Preporučite neko ozbiljnije pojačalo Ćććiri!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

xspaceman

Re: Preporučite neko ozbiljnije pojačalo Ćććiri!

Post by xspaceman » 28 Oct 2008, 22:11

Predpostavljam da malo vise preferiras heavy zvuku, posto sam ti u pedalboardu video metal muffa! :) Znaci....ipak ono drugo..tj Engl i sl... ;)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Oct 2008, 22:37

Nista, sad cu da pocnem da obilazim radnje i da vidim sta sve ima, a mozda i da izmolim artistovce da mi dobave thunder bez obaveze da ga kupim
Hvala svima na komentarima! (ali to ne znaci da stanete :P)

Jel zna neko sta se desava sa bugerama? Hoce li ih biti skoro (ikada)?

dweezil

Post by dweezil » 28 Oct 2008, 22:39

Pa ima jedna Bugera head u Artistu, mislim da je negde oko 50 soma. Neznam koji model.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Oct 2008, 22:44

Ohoho konacno, cim mi prodju sad kolokvijumi krecem u obilazak

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Oct 2008, 22:46

sad sam procitao da oces da koristis drajv sa pedala... pa pazi ako oces da uzimas dobru lampu onda ti to i nije neki poso, jer lampa je majka i ako nesto ima onda je to prirodan zvuk, a ultra-digitalne pedalice mogu to lepo da pokvare, sto se tice prirodnosti i boje, e sad to je sto bi rekli subjektivno, mozda bas naprotiv to trazis... ukusi su razliciti, nerazumem se puno u metal tako da nemogu da znam kakve oni konfiguracije koriste, al evo npr. meni ovaj hendrix i nije uradio neki posao na lampi, sasvim solidan al nije to to... if you get me? npr. ja za neki blues rock ton mogu ladno da nakrpim nesto sa dista pojacala(pogotovo ako je to neka lampchuga ludacka, onda ti je prakticno od dodatne opreme za bolestan ton potreban samo kabl i trzalica xD), e sad za heavy zvuk kao sto rekoh neznam, jel treba da suchim da se farba ili slicno nemogu rec, nazalost =(

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Oct 2008, 22:50

Ma rekao sam to samo u smislu da ne zelim da zrtvujem clean zbog dista. Mnogo je teze naci lep clean nego all-out prekompresovanu distorziju

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Oct 2008, 22:56

pa dobro za te pare bi vec trebao naci nesto sto je dobro na oba polja... pogotovo to sto je lampa i sto je toplo i nostalgicno kao pomisao na tita... xD

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 28 Oct 2008, 22:59

Uzimati lampasha za 600-700e i onda koristiti pedalu za dobijanje distorzije... :grummel_2:

Ok za neki boost, ali da na pojacalu stavish clean, a kompletan dist sa pedale... Bolje uzmi tranzistorca onda...

I da, probaj Laney LC50... Sa njim mozesh da dobijesh onaj ne previshe kranchi, ne previshe ispeglan zvuk sa dosta midova i topline...

ENGL Thunder bi trebalo da je mnooogo dobro pojacalo... Moram ga probati ako ima u Artistu...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Oct 2008, 23:03

Pojačalo mora da svira pored drugog pojačala da bi procenio šta ti se više dopada... to je velika istina, važi za svaki komad opreme koji se poredi sa drugim komadom opreme. Pošto to kod nas nije uvek moguće, moraš dobro da pamtiš šta si čuo i porediš sa onim što testiraš posle njega. Pomaže i deliti pojačala po "porodicama" u koje spadaju. Na primer, čuo si Peavey Classic 30, nije te oduševio - lepo, ostavi Fenderov clean na stranu za neko vreme i idi probaj nešto drugo, Randalla, VOXa, itd.

(Ima različitih škola sviranja gitare, Rax. Satrijani svira na clean kanalu one svoje zveri, a drajv dolazi sa Bossovog DS-1. I ko će da kaže da mu je zvuk loš?)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 28 Oct 2008, 23:07

Rocket Roll wrote:(Ima različitih škola sviranja gitare, Rax. Satrijani svira na clean kanalu one svoje zveri, a drajv dolazi sa Bossovog DS-1. I ko će da kaže da mu je zvuk loš?)
Ma ok, to stoji... Mozda se nisam dobro izrazio...

