Nenadnenad: Restauracija Vermone Regent 300K
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina pojacala
Ovaj post se zove Kupovina pojacala ili Izrada pojacala???? 

-
da..vidim da se vise nego jedan covek izgubio.
Mislim da bi trebali preimenovati topic u restauracija gitarskog pojacala.
a savete za kupovinu mozda preneti u druge topice ili u neki sticky a la " gitarska pojacala za probe i manje svirke" posto mi se cini da dosta ljudi trazi tako nesto pored potraznje pojacala za vezbu\sobu.
Trebao bi se i sastaviti ovaj ceo topic u jedan post kasnije sve sa slikama al o tom potom...kad zavrsim sve i prikupim slike itd.
Mislim da bi trebali preimenovati topic u restauracija gitarskog pojacala.
a savete za kupovinu mozda preneti u druge topice ili u neki sticky a la " gitarska pojacala za probe i manje svirke" posto mi se cini da dosta ljudi trazi tako nesto pored potraznje pojacala za vezbu\sobu.
Trebao bi se i sastaviti ovaj ceo topic u jedan post kasnije sve sa slikama al o tom potom...kad zavrsim sve i prikupim slike itd.
cool! 

-
izrezani bili svi delovi mada krivo -.- ... u pm
ja sam sam nesto turpijo a nesto sa drugom
sklopili smo kutiju , mada pogresno , hah "deblji" deo prednje ploce treba da ide gore zbog razmaka izmedju "glave" i zvucnika..no resice se...
Dakle treba jos da se sanira zajeb, da se zaoble coskovi, da se ofarba u mat crno prednja ploca i unutrasnjost i onda moze da se lepi materijal .....pa onda ide okvir sa mrezom , "glava" , rucka, metalni coskovi, nogice i tako to.......

slike su govno al jbg.
ja sam sam nesto turpijo a nesto sa drugom
sklopili smo kutiju , mada pogresno , hah "deblji" deo prednje ploce treba da ide gore zbog razmaka izmedju "glave" i zvucnika..no resice se...
Dakle treba jos da se sanira zajeb, da se zaoble coskovi, da se ofarba u mat crno prednja ploca i unutrasnjost i onda moze da se lepi materijal .....pa onda ide okvir sa mrezom , "glava" , rucka, metalni coskovi, nogice i tako to.......

slike su govno al jbg.
- Rocket Roll
Da ne poveruješ kako je sređeno u poređenju sa prvim slikama! 

-
Re: Nenadnenad: Restauracija Vermone Regent 300K
Stalno sam u frci sa fotoaparatom - cale nema ni redovan a ni na mobilnom, sestra ima al nije pola dana kuci...pa onda jedino mogu da slika kad odem kod druga ili kad je tu sestra.
Anyways, juce je sklopljena kutija skroz, al je ostao visak na stranicama sa gornje strane [ tamo gde je otvor za kontrole pojacala ] to sam oturpijao i malo sam kruzice popravljao onda sam uzeo 220 smirglu [ trebao sam grublju uzeti ] i presmirglao sam sa bratom unutra i spolja sve.
Zatim smo izbusili rupe za zvucnike al nismo upustili jer su mi sarafi ostali kod druga -.-.Zatim smo povadili po 4 srafa sa svake stranice da ih ne zakaci masina kad budemo radili ivice...Isprobavali smo i podesavali masinu jedno 20 minuta uz neke parcice drveta i posle smo sa par gresaka odradili ivice i krugove.
Onda smo pokupili sve alate i sve sklonili posto je zaladilo i usli smo unutra sa kutijom.Uzeo sam turpiju i malo skinuo visak na samom cosku i male linije koje su se pojavile na rubovima, onda smo uzeli ponovo brat i ja da smirglamo i zavrsili to pre 20tak minuta.
Sad cekam druga da donese sarafe da ih upustim i pricvrstim maticom pa onda mogu da izgletujem rupe od upustanja i neke greske da popravim zatim ide ponovo smirglanje nakon sto se glet prosushi i onda ide farbanje unutrasnjosti i prednje ploce sa mat crnom bojom...i ja mislim da ce to biti vise nego dosta za danas ako stignem sve...Slike ce biti danas ili sutra popodne
Sto se tice zajeba oko prednje ploce od iverice, nece se seci donja ploca i krpiti postojeci otvor za kontrole nego ce se ispomerati stampana ploca na "glavi" tako da stane sve.
Anyways, juce je sklopljena kutija skroz, al je ostao visak na stranicama sa gornje strane [ tamo gde je otvor za kontrole pojacala ] to sam oturpijao i malo sam kruzice popravljao onda sam uzeo 220 smirglu [ trebao sam grublju uzeti ] i presmirglao sam sa bratom unutra i spolja sve.
Zatim smo izbusili rupe za zvucnike al nismo upustili jer su mi sarafi ostali kod druga -.-.Zatim smo povadili po 4 srafa sa svake stranice da ih ne zakaci masina kad budemo radili ivice...Isprobavali smo i podesavali masinu jedno 20 minuta uz neke parcice drveta i posle smo sa par gresaka odradili ivice i krugove.
Onda smo pokupili sve alate i sve sklonili posto je zaladilo i usli smo unutra sa kutijom.Uzeo sam turpiju i malo skinuo visak na samom cosku i male linije koje su se pojavile na rubovima, onda smo uzeli ponovo brat i ja da smirglamo i zavrsili to pre 20tak minuta.
Sad cekam druga da donese sarafe da ih upustim i pricvrstim maticom pa onda mogu da izgletujem rupe od upustanja i neke greske da popravim zatim ide ponovo smirglanje nakon sto se glet prosushi i onda ide farbanje unutrasnjosti i prednje ploce sa mat crnom bojom...i ja mislim da ce to biti vise nego dosta za danas ako stignem sve...Slike ce biti danas ili sutra popodne
Sto se tice zajeba oko prednje ploce od iverice, nece se seci donja ploca i krpiti postojeci otvor za kontrole nego ce se ispomerati stampana ploca na "glavi" tako da stane sve.
-
upusteni sharafi, uduvana prednja ploca i unutrasnjost ali cu sutra jos jednom da predjem i navukao sam git na sve upustene sharafe , spojeve, i zajebe....now we play the waiting game.
Sutra smirglanje i farbanje pa je manje vise gotovo ne racunajuci materijal koji cu prevlaciti preko.
Sutra smirglanje i farbanje pa je manje vise gotovo ne racunajuci materijal koji cu prevlaciti preko.
-
evo slika...

