Doolio dilanesque: "Uradio sam se u Paint-u"

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Rocket Roll

Doolio dilanesque: "Uradio sam se u Paint-u"

Post by Rocket Roll » 01 Nov 2008, 01:53

Priča je počela ovde: viewtopic.php?f=34&t=353&p=56517#p56367

Stihovi koje je Doolio napisao:

"uradio sam se u pejntu"

kliktaji misa u tamnoj sobi
prljavi ekran lenjo treperi
sjeban i besan pisem po netu
svima govorim ‘ajde ne seri’

otisla je zauvek pre pet minuta
sada sam tako prokleto sam
pa sta ako se malo kockam i pijem
to je jedino sto umem i znam

otvaram pejnt i krecem da crtam
viskija flasu, smesne cigarete
pepeljaru punu, 5-6 tableta
lajnove spida, koksa pakete

polako zavrsavam to remek delo
pa nervozno biram gumicu misem
polako, polako, sa puno paznje
sadrzaj flase krecem da brisem

zatim sam skratio smesne cigare
obrisao sve sa stola tablete
razmrljao onda lajnove spida
ispraznio zustro koksa pakete

mis mi tada ispade iz ruke
pade na pod uz zvonak zvuk
par sekundi pokusah da pricam
al brzo u sobi zavlada muk

nesvestan sedim i dalje u sobi
ali moj um vise nije tu
previse toga u mome telu
polako prestajem da mislim na nju

jedna misao jaca od drugih
ipak se javlja potmulo, mucno
sve jaca i jaca postaje ona
u glavi vec krece da odzvanja bucno:

uradio sam se u pejntu
uradio sam se u pejntu
uradio sam se u pejntu
uradio sam se u pejntu

Cortex
The Necromancer

Re: Kako izgledamo

Post by Cortex » 01 Nov 2008, 02:06

Splendid. Počinjem da komponujem muziku na ove stihove...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Nov 2008, 09:07

kako si odradio pesmu jel o5 midi ili si lepio kolaz od semplova ili slicno... a mozda je i live a?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Nov 2008, 13:22

Duane wrote:kako si odradio pesmu jel o5 midi ili si lepio kolaz od semplova ili slicno... a mozda je i live a?
Ne. Seo sam i odsvirao u jednom cugu, a "rifovi" su dolazili pravo iz mudiju. Nesreca je shto je moj komp najjadniji komad opreme u istoriji civilizacije, toliko me nervira da cu stvarno krenuti da ga shutiram. Chim sredim neke stvari, snimam i shaljem prducentima :)
Stvar lichi na Fates Warning, Pink Floyd, Opeth, klasiku, filmsku muziku i taaaako...da ne serem previshe, chucete, bice teshko pevati u nekim delovima ali verujem u Doolio-a, ipak je on uspeo da se uradi u pejntu!

I nema semplova, to nikad ne koristim, makar pisao note tj. tablature u Gpro-u pa ubacivao u Nuendo i kachio VST na to, tako ima i da bude. Bubanj cu uraditi i tako...
Mada mozhda bude i drumless, keyboardless, solo acoustic pesma. We'll see.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Nov 2008, 02:30

Cortex wrote:
Duane wrote:kako si odradio pesmu jel o5 midi ili si lepio kolaz od semplova ili slicno... a mozda je i live a?
Ne. Seo sam i odsvirao u jednom cugu, a "rifovi" su dolazili pravo iz mudiju. Nesreca je shto je moj komp najjadniji komad opreme u istoriji civilizacije, toliko me nervira da cu stvarno krenuti da ga shutiram. Chim sredim neke stvari, snimam i shaljem prducentima :)
Stvar lichi na Fates Warning, Pink Floyd, Opeth, klasiku, filmsku muziku i taaaako...da ne serem previshe, chucete, bice teshko pevati u nekim delovima ali verujem u Doolio-a, ipak je on uspeo da se uradi u pejntu!

I nema semplova, to nikad ne koristim, makar pisao note tj. tablature u Gpro-u pa ubacivao u Nuendo i kachio VST na to, tako ima i da bude. Bubanj cu uraditi i tako...
Mada mozhda bude i drumless, keyboardless, solo acoustic pesma. We'll see.
Bubnjevi odradjeni skoro skroz, kao i par efekata... Nuendo me zeza nevidjeno, radi pa ne radi, nishta ne mogu da snimim ko chovek, sutra cu reinstall windows-a pa da vidimo kako ce biti. Nego izgleda da ce trajati oko 6 minuta, nisam hteo da bude tako dugo ali jebiga, kad serem i samo ubacujem nove delove...