PO MENI, uzimati lampasha za 600-700e i onda koristiti pedalu za dobijanje distorzije... :grummel_2:

Ok sad? :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Oct 2008, 23:09

Rocket Roll wrote:Pojačalo mora da svira pored drugog pojačala da bi procenio šta ti se više dopada... to je velika istina, važi za svaki komad opreme koji se poredi sa drugim komadom opreme. Pošto to kod nas nije uvek moguće, moraš dobro da pamtiš šta si čuo i porediš sa onim što testiraš posle njega. Pomaže i deliti pojačala po "porodicama" u koje spadaju. Na primer, čuo si Peavey Classic 30, nije te oduševio - lepo, ostavi Fenderov clean na stranu za neko vreme i idi probaj nešto drugo, Randalla, VOXa, itd.
Ma skoro nemoguce je uporediti bilo koji komad opreme, bar ne kod nas gde je skoro nemoguce naci 2 proizvoda koja te zanimaju u istoj radnji. Btw kroz Classic 30 sam svirao Blade Texas Classic-om tako da je taj test u potpunuosti irelevantan, bar u mom slucaju

@Rax: Ja bih naaajradije koristio onaj pravi lampaski drajv ali ako to znaci da cu imati odvratan clean sound, neka hvala :?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Oct 2008, 23:13

al rec je o balansu, znaci dobar klin dobar dist vs pervertido klin lousy dist... if you get me, zato mene vox pali, jer ima mnogo lep klin i mnogo lep dist, iako ja imam kantu naspram onoga na sta mislim AC 30 koji su ganjali richi rori i kompanjoni...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Oct 2008, 23:39

Duane wrote:...zato mene vox pali, jer ima mnogo lep klin i mnogo lep dist, iako ja imam kantu naspram onoga na sta mislim AC 30 koji su ganjali richi rori i kompanjoni...
Prvo, nemaš ti kantu, to te je neko nalagao, drugo, uboo si poJentu, barem što se VOXa tiče - middle of the road između Fenderovog cleana i олд скул Maršalovog drajva. Koliko mlađe generacije srpskih gitarista propuštaju zbog tužne činjenice da kod nas nema dovoljno VOXova... :cry:

Ali to je OK ako pričamo o klasičnom kranču i klasičnom klinu, to se da kombinovati u jednom pojačalu. Teško je - čak nemoguće, kažu mi moje uši - naći pojačalo koje ima i monstruozni nu-metal zvuk i zakon clean zvuk. Takvim projektima uvek nešto fali - ili pričamo o dva kanala koja su suviše daleko da bi zvučala dobro ("Jack of all trades, master of none"), ili pričamo o monstruoznim parama i fizički ogromnom pojačalu. Bugera bi tu, valjda, bila najbolji izbor, ali tu sudim po onom što sam pročitao (da ima i odličan clean i prihvatljive BreWtalZ).

Zato totalno razumem Ćććiru, i sam sam iz iste škole mišljenja - daj ti meni "razglas clean", a lako ću ja naći pedalu za TeH BreWtalZ, kad mi dođe "žuta minuta". Ako imam zver koja samo krlja, krlja i krlja, a posle toga krlja još malo - kako ću da sviram fank? Ili džez? Čini mi se da je lako "isprljati" a nemoguće "očistiti".

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Oct 2008, 23:54

TeH BreWtalZ
Being aware of danger that I could sound like an idiot I must ask you: Wtf is this???

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 29 Oct 2008, 00:08

Probaj ENGL Fireball-a, mozda je nesto skuplji ali vredi stedeti. Mozes da probas i Marshall JCM 2000 DSL, 2 kanala sa 2 nivoa gain-a na svakom. Mnooogo hard rock/metal gitarista ga svira, ukljucujuci Iron Maiden i slicne, pa ako ti takav zvuk godi mislim da je solidan izbor, cini mi se da nije za te scoop-ovane NuMetal varijante, though. Ja sviram TSL i prilicno sam zadovoljan, minding yeh da je potrebno da ga dobro otpanjis da bi zvucao kako treba i da su zvucnici jaaako bitan faktor...
Srecno!

Post Reply