nakon obrade coskova i ponovnog smirglanja

nakon farbanja i g[k]itovanja

posto sam danas odjebao ceo dan sa farbanjem vrata nisam nista radio na pojacalu...
trebao bi srediti desnu stranu gornje ploce [ tamo gde idu kontrole ] posto je kriv izrez i moram jos malo gitovati \ smirglati pa nakon toga preci farbom jos jednom.
p.s. slike su mahom ocajne, jbg. :]
Nisu telefoni za snimanje pojacala nego klinki dok ti rade bj

nakon obrade coskova i ponovnog smirglanja

nakon farbanja i g[k]itovanja

posto sam danas odjebao ceo dan sa farbanjem vrata nisam nista radio na pojacalu...
trebao bi srediti desnu stranu gornje ploce [ tamo gde idu kontrole ] posto je kriv izrez i moram jos malo gitovati \ smirglati pa nakon toga preci farbom jos jednom.
p.s. slike su mahom ocajne, jbg. :]
Nisu telefoni za snimanje pojacala nego klinki dok ti rade bj
-
- Rocket Roll
Brat blizanac ovog threada na HCUF, sa par vrlo korisnih saveta: http://acapella.harmony-central.com/sho ... ?t=2076799
-
hah...ma mogu oni da me savetuju do sutra kad je tesko naci to sto oni preporucuju.
pa obican tolex ne moze da se nadje u srbiji , moram preko neta narucivati a cena prava sitnica.
Mislim, ljudi na tom forumu restauriraju jcm800 half stackove i lampashka pojacala o kojima vecina nas moze samo sanjati.
ne verujem da bi se iko odatle iscimao da restaurira ovo moje govno, verovatno bi ga prodao za 20tak dolara samo da ga se reshi.
pa obican tolex ne moze da se nadje u srbiji , moram preko neta narucivati a cena prava sitnica.

Mislim, ljudi na tom forumu restauriraju jcm800 half stackove i lampashka pojacala o kojima vecina nas moze samo sanjati.
ne verujem da bi se iko odatle iscimao da restaurira ovo moje govno, verovatno bi ga prodao za 20tak dolara samo da ga se reshi.
To sto ti radis je red velicine restauracije jednog "old timera" i tu nije vise
fora u njegovoj realnoj vrednosti nego spasiti jedno takvo pojacalo od
zaborava.....na takvim pojacalima se radjao rock & roll na ovim prostorima
i fora je imati ga kao raritet...ja bih ga cuvao iz cistog postovanja prema starini..........
fora u njegovoj realnoj vrednosti nego spasiti jedno takvo pojacalo od
zaborava.....na takvim pojacalima se radjao rock & roll na ovim prostorima
i fora je imati ga kao raritet...ja bih ga cuvao iz cistog postovanja prema starini..........

- Rocket Roll
+1. Plus sticanje prakse iz oblasti restauracije.alzo wrote:...ja bih ga cuvao iz cistog postovanja prema starini...
-
sledece je 2x 12" cabinet
sa nekim celestionom ili eminence-om... psujem sve zivo i mucim se sa vecinu stvari na pojacalu al u isto vreme i uzivam.

-

Fotoaparat uzasan kao i uvek.
Danas sam uz pomoc malog brata markerom ofarbao okvir

Izbor materijala od drveta do rucke , shrafova, coskova i materijala za oblaganje ili mrezu jako ogranicen,..Bar u Subotici,...No, uvek se moze preci u madjarsku i kupiti tolex i sl. ili da se napravi rucka il tako neki deo.
Sve je jadno i bedno ukratko a ja nemam pojma o radu sa drvetom \ tapetarskim radovima i skoro bilo kojom strukom koja ima veze sa restauracijom ovog pojacala , ne racunajuci zavrcanje sharafa.al eto gotovo je ne racunajuci kapice za potenciometre.
Ima gomilu zajeba milimetar vamo tamo onamo i jos na par mesta.
Krajna cena je oko 3 hiljade.
Ne mogu reci da sada znam tacno kako se pravi ovako nesto al znam dosta nacina na koji se ne pravi

Takodje mislim da je ovaj trud uzaludan ako ne napravim bar jos jedan kabinet.
thats all.