Cradle of Filth

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Krucia

Cradle of Filth

Post by Krucia » 20 Jun 2008, 12:06

Znaci Cradle of filth je osnovan 1991. Nije moguce odrediti precizno kom podzanru metala pripadaju zato sto se u njihovoj muzici mogu prepoznati elementi black, gothic, symphonic black metala. Textovi su im uglavnom zasnovani na razlicitim mitoloskim, pesnickim temama i izvadjeni su iz razne gothic literature. Iz nekog razloga mnogi ne vole ovaj bend, a posebno omrazena licnost je Danny Filth koji je jedini od pocetka u grupi. Smatra sa da je black metal nastao zahvaljujuci njemu al opet ja licno mislim da je to preterivanje.

Trenutna postava benda
Dani Filth - vocals
Paul Allender - guitar
Charles Hedger - guitar
Dave Pybus - bass guitar
Martin Skaroupka - drums
Sarah Jezebel Deva - backing vocals
Rosie Smith - keyboards

Diskografija
The Principle of Evil Made Flesh - (1994)
Vempire or Dark Faerytales in Phallustein - (1996)
Dusk... and Her Embrace - (1996)
Cruelty and the Beast - (1998)
From the Cradle to Enslave - (1999)
Midian - (2000)
Bitter Suites to Succubi - (2001)
Lovecraft & Witch Hearts - (2002)
Live Bait for the Dead (re-released as Eleven Burial Masses) - (2002/2007)
Damnation and a Day - (2003)
Nymphetamine - (2004)
Thornography - (2006)
Untitled 9th Studio Album - (2008)

Ovo je adresa njihovog oficijelnog sajta
http://www.cradleoffilth.com
I myspace adresa http://www.myspace.com/cradleoffilth

dimmu
MF veteran

Re: Cradle of Filth

Post by dimmu » 07 Jul 2008, 13:00

stari cof volim,ovaj novi mi nije nishta posebno mnogo su se prodali tj uzasno postashe komercijalni..

Krucia

Post by Krucia » 25 Jul 2008, 12:49

Pa retko koji bend koji se ne komercijalizuje opstaje
To je tuzna realnost
Meni je bas zao zbog Cradla
Nekada su stvarno bili strasni

sixstring

Post by sixstring » 10 Nov 2008, 20:05

e divno
COF mi je bio omiljeni metal bend cele srednje škole,ono što me privuklo benu jeste obrada No Time To Cry,i pevanje el' vrištanje Danijevo,dfn all time fav album na koji i sada volim da se ponekad vratim je Dusk,savršen!
ispratio sam albume od Damnation-a,koji sam kupio u Grčkoj ne ekskurziji i sećam se da sam se neverovatno gubio i tripovao po busu ko današnji prepaljeni klinci.
Ovo danas mi se ne sviđa generalno,mada na svakom albumu ima po koja dobra stvar,
npr:
sa Nymphetamine-a ima Filthy Little Secret,English Fire,i mislim da je Swansong for a Raven ona stvar što beše počinje sa laganim uvodom? ne mogu se setiti davno bi,jbg,
Thornography sam samo jednom preslušao i nisam mogao da zapazim sve stvari mada ajde nek bude Tonight in Flames
Ovaj Godspeed,još nisam preslušao.

blaze

Post by blaze » 11 Nov 2008, 19:59

Nikad ih nisam nesto voleo. Thornography mi je odvratan album, a posebno ona pesma Temptation ili tako nesto.

Grof Cmarnik

Post by Grof Cmarnik » 31 Dec 2008, 02:44

Bijesni patuljak koji voli da ispusta uzasno visoke zvukove koji iritiraju dok bend iza njega 'prasi' po 150 milionti put prezvakanu melodiju. Ja bih 'ovo' nazvao angry midget metal. HER GHOST IN THE FOG; BUUU JA SAM STRASNI PATULJAK BUU:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 31 Dec 2008, 10:24

naravno,a varg vikernes je mnogo jachi lik.u ubio sam choveka i smejao sam mu se na sudjenju ala sam faca,pogledajte me ribe :lol: a da neprichamo o produkciji varg vikernesa i smarachkim pesmama..cof barem ima neku melodicnost za razliku od burzuma..

