Da se i ja ubacim(malko sam popio veceras pa bih da budem pametan)
Klasicna,akuscna sa metalnim zicama i elektricna su toliko razliciti instrumenti da je STRASNO.
Deki je vec objasnio razlike.Konkretan odgovor na tvoje pitanje svodi se na sledece:
Ako kupujes prvu gitaru(tako sam shvatio iz tvog posta) a slican si vecini ljudi sa ovog podneblja sto se para tice kupi neku akusticnu.
Elektricna se zbog manje tenzije zica lakse svira ALI trebace ti pristojna elektricna i dobro pojacalo (racunaj oko 700 pa vise evra) da bi to bilo to.
Vec za 100 i kusur takvih novcanica mozes doci do neke akustare koja ce fino odraditi posao (posluziti ti da naucis da sviras)
Ako vec imas ekipu sa kojom bi pravio bend i taj trnoviti put bi da predjes precicom kupi nesto od onih kompleta "guitar pack" koji se prodaju po nasim radnjama.
Dobijas gitaricu+pojacalo+gomilu nekih stvarcica od kojih ce ti neke i biti potrebne za manje od 200e.Ti kompleti su i pravljeni za ljude koji pocinju sa sviranjem gitare(dobro,pravljeni su da proizvodjac zaradi sto vise para

)
Ako odustanes od sviranja neces puno izgubiti.
Ako naucis i nastavis da napredujes nikad neces prestati da kupujes neke nove gitare
Kao sto rece Deki
nakon izvsnog vremena SVI gitaristi pozele da imaju i jednu kvalitetnu akusticnu gitaru u kolekciji. i da sviraju proste akorde i lagane solazice
Evo mene uskoro sa temom "Koju gitaru da kupim"