Šema Za Preamp (Ugradni - U Bas Gitaru)?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šema Za Preamp (Ugradni - U Bas Gitaru)?
Idem sutra da uzmem u RK, kondenzatore i prekidac ... 

- Rocket Roll
Ja bih te savetovao ovako:
Zadrži svojih 50nF i dodaj ovaj od 27nF. Ako ti 27nF ne bude dovoljno "mutno", smanji na 10nF.Solomon wrote:Da li da stavljam 100 i 27 il da ostavim ovaj svoj od (valjda) 50 ?
nisu imali keramickih, pa su mi dali blok kondenzatore... jel nije problem (mislim jel nema razlike od keramickih) da njih postavim ?
- Rocket Roll
Da, zaboga, kakva crna keramika, trebalo je da uzmeš MKP ili barem WIMA kondenzatore. U ovakvim primenama ti treba suvi HiFi kvalitet, a ne low-budget sound-coloring sitnež... Btw, evo trika kako se prekidač elegantno ožičava za ovakve i slične "viseći element" primene:Solomon wrote:nisu imali keramickih, pa su mi dali blok kondenzatore... jel nije problem (mislim jel nema razlike od keramickih) da njih postavim ?

- Rocket Roll
Dok budeš tražio lemilicu, kupi usput i prekidač sa šest nožica. Mrzi me i da počnem da opisujem koji pychwayz rizikuješ da napraviš sa tim prekidačem koji sada imaš, lemeći kondiše tako, da "vise u vazduhu".Solomon wrote:...pa onda idemo u potragu za lemilicom...
Tek za 2 sedmice ponovo idem u BG, tako da do tada ili da cekam, ili da radim sa vec postojecim materijalom
( a nesto mi se ne ceka) ali ipak probacu da vidim sutra samo kako to sve zvuci i tako to bez lemljenja ... pa onda posle tek da sve zavrsim. ma ima da ih zalepim da ne vise

Nemoj ocekivati mnogo bolji zvuk, dobices drugaciji zvuk ali ne i bolji (to ce se jako malo osetiti)...
Uostalom videces i sam.
Uostalom videces i sam.
auuu tek sad sam skontao da onaj mozda 50 koji trenutno lezi u mojoj gitari nije 50 nego 100
pise lepo 104... i nije keramicki bar ja mislim, ako se ne varam keramicki su okrugli, a ovaj je kako da objasnim kao pravougaonik malo bucmast, zelene boje ...
odo do druga po lemilicu pa da probavam sa ovim od 22 

- Rocket Roll
Mylar.Solomon wrote:...kao pravougaonik malo bucmast, zelene boje ...
bio jedan mali rodjak, i bio u mojoj sobi dok je bass bio otvoren, i malo se igrao i obori ga ... i puknu izvodi od volume potenciometra...
moze li se nakako spojiti sve ovo bez Volumea ?

- Rocket Roll
Ne kontam šta je puklo?Solomon wrote:... i puknu izvodi od volume potenciometra...
e ova plocica na kojoj su nozice... pukla i prve dvije su otpale (ostala samo ona sto se lemi na poledjinu )
- Rocket Roll
Aha. Saučešće. Neka ti roditelji maleckog nestaška nadoknade štetu... Najbolje bi ti bilo da ne povezuješ ništa bez "Volume" potenciometra, nego da što pre kupiš zamenu. Da meni zafali "Volume" pot, naručio bih CTS sa Banzaija, mada za prvo vreme možeš da staviš bilo kojeg Kineza.