Rocket aj od Doolio-ovog texta pa na dalje skupi postove i stvori temu tamo u Vashi Radovi pa da imamo gde da se posvetimo bash tome. :) Hvala.

Rocket Roll

Re: Doolio dilanesque: "Uradio sam se u Paintu"

Post by Rocket Roll » 03 Nov 2008, 14:02

Stay with us, folks, imali smo malih tehničkih problema u otvaranju nove teme za ovu pesmu. Sada su rešeni, i čekamo prve rezultate Cortexovog plodonosnog rada.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Nov 2008, 15:19

aaaaaaa nije fer... nema mog posta "ceo trip je da se uradio u pejntu"... bolje da ste me ubili... ;(

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Nov 2008, 16:22

Taj post, i drugi postovi, su i dalje u "Kako izgledamo" temi, evo linka: viewtopic.php?f=34&t=353&p=56517#p56367

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 05 Nov 2008, 18:43

Ako moze, u credits da stoji inspired by... :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Nov 2008, 19:11

Cortex wrote:Splendid. Počinjem da komponujem muziku na ove stihove...
Au, kakva rekonstrukcija postova Bog te! :lol:

Kao ono...ovo vam je ukratko shta je Cortex napisao :lol:

Ma nema veze :)

Elem super shto je otvorena nova tema, neka stoji i dilanesque iako su preliminarni mix chuli i Rocket i Doolio i po jednom lichi na Police po drugom na Block Out i KKN.

Stay tuned shto reche Rocket, in a few days, bice gotovo, u zagradi ce stajati inspired by Z*Z*Z. Malo sutra! :D

P.S. Ili neka naziv teme bude onako po nashki sto posto "Uradio sam se u Pejntu" ili ubacite crticu please, opsesivno sam kompulzivan za neke stvari, dakle "Paint-u" :mrgreen:

Rocket Roll

Re: Doolio dilanesque: "Uradio sam se u Paint-u"

Post by Rocket Roll » 05 Nov 2008, 19:28

izmenjeno...

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 08 Nov 2008, 17:55

Hahaaha! Doolio, care! :lol:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 13 Nov 2008, 01:15

:)

kortekse, kako napreduje matrica?

e, da ne otvaram novi topic, vi kul drugari sa foruma, oce neko da radi muziku sa mnom?:) moja druga polovina kritikal je u svabijama, tako da radimo samo dopisno, jel zainteresovan neko da radimo kao ono, u isto vreme na istom mestu i to?:)))
ono kao probe i te akcije...manje-vise znate fazon i pesama i tekstova (mada to vam i nije neka smernica, posto tipa ide jedna hc pesma, pa onda akusticna barokna balada, pa pop gej pesmica i tako:) ), pa ono, jel oce neko? da pravimo neki hardcore-metalcore-acoustic-blues-thrash-alternative crap. baj d vej, trenutno kao peglam distorzirano pevanje da me ne boli grlo, al je malo istripovano, kontam da ce mi trebati tipa mesec-dva da to skontam pristojno, a onda cu se naprziti i ekstenzivno koristiti scream i growl i ostalo:)

nisam stavio u potraznju muzicara iz prostog razloga sto ne stavljam oglas nego pitam vas manje vise odredjene ljude.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Nov 2008, 01:40

Ej, od onda kad sam ti poslao nishta nisam uradio, jbg, bice vrlo uskoro, iskreno, ovih dana sam radio svoju prvu psy trance stvar i jebeno sam preponosan, kazhu mi drugovi koji to slushaju da ubija i da ima i neke deep techno momente, shta ja znam, ne razumem se u to :mrgreen: I to ce ugledati svetlost ovog foruma, ukoliko sutra, a bazira se na akordu i progresiji kojom pochinje Uradio sam se u pejntu, neka bude to jedan psidzha encore :lol:

Ja sam otvoren za bilo shta, od sviranja ludachkih solazha(koliko umem, naravno... :D ), preko death metal riff-ova, hc-a koji ne znam da sviram, istripovane akustike i post rock jazz ludila, do pop gay maroon 5 shemica. To mogu na gitari, a bubanj, samo rock dolazi u obzir i to onaj popichniji :D
A koja bi bila poJenta tog sastava? Chisto druzhenje ili kao i nekakav "ozbiljan rad"? :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 13 Nov 2008, 01:46

jel moze vako: ozbiljan rad kroz druzenje? :mrgreen:

mislim, ono, bend i te akcije:)

Post Reply