Dopada Mi Se Ibanez ST9 Super Tube Screamer...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sinisake
The original one

Dopada Mi Se Ibanez ST9 Super Tube Screamer...

Post by sinisake » 06 Nov 2008, 23:25

Mnogo mi se dopada zvuk ove pedale.

Da li se moze kupiti negde kod nas i za koje pare, ako moze?

Usput, mozete li da mi preporucite neki dobar overdrive (sem pomenutog, dakako), mada mi se cini da sam ga vec nasao... Mislim, moze li bolje od ovoga? :)
Rocket je ovde jednom postavio jedan fini, al' sad ne mogu da nadjem tu temu...

xspaceman

Re: ibanez Tube Screamer ST9

Post by xspaceman » 06 Nov 2008, 23:33

IBANEZ TS 808 "Tube Screamer Pro", cena 150 eura...
evo ovo sam video pre par dana da se prodaje po oglasima! :)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 06 Nov 2008, 23:38

Auuuuuu kakaav tooooon..... koliko pun midla... kad je smanjen midl, ubi koliko ima mida :D
a kad je povecam midl, onda vec nije zdravo kakav je ton... kad prebaci na neck... kao da nema uopshte treblea... ali ima ga samo je lepo oblikovan...ma haos.... ovakav ton vredi imati u selekciji pri sviranju... !!!

dweezil

Post by dweezil » 06 Nov 2008, 23:47

a mozes da kupis i Boss Super Overdrive SD-1 i onda da ti je neko strucan dobudzhi da bude tube screamasta :D . Btw taj Tube screamer sto si zakachio je Super Tube Screamer, i on ima i midboost pot. Takodje postoji i Turbo Tube Screamer, isto sa 4 pota i umesto mid boost pota on ima mode pot.
Digitech takodje pravi pedalu na fazon Tube screamera i to je Bad Monkey, ne zvuci loshe ali koliko se meni chini ipak je nekako za nijansu tanja i plitkija od pravog Tube Screamer-a.

mrzi me da kuckam, imate sve ovde:

http://www.analogman.com/tshist.htm
http://www.analogman.com/ts9dx.htm

Maxon ih josh uvek pravi kao nekad.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 Nov 2008, 23:52

Hvala, hvala! Nadam se da (tacne) sheme cirkulisu netom, pa ce da pa'ne kloniranje, javlja mi se... :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Nov 2008, 00:02

sinisake wrote:Mislim, moze li bolje od ovoga? :)
Zavisi koga pitaš.

TubeScreamer zvuk je "instant klasika" zvuk, TubeScreamer dizajn toliko nezaobilazan i popularan da je dobio nadimak "mašina za pravljenje para" (zato je TS uvek zelene boje :D ), ali svaka TS varijanta ima "taj" kompresovani i frekventno donekle ograničeni (odsečeni basovi) zvuk koji mnogim gitaristima ide na živce, pa su se okrenuli drugim rešenjima.

Međutim! Producenti i tonci obožavaju TubeScreamer jer, jednostavno, njegov frizirani EQ odziv čini da gitara zvuči kao gitara i da u miksu zauzme tačno ono mesto koje joj pripada. Čak i veliki Endi Snip tera svoje mušterije da koriste TubeScreamer.

Pošto je taj dizajn toliko puta kopiran, ne zakucavaj se za jednu određenu pedalu. Najzahvalnija opcija, kako je Dweezil već rekao, ostaje modifikacija Boss SD-1, a najpovoljnija varijanta DigiTech Bad Monkey. Sličnom stazom, od nabavljivog kod nas, idu i Bossov BD-2 BluesDriver, Boss OD-3 Overdrive, Behringerovi overdrajvi, TC Electronics Vintage Overdrive, DigiTech Hot Head i DigiTech Screamin' Blues, Dunlop Zakk Wylde Overdrive, Marshall BluesBreaker, Daphonovi overdrajvi...

...i, uopšte, 99% overdrajva koji se u ovom trenutku prodaju na svetu. Tjub Skrimer je svuda. On je kao četkica za zube - ako krećeš negde, ponesi dovoljno para i neku TS varijantu.

sinisake
The original one

Re: Dopada Mi Se Ibanez ST9 Super Tube Screamer...

