Gitara Mi Nema Sustain Pri Bendingu Na Višim Pragovima?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Gitara Mi Nema Sustain Pri Bendingu Na Višim Pragovima?

Post by Guitar_thrill » 22 Oct 2008, 23:01

hvala svima na odgovorima.......na ovoj mojoj gitari se aktivno svira vec 4-5 godina, jos ni jednom nisu bruseni pragovi,a i ja i prethodni vlasnici preferiramo malo deblje zice i dosta bendinga u svirci sto je verovatno dodatno istrosilo pragove...sada sam ih malo pogledao i nekom logikom zakljucio da su ti visi pragovi bas dosta istroseni,jer nisu onako zaobljeni kao novi,vec gore imaju jedan ravan deo koji se siri...(e sad ako me je neko skontao :lol: )
mozda se nisam dobro izrazio,ali rekao sam da je ovaj problem primetniji kad gitaru sviram na SUVO, znaci kad je ne ukljucim u pojacalo,tako da ne verujem da su magneti,cak sta vise,meni su malo spusteni,dopada mi se takav zvuk.... :)
eh,sad jos samo da pronadjem majstora u Zrenjaninu :?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Oct 2008, 23:58

Highway One wrote:Najverovatnije su istrosheni pragovi , jer eto ja sviram el. gitaru 8 meseci , i vec sam poceo da dobijam neke isrosene pragove , npr. 3zica 2prag,2zica 8prag........... za tih 8 meseci (5meseca 0.9 jedan mesec 0.9 sa prvom desetkom , i dva meseca sa 0.8 ) i tolko 8)
Ali kao sto je spomenuto ovde cesh jeftinije da prodjesh :)
Ja sam na netu prochitao da je menjanje pragova 80e , a meni profesor rekao da ce da mi promeni za 40e :D
mogu i ja da ti uradim to za 200 dinkica.... ako razumes sta ocu da kazem... radije bi dao sjekiru nekom ko to radi za 80e(na zapadu oko 300 dolara) nego nekom ko ono kao zna da uradi za 40, jer ***** li ga nemenjas pragove svaki dan i ako ti za tih 40 sjebe nesto ili su pragovi jednostavno sami po sebi losi onda moras za krace vreme opet da potrosis 40... zato odnesi nekom da ti to odradi bas onako temeljno i kvalitetno... xD
ipak kontam da je 40e malo za to...

Highway One

Post by Highway One » 23 Oct 2008, 13:01

Duane wrote:
Highway One wrote:Najverovatnije su istrosheni pragovi , jer eto ja sviram el. gitaru 8 meseci , i vec sam poceo da dobijam neke isrosene pragove , npr. 3zica 2prag,2zica 8prag........... za tih 8 meseci (5meseca 0.9 jedan mesec 0.9 sa prvom desetkom , i dva meseca sa 0.8 ) i tolko 8)
Ali kao sto je spomenuto ovde cesh jeftinije da prodjesh :)
Ja sam na netu prochitao da je menjanje pragova 80e , a meni profesor rekao da ce da mi promeni za 40e :D
mogu i ja da ti uradim to za 200 dinkica.... ako razumes sta ocu da kazem... radije bi dao sjekiru nekom ko to radi za 80e(na zapadu oko 300 dolara) nego nekom ko ono kao zna da uradi za 40, jer ***** li ga nemenjas pragove svaki dan i ako ti za tih 40 sjebe nesto ili su pragovi jednostavno sami po sebi losi onda moras za krace vreme opet da potrosis 40... zato odnesi nekom da ti to odradi bas onako temeljno i kvalitetno... xD
ipak kontam da je 40e malo za to...
Imash pravo , mislim da si me upravo naveo da u buduce tako postupim

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Oct 2008, 21:00

konacno i ja nesto korisno da uradim na ovom forum... xD

Danielt

Post by Danielt » 15 Nov 2008, 17:49

Guitar_thrill wrote:hvala svima na odgovorima.......na ovoj mojoj gitari se aktivno svira vec 4-5 godina, jos ni jednom nisu bruseni pragovi,a i ja i prethodni vlasnici preferiramo malo deblje zice i dosta bendinga u svirci sto je verovatno dodatno istrosilo pragove...sada sam ih malo pogledao i nekom logikom zakljucio da su ti visi pragovi bas dosta istroseni,jer nisu onako zaobljeni kao novi,vec gore imaju jedan ravan deo koji se siri...(e sad ako me je neko skontao :lol: )
mozda se nisam dobro izrazio,ali rekao sam da je ovaj problem primetniji kad gitaru sviram na SUVO, znaci kad je ne ukljucim u pojacalo,tako da ne verujem da su magneti,cak sta vise,meni su malo spusteni,dopada mi se takav zvuk.... :)
eh,sad jos samo da pronadjem majstora u Zrenjaninu :?
se si zrenjaninac:)
e ovako ja sam pre par god otiso kod nekog majstora ovde u zr popravio mi je akustaru koja je bila u ocajnom stanju.
nemogu trenutno da se setim kako se zove ni gde se tacno nalazi ali mozes otici do top-tona da se raspitas oni ce ti reci ko je i gde se nalazi

blago tebi kad imas 80 € da das da ti se odrade pragovi ja cu ove moje morati sam a da nepricam da cu morati i vrat da ispravim i da podesim gornju i donju kobilicu jooooj

Post Reply