Šta Mislite O Squier Standard Precision Basu (Spec. Edition)
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Šta Mislite O Squier Standard Precision Basu (Spec. Edition)
Hteo bih da cujem vase misljenje o bass-u Squier Standard Precision Bass Special Edition. Bass je Made in Indonesia - ja nemam pojma kakvog su kvaliteta bassevi pravljeni tamo...pa bi bilo ok da bacite neki savet sto se tice zemlje porekla...lik ga valja za 250e. Mislite li da je cena adekvatna??
- The Mask AE
Re: Šta Mislite O Squier Standard Precision Basu (Spec. Edition)
Nemoj davati 20000 dina za to. Ona radi, ali to nije to. Skupi jos 50 evra i kupi solidan polovan bass.
Ako dodas nekih pedesetak evra, mozes u mitrosu da kupis Yamaha BB414 (koji je na popustu), koji ima istu konfiguraciju magneta i sve drugo mnoooogo bolje.
BB je ok, ali je ta nova serija ruzna k'o san pijanog mornara. Ima u oglasima jedna stara BB sa unapredjenom elektronikom, Ibanez sa Bartolinijem... isplati se dodati tih 50e.
Bolje kupi od Venoma-a Ibanez SR505,dodash josh 50 eura na tih 250 i dobijesh mnogo ozbiljniju gitaru.Pogledaj u rubrici kupovina prodaja,valjda ga josh nije prodao.
- Fat Old Sun
Slazem se u svemu sta su kolege rekle.Nailazio sam par puta na dosta dobre Squier basseve ali stvarno ako mozes da dodas tih 50 evra bolje uzmi Ibanez Sr-505.Neuporedivo je bolja gitara.Pozdrav!
- sirac-šunka
- vragolan
Cena od 250e za polovan Squier Standard Precision je PREvisoka! Pa zar nov ne kosta toliko? Mozda je bio nekih 30 evra vise u Mitrosu, ali sa novim kursom evra, a ne verujem da su tako brzo promenili cene, pozovi ti tamo i proveri.
Ja sam od The Mask AE-a pazario ovaj bass za 150e za bratica i to je to. Za te pare sasvim solidan instrument, za pocetnike i za malo kasnije. Cini mi se da je i promena magneta posle godinu-dve sasvim opravdana investicija.
Pravljen je od Agathis-a sto i nijo doliko lose drvo. Ako ces Fender copy bass mozda ce ti neko preporuciti Ariu posto je od javora, jelte kao i origilan, ali ni agathis nije los, samo nije neko standardno resenje.
Sto se Yamaha/Ibanez bas gitara tice, ja ne volim bash taj feel (jednostavno star ukusa) i osim P/J kombinacije magneta smatram da i nemaju puno slicnosti sa Fender-Squierom, pa ne bih se ni zamajavao ovakvim poredjenjima. Ali ako bi ovaj prec i Ibanez bili jedini moguci izbor (kao sto naravno nisu) i sa samo tolikom razlikom ceni, onda ipak Squier gubi konkurentsku bitku.
Ja sam od The Mask AE-a pazario ovaj bass za 150e za bratica i to je to. Za te pare sasvim solidan instrument, za pocetnike i za malo kasnije. Cini mi se da je i promena magneta posle godinu-dve sasvim opravdana investicija.
Pravljen je od Agathis-a sto i nijo doliko lose drvo. Ako ces Fender copy bass mozda ce ti neko preporuciti Ariu posto je od javora, jelte kao i origilan, ali ni agathis nije los, samo nije neko standardno resenje.
Sto se Yamaha/Ibanez bas gitara tice, ja ne volim bash taj feel (jednostavno star ukusa) i osim P/J kombinacije magneta smatram da i nemaju puno slicnosti sa Fender-Squierom, pa ne bih se ni zamajavao ovakvim poredjenjima. Ali ako bi ovaj prec i Ibanez bili jedini moguci izbor (kao sto naravno nisu) i sa samo tolikom razlikom ceni, onda ipak Squier gubi konkurentsku bitku.
- The Mask AE
Hohoho... Nisam procitao da valja neko polovan. Tek sad je cena paprena k'o sto sirac rece. Sa ovim gore napisanim se slazem 100%.sirac-šunka wrote:Sto se Yamaha/Ibanez bas gitara tice, ja ne volim bash taj feel (jednostavno star ukusa) i osim P/J kombinacije magneta smatram da i nemaju puno slicnosti sa Fender-Squierom, pa ne bih se ni zamajavao ovakvim poredjenjima. Ali ako bi ovaj prec i Ibanez bili jedini moguci izbor (kao sto naravno nisu) i sa samo tolikom razlikom ceni, onda ipak Squier gubi konkurentsku bitku.
- sirac-šunka
- vragolan
Pa kaze u prvom postu:

Ne zvuci kao da je Boroman to video u nekoj radnjiBoroman wrote:...lik ga valja za 250e.

Fala na savetima...

Fender-i u zavisnosti od modela su se pravili od razlicitog drveta, ali je uglavnom to bio alder(jova,joha), a ne javor...sirac-šunka wrote:Ako ces Fender copy bass mozda ce ti neko preporuciti Ariu posto je od javora, jelte kao i origilan, ali ni agathis nije los, samo nije neko standardno resenje.
Javor je uglavnom za vrat, ne za telo.

edit///
Da dodam da je Aria mnoooooogo bolji izbor od Squier-a...Vise me smorilo da hvalim Aria gitare

- The Mask AE
Skoro svi modeli fendera u opciji imaju jasen (ash) ili alder (jova). Maple je za finger ili vrat.
- sirac-šunka
- vragolan

Ma znao sam, samo mi je tastatura bila brza od pameti! Sta cu kad mnogo brzo kucam.

Da, da, svi Fendjeri se prave od jove ili jasena, jasen kao ide malo cesce u deluxe varijantama. Ima tu jos i jedan deluxe model koji ima javorov top (i to onaj vatreni ili tigrasti), Victor Bailey-ev model je od nekog exoticnog drveta (koa, cini mi se) i zone bass je neka kombinacija mahagoni/javor/orah/koa, opet zavisi od modela.
Pa ovo sam prepustio tebi da dodas, posto sam znao da neces da propustis.vbraca wrote: Da dodam da je Aria mnoooooogo bolji izbor od Squier-a...Vise me smorilo da hvalim Aria gitare![]()

Ako bi trebalo da das 120e za Ariiu ili 250e za Squier onda dileme tu nema...

NIsam ja kriv, sto Aria pravi dobre gitare
, samo osciluju po pitanju kvaliteta...
Samo da dodam, da je Aria dx5 (oko 200 evra), pokopala (bukvalno) znatno skupljeg Spector-a...Nekolicina nas se divilo u pomno slusalo...

Samo da dodam, da je Aria dx5 (oko 200 evra), pokopala (bukvalno) znatno skupljeg Spector-a...Nekolicina nas se divilo u pomno slusalo...

-
Dobro, dobro... nemojte se toliko zaletati sa negativnim komentarima... ima tih DeLuxe Precision Squiera jako dobrih... ne znam dal su Indonezija, Taiwan ili Vijetnam, ali sam svirao neke koji ni po cemu ne zaostaju za konkurencijom, sta vise... mada je tu bilo i japanskih, od po 600+ evra. Ima jedan "DEE DEE RAMONE" Squier u Mitrosu... odlican komad, 35 000... a te BB Yamahe, sto su na popustu, to je sve djubre... al ajde, stvar ukusa
U svakom slucaju treba pogledati, mozda je dobro parce... pogotovo ako mu se svidja kako izgleda

U svakom slucaju treba pogledati, mozda je dobro parce... pogotovo ako mu se svidja kako izgleda