Riblja Čorba

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Santana

Riblja Čorba

Post by Santana » 16 Oct 2008, 17:58

Misljenje i dozivljaj ali cisto kroz muzicka dela.Molim bez komentara o politickom opredeljenju i angazovanju Bore Djordjevica i neka se to ne mesa u delo Riblje Corbe. dacu i neke spotove

Santana

Re: Riblja Corba

Post by Santana » 16 Oct 2008, 18:05

[youtube]E482cqyojpg&feature=related[/youtube]
ovu zadnju samo slusajte jer na youtube ne postoji studijska verzija sa normalnim spotom

luka000

Post by luka000 » 17 Oct 2008, 21:22

Stvarno jedna od ikona naseg hard rock-a. Jes da nije to isto ko pre mada i ove novije stvrai su veoma lepo odradjene. Pisanje uz vetar mi je u potpunosti odlican album dok, triologija je vec dosta slabijeg kvaliteta. Dok oni prvi albumi tipa Mrtva priroda su postali klasici za nasu muziku. Voleo bi da se vise trude da naprave pesme tipa onih starih-muzicari koji piju, kad hodas, dobro jutro.... dosadilo je stalno prozivanje.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Oct 2008, 21:53

Moje misljenje o njegovom jadnom politickom angazmanu je uglavnom bolje no misljenje o njegovom delu, ako vec pitas. :wink:

vasko

Post by vasko » 17 Oct 2008, 23:13

meni je dobra ona "osecam se ko poslednje govno..." hahaha xD

mogu da ga zamislim onako kao nekog pesnika pored prozora sa papirom i olovkom i kao " hmmmmm.......a da......osecam se ko poslednje govno.....xD"

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 Oct 2008, 05:05

Moram se sloziti da je legendarni bend sa ovih prostora, ali nikad nisam mogao da ih svarim...
a sto se tice politike u muzici, to je po meni toliko pateticno i odvratno da nemam reci...

...evo ti za srecu, nisam komunista? -oskara za tekst - ako ikad budu delili za to!

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 18 Oct 2008, 10:44

prva 4 albuma su dobra, posle tek po koja pesma...sad ne mogu da ih gledam....

Santana

Re: Riblja Čorba

Post by Santana » 18 Oct 2008, 14:12

sinisake za tebe pitanje zasto a slazem se sa tim da su u pocetku bili bolji nego kasnijih godina.
mada neke socijalne i politicke pesme kao danas nema mleka, baba jula , gasterbajterska 1 i 2 (druga se odnosi na estradu) nesto je trulo u drzavi danskoj, ovde, srbin je lud, prokockan zivot,care itd. behu dobre.
a one ljubavne su ono sto on zove dobra patetika. ali ne pateticne kao jadne i isfolirane.
jedino moje, princ itd.
ima dosta idiota koji smatraju muziku bijelog dugmeta krajnje losom zbog bregoviceve malo prevelike prilagodljivosti i koji smatraju corbu bezvrednom zbog borine prodaje duse (iako ima pesmu dusa nije na prodaju).to je idiotski.

friedman

Post by friedman » 18 Oct 2008, 14:31

Ja sam jedan od "idiota" koji smatra muziku Bijelog Dugmeta krajnje losom, plagijatorskom, neinventivnom i sa pregrst glupih tekstova. Ti probaj da me ubedis u suprotno, ali sumnjam da ces uspeti.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 18 Oct 2008, 14:37

friedman wrote:Ja sam jedan od "idiota"
+1

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Oct 2008, 14:48

sinisake za tebe pitanje zasto a slazem se sa tim da su u pocetku bili bolji nego kasnijih godina.
Pa, recimo ovako, ima dosta, hm...(necu upotrebiti rec koja se tebi omakla) ljudi koji Borine uratke smatraju ozbiljnim tekstovima, a ne infantilnim poigravanjem sa rimom, sto u najboljem slucaju, njegova ''poezija'', nazalost, jeste.

Gimnazijalska patetika u vidu "Pogledaj dom svoj, andjele" nimalo ne vadi stvar, cak naprotiv... :(

A muzicki je to sto sviraju bilo prevazidjeno i kad je nastajalo: bledo, nemastovito, melodijski, ritmicki, harmonijski i aranzmanski krajnje neinventivno, neki impotentan hard-rok kojeg bi se stideli i okoreli hard-rokeri, jednom recju - jadno.

Priznajem, slusao sam Riblju corbu intenzivno u osnovnoj skoli, i znatno manje nekoliko godina kasnije, mada sam, vec posle prvih upoznavanja sa radom Azre, negde u osmom razredu, shvatio da su radovi nesretnog Djordjevica i ekipe kvalitativno daleko ispod onoga sto je nudio Dzoni.

Sve u svemu, Corba je odlican bend za nekog ko ulazi u rok-muziku, ali ako je coveku iznad 16-17 godina Corba jos uvek omiljen bend, usudio bih se reci da doticni ima ozbiljan problem sa ukusom.

Jesi li zadovoljan odgovorom? :)

Uzgred, trudim se da ne idem ofanzivno kao ti, tako da sam ovo napisao maksimalno se suzdrzavajuci. ;)
mada neke socijalne i politicke pesme kao danas nema mleka, baba jula , gasterbajterska 1 i 2 (druga se odnosi na estradu) nesto je trulo u drzavi danskoj, ovde, srbin je lud, prokockan zivot,care itd. behu dobre.
Neke sam, nazalost, cuo i to je moram da priznam, neopevano smece, NE ZBOG ANGAZMANA (nisam ja protiv politickog angazmana u umetnosti), nego zbog tog jadnog, priglupog pristupa manje-vise ozbiljnim temama (ta ''dela'' su jos jedan dokaz pogubnog dejstva alkohola na ljudski mozak :( ).

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 18 Oct 2008, 16:53

Santana wrote: ima dosta idiota koji smatraju muziku bijelog dugmeta krajnje losom zbog bregoviceve malo prevelike prilagodljivosti i koji smatraju corbu bezvrednom zbog borine prodaje duse (iako ima pesmu dusa nije na prodaju).to je idiotski.
ima malo idiota koji misle da je muzika Bijelog Dugmeta dobrom iz neobjasnjivih razloga, koji smatraju corbu vrednom zbog Borinih prostih tekstova

Drumkiller

Post by Drumkiller » 18 Oct 2008, 16:58

Dugme je strava,corba ne basx,ima dobrih pesama,ali.....

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 18 Oct 2008, 17:01

Prestanite da nazivate jedni druge idiotima jer ce biti posledica. Uopste me ne zanima ko je poceo a ko nastavio.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 18 Oct 2008, 17:13

KnightOfDoom wrote:Prestanite da nazivate jedni druge idiotima jer ce biti posledica. Uopste me ne zanima ko je poceo a ko nastavio.
ok :lol: ja sam se salio sa tim "idiot", cisto da budem u fazonu, nisam mislio nikoga da uvredim :roll: :D

Post Reply