Žargon sa HCUF. Tako mladi danas zovu brutalne (brutal + hot brew -> breWtal -> "bring on the breWtal sound" -> "bring on the breWtals" -> bring on TeH BreWtalZzz!") nu-metal itd. zvuke. Moramo da budemo moderni, moderni, moderni... aargh!Cortex wrote:Being aware of danger that I could sound like an idiot I must ask you: Wtf is this???TeH BreWtalZ
Preporučite neko ozbiljnije pojačalo Ćććiri!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Preporučite neko ozbiljnije pojačalo Ćććiri!
A sta je HCUF? 

- Rocket Roll
->Harmony Central User Forums<-. Najživlji muzički forum na svetu & najbolje mesto da se dopisuješ sa muZic celebritieZ... posle našeg Muzičkog Foruma. 

Nisam spreman tooooliko da se isprsim koliko bi me kostao taj fireball. Probao sam tog marshalla i ne svidja mi se, kao ni vecina marshala. Ne zvuce oni lose otpanjeni na 11 ali clean mi se ne svidja a i taj marshalski drajv mi je jedan od najizlizanijih zvukova rock/metal muzike, nema ko ga nije svirao.DrGreenthumb wrote:Probaj ENGL Fireball-a, mozda je nesto skuplji ali vredi stedeti. Mozes da probas i Marshall JCM 2000 DSL, 2 kanala sa 2 nivoa gain-a na svakom. Mnooogo hard rock/metal gitarista ga svira, ukljucujuci Iron Maiden i slicne, pa ako ti takav zvuk godi mislim da je solidan izbor, cini mi se da nije za te scoop-ovane NuMetal varijante, though. Ja sviram TSL i prilicno sam zadovoljan, minding yeh da je potrebno da ga dobro otpanjis da bi zvucao kako treba i da su zvucnici jaaako bitan faktor...
Srecno!
- DrGreenthumb
- MF veteran
Moze biti, moze biti, ali sa izuzetkom Boogie-a manje vise vecina lici na Marshall JMP na steroidima, kao kad bi rekao da vecina Ibaneza, ESP-a, JAcksona, SUhr-ova itd. zvuce izlizano jer su Fender na testosteronu, tj. superstrat. Nemas mnogo bas opcija za dramaticno razlicit zvuk, a po meni boogie ballsless mush je mnogo gora i izlizanija sonicna opcija. Engl je cool jer bas ima svoj karakter, slican Marshall-u ali sa nemackim twistom. Ali ak ces da krknes Muff-a ispred kapiram da je sasvim svejedno koje pojacalo uzimas dokle god je glasno dovoljno. Mozda neki H&K tranzistorac ili Randall? Ako je po tebi dobar clean onaj glassy Roland Jazz Chorus, onda je to sjajan izbor. Mogao bi da probas (ako su nabavili) Line 6 Spider ali ovaj sto su radili u kooperaciji sa Bognerom, mnooogo ga hvale po forumuma sirom planete.
Ne volim marshallov clean nimalo, crunch i nekako, ali mi nije preterano inspirativan, nekako me tera da sviram iron maiden all day longDrGreenthumb wrote:Moze biti, moze biti, ali sa izuzetkom Boogie-a manje vise vecina lici na Marshall JMP na steroidima, kao kad bi rekao da vecina Ibaneza, ESP-a, JAcksona, SUhr-ova itd. zvuce izlizano jer su Fender na testosteronu, tj. superstrat.

Tako nesto i trazim u pojacalu, da ima to nesto svojeEngl je cool jer bas ima svoj karakter, slican Marshall-u ali sa nemackim twistom
Tako i ja nesto mislim, zato se i razmisljam da uzmem neko vintidzastije pojacaloAli ak ces da krknes Muff-a ispred kapiram da je sasvim svejedno koje pojacalo uzimas dokle god je glasno dovoljno
Svidja mi se njegov clean, ali mi nije to-toAko je po tebi dobar clean onaj glassy Roland Jazz Chorus, onda je to sjajan izbor
Ne volim emulatore/simulatore, jednostavno mi ne treba toliki broj opcija, ali probacu ako ih ima. Jel postoji na njemu opcija da se pogase sve simulacije pojacala i da zvuci kao Line 6 spider?Mogao bi da probas (ako su nabavili) Line 6 Spider ali ovaj sto su radili u kooperaciji sa Bognerom, mnooogo ga hvale po forumuma sirom planete
- DrGreenthumb
- MF veteran
Mislim da ima, nekakav clean koji se zove line 6 clean, ali that defeats the purpose... Bas bedak sto ti se ne svidja Peavey Classic, to pojacalo je kao stvoreno za kabal-u-nj vintage zvuk i pedale-za-dist. Hmmm, mislim da ti ispred muff-a ne bi bas legao neki Fender, barem sto se tice Twina, mozda Bassman, ali to je opet Marshall zona clean-a. Fender Hot ROd bi ti se uklopio u finansijsku konstrukciju, ali sam prilicno siguran da ti se dist ne bi svideo, sa pedalama i bez, zvuci kao da si bacio cebe na njega, ali je zato clean vintage Fender and then some. Mozda ti je resenje nekakav Vox ako ima za te pare...
Moram pivija ponovo da probam, definitivno! Krenucu, kad budem imao vremena, sa svojom gitarom na ledjima i npr. metal muffom od radnje do radnje. Engl mi je favorit za sada. Probao sam fireball i zvuci perverzno, kapiram da thunder nece biti toliko drugaciji od njega
- DrGreenthumb
- MF veteran
Aha, nisam skapirao da imas Engl-a koji mozes da uklopis, potpuno sam zaboravio na Thunder-a. Meni se taj koncept less-is-more jako dopada, ali zahteva prilicno cistu tehniku, sto te tera da vezbas i budes bolji muzicar (a ne da koristis razne fuzz-ove da sakrijes brljotine
)
Mislim da je za te pare Engl najbolji izbor, ali ako budes koristio muffa za dist umesto thundering distorzije well, thunder-a, onda cu se stvarno razocarati 

A mogu jednostavno i da kombinujem engla i muffa 

- DrGreenthumb
- MF veteran
Ma zezam se, naravno ako ti to daje taj zvuk koji te inspirise. Evo upravo slusam/gledam na Yutjubu neke snimke, zvuci sirovo. Bas kako treba!
Da, mozes da probas i Laney LC serije (mislim da se tako zovu) koji su kao Peavey Classic serija, a mislim da Ginger drzi i Genz Benz-a pa probaj i to, sto da ne...
Cheerz!

Da, mozes da probas i Laney LC serije (mislim da se tako zovu) koji su kao Peavey Classic serija, a mislim da Ginger drzi i Genz Benz-a pa probaj i to, sto da ne...
Cheerz!
- Rocket Roll
Čoveče, što je lako trošiti tuđe pare. 
Najpametniji savet do sada:

Najpametniji savet do sada:
cccira wrote:...sa svojom gitarom na ledjima i npr. metal muffom od radnje do radnje.
Da, savet koji je sam sebi dao (tj. pokretac teme).
Onda nije ni trebao da otvara temu kada je ovo znao od pocetka
Malo se salim naravno...

Onda nije ni trebao da otvara temu kada je ovo znao od pocetka

Malo se salim naravno...

Bilo je par Bugera u Mitros Musicu, barem zadnji put kad sam svracao (pre 2 nedelje)
Skeptican sam prema bugeri, citao sam po netu da se dosta kvare, inace bi mi to bila prva opcija