vox,pa ih zovu Vox made by Celestion!!!A ako si to video na Sky Music-ovom sajtu,nemoj da te cudi,jer sam im ja otkrio sigurno 7-8 gresaka koje sam odmah nazvao da pitam da li je istina,a prodavac je rekao da ce ih odmah prepraviti,ali je stajalo do sledeceg uredjivanja,kao na primer to sto su za 112 i 212 napisali totalno razlicite specifikacije sto se tice broja amp modela i efekata (radilo se o istoj seriji,posto ima dve serije Vox AD50VT 112 i 212 koje imaju razlicite amp modele i efekte).Cak su izostavili da na 212 napisu da ima lampu u pre ampu...
Moj prijatelj ima 112 i riknuo mu je zvucnik posle 4 meseca,srecom pa je jos bio u garantnom roku,a nije ga pojacavao vise od pola!Tako da te ne brinu zvucnici,jer zvucnici te klase,pogotovo od istog proizvodjaca,pa i da su razliciti,nema skoro nikakve razlike,bar ne neke koje tvoje uho moze da primeti!!!
Pozdrav!!!
A za te zvucnike sam cuo od prodavca,kao i u uputstvu da su isti.To su i jedni i drugi Celestion zvucnici,samo sto su pravljeni za Vox,pa ih zovu Vox made by Celestion!!!A ako si to video na Sky Music-ovom sajtu,nemoj da te cudi,jer sam im ja otkrio sigurno 7-8 gresaka koje sam odmah nazvao da pitam da li je istina,a prodavac je rekao da ce ih odmah prepraviti,ali je stajalo do sledeceg uredjivanja,kao na primer to sto su za 112 i 212 napisali totalno razlicite specifikacije sto se tice broja amp modela i efekata (radilo se o istoj seriji,posto ima dve serije Vox AD50VT 112 i 212 koje imaju razlicite amp modele i efekte).Cak su izostavili da na 212 napisu da ima lampu u pre ampu...
Moj prijatelj ima 112 i riknuo mu je zvucnik posle 4 meseca,srecom pa je jos bio u garantnom roku,a nije ga pojacavao vise od pola!Tako da te ne brinu zvucnici,jer zvucnici te klase,pogotovo od istog proizvodjaca,pa i da su razliciti,nema skoro nikakve razlike,bar ne neke koje tvoje uho moze da primeti!!!
Pozdrav!!!
Meni je takodje riknuo zvucnik,bas pre dva dana sam ga poslao u servis,sreca pa je pod garancijom.A ni ja ga nisam peglao do maximuma,sviram uglavnom negde na pola snage,i u pravu je nikolic025 sto se tice klase tih zvucnika...
E pa vi mi napricaste pravi horor.
Znaci mogu da ocekujem da ce mi zvucnik riknuti jer sam uzeo 112 i to neka fora iz Njemacke (jer je jeftiniji), garancija tri godine. Ali garancije kao da i nemam. Nisu imali 212, a bogami nemaju ga ni u Banja Luci u Artistu(tek za nekoliko mjeseci).
Pa koliko kosta popravka bez garancije, u slucaju da rikne zvucnik?
I koliko sam shvatio vrlo je izvjesno da nece izdrzati svirke jer i nema neke prevencije, sem da ga mazim ko bebu ????????
Znaci taj 212 lakse izdrzi vecu snagu jer se snaga raspodjeljuje?
Koji bedak das 300 EU za k....

Znaci mogu da ocekujem da ce mi zvucnik riknuti jer sam uzeo 112 i to neka fora iz Njemacke (jer je jeftiniji), garancija tri godine. Ali garancije kao da i nemam. Nisu imali 212, a bogami nemaju ga ni u Banja Luci u Artistu(tek za nekoliko mjeseci).
Pa koliko kosta popravka bez garancije, u slucaju da rikne zvucnik?
I koliko sam shvatio vrlo je izvjesno da nece izdrzati svirke jer i nema neke prevencije, sem da ga mazim ko bebu ????????
Znaci taj 212 lakse izdrzi vecu snagu jer se snaga raspodjeljuje?
Koji bedak das 300 EU za k....
-
za ~50 tak eura mozes kupiti dosta eminence \ celestion zvucnika
a sve je ***** sto se danas pravi
pogotovo ono za sirotinju.
napravi neku navlaku za pojku, mozda kutiju neku za transport.ko sto si reko , mazi ga
sve i da nije na losem glasu , trebao bi.
a sve je ***** sto se danas pravi

napravi neku navlaku za pojku, mozda kutiju neku za transport.ko sto si reko , mazi ga

-
Ma radi, bre, to dojaja, i izdrzace svaku svirku... nemoj bas da ga bacas, ali je dovoljno robustan... a i ne treba ti 212, mnogo je tezi, pogotovo ne ako ga nosis na svirke... pogotovo ove srpske svirkeI koliko sam shvatio vrlo je izvjesno da nece izdrzati svirke jer i nema neke prevencije, sem da ga mazim ko bebu ????????

Pazi prijatelju,nemoj da se bacas u frku,jer nisi uopste pogresio sto si uzeo to pojacalo.Pre svega,po meni taj Vox moze da izvuce generalno gledano najbolji zvuk od svih tranzistoraca,koja su u tom cenovnom rangu.To je naravno moje misljenje,jer sam imao priliku da sviram na raznoraznim pojacalima.Desava se da rikne zvucnik,to se moze desiti na svakom pojacalu,ali to ne znaci da moras da ga mazis...