Grof Cmarnik

Post by Grof Cmarnik » 31 Dec 2008, 17:41

Razumijem te, da sam i ja cijeli zivot slusao bijesne patuljke vjerovatno bi tako razmisljao. Na zalost vidim da pojma nemas sta je black metal i sta on predstavlja tako da ne vrijedi da bilo sta napisem o njegovoj istoriji jer bi i sama cinjenica da bm nikad nije ni trebao biti melodican za tebe bila presokantna, i ti bi to trebao znati ako vec slusas bm (mislim na neki pravi bm bend a ne na ove prodane duse i njihovu muziku za sve od 7 do 77). Cak i sam Danni Filth u intervju za BBC je izjavio da COF nije bm bend, vjerovatno jer se zanr njihove muzike mjenja kako i potraznja na trzistu, tj. ako se sympho metal trenutno najvise prodaje oni ce napraviti sympho album, ako je gothic u pitanju onda nam Danii za cas posla slozi par gothic stvari i izda novi album i tako u nedogled.
Image

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 31 Dec 2008, 17:42

dimmu wrote:naravno,a varg vikernes je mnogo jachi lik.u ubio sam choveka i smejao sam mu se na sudjenju ala sam faca,pogledajte me ribe :lol: a da neprichamo o produkciji varg vikernesa i smarachkim pesmama..cof barem ima neku melodicnost za razliku od burzuma..
uz to POGLEDAJTE ME RIBE zaboravio si da napomenesh POTPISUJEM SE PO SISAMA SVAKOG RADNOG DANA OD -- DO -- :D

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 01 Jan 2009, 05:53

@Grof Cmarnik pa ok ti misli da ja nemam pojma o blek metalu.za mene blek mora imati barem neku melodiju koja mi udje u uvo chak i raw bm.ako ti slushash bendove koji vrte 2-3 rifa i vichu arrrrrrghhhhh sataaaaaaaaaan kroz celu pesmu i ubedjen si kako je to dojaja ok tvoja stvar,ali to po meni nije bit blek metala..naravno cof nije bm bend,mozhda su to bili posle one death metal faze ali od kasnih 90' oni su neki malo jachi komercijalni goth metal i oko toga nema sumnje.jbg ja slusham bm ali bendove koje ja slusham to su verovatno za tebe sve prodane dushe(odnosi se na borgire,marduk,immortal,carpathian forest,gorgoroth,behemoth matori,desaster,dark funeral,belphegor,mayhem i bathory matori) jer su snimili dosta albuma,imaju razvijen merchandise,velike izdavache,a i kontam da si ti u fazonu samo sirovo samo underground tako da se ni nevredi raspravljati sa tobom jer ti samo furash svoje i nezanima te tudje misljenje.i da za predstavljanje blek metala.ako je blek metal paljenje crkava da bi bio faca u drustvu,ubijanje prijatelja da bi dobio na popularnosti i ispao faca kako se smejesh na sudjenju onda ja ni nezhelim da znam ostalo shto chini blek metal.govorish kako dani shtampa albume i kako su komercijalni,pa pazi realno i ti volish burzuma,pa razmisli malo da li bi burzum bio to shto jeste da nije otishao u zatvor zbog onoga svega shto je uradio i da nije iz zatvora izdavao albume.govorish kako cof slushaju svaka klinchadija,pa prijatelju pitaj danas svakog klinca koji ti kazhe da slusha blek metal i recice ti tri benda dimmu borgir,cradle of filth i burzum.i da izbrishite post dole neznam uopste kako je dospeo tamo Oo
Last edited by dimmu on 01 Jan 2009, 06:03, edited 1 time in total.

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 01 Jan 2009, 05:54

dimmu wrote:@Grof Cmarnik pa ok ti misli da ja nemam pojma o blek metalu.za mene blek mora imati barem neku melodiju koja mi udje u uvo chak i raw bm.ako ti slushash bendove koji vrte 2-3 rifa i vichu arrrrrrghhhhh sataaaaaaaaaan kroz celu pesmu i ubedjen si kako je to dojaja ok tvoja stvar,ali to po meni nije bit blek metala..naravno cof nije bm bend,mozhda su to bili posle one death metal faze ali od kasnih 90' oni su neki malo jachi komercijalni goth metal i oko toga nema sumnje.jbg ja slusham bm ali bendove koje ja slusham to su verovatno za tebe sve prodane dushe(odnosi se na borgire,marduk,immortal,carpathian forest,gorgoroth,behemoth matori,desaster,dark funeral,belphegor,mayhem i bathory matori) jer su snimili dosta albuma,imaju razvijen merchandise,velike izdavache,a i kontam da si ti u fazonu samo sirovo,samo underground tako da se ni nevredi raspravljati sa tobom jer ti samo furash svoje i nezanima te tudje misljenje.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 02 Jan 2009, 15:10

Na zalost vidim da pojma nemas sta je black metal i sta on predstavlja tako da ne vrijedi da bilo sta napisem o njegovoj istoriji
:veverica:

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 02 Jan 2009, 15:11

chovek kaze malo ali kvalitetno :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 02 Jan 2009, 15:20

sacekajmo da izadje varg, registrovace se valjda ovde, pa i on da kaze koju.

sixstring

Post by sixstring » 02 Jan 2009, 16:55

tr00 backer mora biti:
1. Crnji od crnog
2. Obrnutiji od obrnutog krsta
3 .ggraaatttghhhr izgovarati iz srca
3,5. Da se prekrsti u Grmargohthguguluguzoth

E tek onda sme da se pomene ime svetogh Vaghah :mrgreen:

Post Reply