Post by sinisake » 07 Nov 2008, 00:50

On je kao četkica za zube - ako krećeš negde, ponesi dovoljno para i neku TS varijantu.
Hvala, nemam razloga da vam ne verujem, ali pa sto je onda tako (retoricko pitanje)... malko poskup? :wink:

xspaceman

Post by xspaceman » 07 Nov 2008, 01:11

A sta je sa Ibanez TS-7??Da li je neko probao ovu pedalicu??Ako je slicnog kvaliteta kao i DE-7...eto jeftine zamene za TS-9! :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Nov 2008, 03:42

sinisake wrote:...pa sto je onda tako (retoricko pitanje)... malko poskup? :wink:
Uvek je bio. On je prvi, on je otpočeo "eru overdrajva", on se još proizvodi - pa ako čovek hoće da mu na pedalboardu s ponosom sja "Ibanez TS-808", to ima da se plati. Isti je slučaj sa Stratokasterima - ako čovek hoće da mu na headstocku gitare piše "Fender Stratocaster, Made in U.S.A.", to ima da se plati.
xspaceman wrote:A sta je sa Ibanez TS-7?
Možda ipak ići pravo na DigiTech Bad Monkey. Manja cena, metalno kućište, dodatna EQ kontrola... plus je zelen. :D

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Nov 2008, 05:00

Rocket Roll wrote: xspaceman je napisao:A sta je sa Ibanez TS-7?

Možda ipak ići pravo na DigiTech Bad Monkey. Manja cena, metalno kućište, dodatna EQ kontrola... plus je zelen. :D
Definitivno Bad Monkey, ako izbor pada ne jednu od te dve!
Jedine zamerke na Bad Monkey-a su te sto nema bas neki preterano jak output i sto ponekada moze da zvuci kao TS9 kome umire baterija (mozda je to samo hendikep onih koji nisu navikli na bass kontrolu na svojim TS-ovima :mrgreen: )
Zamerke na TS7... :roll: ... Meni je zvucao bas "kartonski"... :? (barem onaj komad koji sam probao)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 07 Nov 2008, 19:18

znam da ima bad monkey na snizenju i cuo sam da mu cena dodje negde oko 40e, sad neznam da li sme da se kaze radnja? ako sme da stavim vamo ako ne onda jbg koga zanima odkucacu mu na private, al mislim da svi kontate o cem je rec... xD

xspaceman

Post by xspaceman » 07 Nov 2008, 19:34

Duane wrote:znam da ima bad monkey na snizenju i cuo sam da mu cena dodje negde oko 40e, sad neznam da li sme da se kaze radnja? ako sme da stavim vamo ako ne onda jbg koga zanima odkucacu mu na private, al mislim da svi kontate o cem je rec... xD
Na slovo na slovo recimo... :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 10 Nov 2008, 01:09

ma kako neko vec reche, radnja je zastupnik fendera, verovatno jedini, al definitivno najveci... xD

dweezil

Post by dweezil » 10 Nov 2008, 18:16

pa jeftinije su ti Digitech pedale u jednoj drugoj firmi, e sad jedino ako je u M... total sale pa su snizili.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 11 Nov 2008, 14:57

dweezil wrote:a mozes da kupis i Boss Super Overdrive SD-1 i onda da ti je neko strucan dobudzhi da bude tube screamasta :D . Btw taj Tube screamer sto si zakachio je Super Tube Screamer, i on ima i midboost pot. Takodje postoji i Turbo Tube Screamer, isto sa 4 pota i umesto mid boost pota on ima mode pot.
Digitech takodje pravi pedalu na fazon Tube screamera i to je Bad Monkey, ne zvuci loshe ali koliko se meni chini ipak je nekako za nijansu tanja i plitkija od pravog Tube Screamer-a.

mrzi me da kuckam, imate sve ovde:

http://www.analogman.com/tshist.htm
http://www.analogman.com/ts9dx.htm

Maxon ih josh uvek pravi kao nekad.
Imam ja Boss SD-1, i rado bih ga dao nekome na doradu. Jel ima kod nas to neko da radi, i kako se krecu cene?

Post Reply