Išao mali Mujo u kupovinu (i kupio Fender Standard Strat)!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

bokicasa

Re: Išao mali Mujo u kupovinu (i kupio Fender Standard Strat)!

Post by bokicasa » 11 Nov 2008, 21:12

Imas fendere iz korone u kalifornije,otave iz kanade i mexica..kvalitet gitara ide po tom redu

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 11 Nov 2008, 22:34

bokicasa wrote:U sad si me zaebo evo vise necu ni da se pojavim na ovoj temi jer ne smem od tebe..
ja mislim da je tebe majka priroda zajebala :wink: , nije uredu da dodjes na forum i sa deset postova krenes da lupas gluposti koje nemaju veze sa vezom i prozivas clanove... i jos plus nisi cuo za edit pa je svaka tvoja "misao" propracena jos jednom... aj sad iskuliraj jer je ocigledno da se nerazumes ili jednostavno znas da se nerazumes, al iz nekog cudnog razloga pises komentare poput 10 deteta, kom je fender dao lifetime candy support...

inace bulatovicu, jesi pregledao gitaru, jer sam ja na ovom mom mexikaneru tek posle par godina pronasao par abnormalnosti... nije ti to KORONA da je nepogresivo ;) ... ne ozbiljno, npr ja imam bag sa spacingom na mom strateru i bag sa tremolom koji je vrlo lose odradjen...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 11 Nov 2008, 22:49

Duane wrote:
bokicasa wrote:U sad si me zaebo evo vise necu ni da se pojavim na ovoj temi jer ne smem od tebe..
ja mislim da je tebe majka priroda zajebala :wink: , nije uredu da dodjes na forum i sa deset postova krenes da lupas gluposti koje nemaju veze sa vezom i prozivas clanove... i jos plus nisi cuo za edit pa je svaka tvoja "misao" propracena jos jednom... aj sad iskuliraj jer je ocigledno da se nerazumes ili jednostavno znas da se nerazumes, al iz nekog cudnog razloga pises komentare poput 10 deteta, kom je fender dao lifetime candy support...

inace bulatovicu, jesi pregledao gitaru, jer sam ja na ovom mom mexikaneru tek posle par godina pronasao par abnormalnosti... nije ti to KORONA da je nepogresivo ;) ... ne ozbiljno, npr ja imam bag sa spacingom na mom strateru i bag sa tremolom koji je vrlo lose odradjen...
Word! :wink:

bokicasa, iskuliraj malo...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 11 Nov 2008, 22:55

WOOORD? sta's ti o5 vario? xD

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 11 Nov 2008, 23:00

Duane wrote:WOOORD? sta's ti o5 vario? xD
Haha.... Nema nishta do cetvrtka... :D :D :D

Aj da ne spamujemo temu... E da, cestitke na kupovini, nisam rekao... U zdravlje da te sluzi... :wink:

Bulatovic

Post by Bulatovic » 12 Nov 2008, 04:21

Evo da kazem i ja koju - Tremolo blok na ovom meksikancu je bez veze, ne znam koji je metal, ali je tanak i lagano mi deluje, ali ionako imam bridge kuci nekog starog japanca koji ce da udje umesto ovog. Nut ce biti zamenjen ili koscu ili sa TUSQ nut-om posto sam na drugom stratu to stavio i jako sam zadovoljan - pickupovi ce biti premotani kod jednog drugara koji to radi i imacu jos bolju gitaru nego sto je sada.

- ovo je deo za BOKICASA - Prijatelju, imam kuci Fender USA Standard koji sam kupio 2006-e u Londonu (Original da se razumemo) za 1000 i nesto evra (£730) i znam sta je Fender ako se to pitas. A ja cu ti reci nesto drugo - ova "kopija fendera" sto sam kupio za 220 evra i sto mi je neko podvalio zvuci bolje od onoga sto kosta 1000 i nesto evra. Cudno, ha? E pa jeste...

Razlog zasto ono kosta 220 evra je sledeci - napravio je meksikanac u meksiku a ne u americi - samim tim je plata tog lika 83738230234 (ili slicno) puta manja, a Fender i u Americi radi te gitare na istim masinama na isti nacin samo koriste maaalooo skuplje i maaalooo kvalitetnije drvo i delove i spricaju tanji lak.
(imena u ovoj prici su izmisljena i svaka slicnost sa realnoscu je slucajna)
Ali eto, Jose Rodriguez iz Guadalajare je napravio gitaru koja zvuci bolje od gitare koju je napravio Carlos Rodriguez isto iz Guadalajare (koji je inace Jose-ov rodjak ali je izbegao u Ameriku u nadi za vecom platom) ali radi u Fender USA a ne Fender Mexico i gitare koje on pravi su barem 3 puta skuplje...
Carlos mora da je jako ljut na Jose-a!!! Mada bolje zivi jbg...

Jednu stvar kad shvatis sve ce biti u redu - ne zvoni cena ili pare u gitari nego zvoni drvo

znaci Gelender Ctpatokactep koji je napravio neki kreten u meksiku moze da zvuci isto kao i Fender Custom Shop Stratocaster ako se drvo isto slaze.

kada ljudi shvate da ton dolazi iz drveta a ne magneta/pickupa ili procesora ili kabla onda ce digitech da ode u stecaj :mrgreen:

Bulatovic

Post by Bulatovic » 12 Nov 2008, 04:29

I jos par stvari-

- gitara ce da se prefarba u tanak nitro i onda sam zavrsio :D

e a za USA Fender iliti PRAVI ORIGINAL Fender kako bi neki ovde to nazvali - kontrola kvaliteta Non custom shop modela je losija u Fender USA nego Fender Mexico. To je stav koji imam vec duze vreme, a pre neki dan sam cuo isto od lika koji je ovlasceni serviser prodavnice u Hrvatskoj koja izmedju ostalog prodaje Fender, tako da je prosao kroz boga oca Stratocastera - od Squier-a do Custom Shop modela i sam smatra da zbog nacina izrade nema smisla kupovati nesto vise od polovnog Meksikanca ili jos bolje Japanca - naravno ako se zvucno dobro pokaze. Takodje bitna stvar je pogledati pragove i koliko je vrat prav.

Gitara se proba na "suvo" pa onda na pojacalu u neck pa bridge pozicijama - tu se vidi da li se frekvencije slazu, pozicije izmedju su manje vise nebitne.
Ako tako dobro zvuci, sa boljim magnetima (BareKnuckle ili SeymourDuncan Antiquity) ce gitara natprosecno da zvuci.
Znaci lak, hardware, pickupovi, nut, bridge, su samo propratni i lako zamenjivi delovi.

Uprosceno - Riba koja je avion bez sminke moze samo bolje da izgleda sa sminkom.

viden

Post by viden » 12 Nov 2008, 07:30

Bulatovic wrote:e a za USA Fender iliti PRAVI ORIGINAL Fender kako bi neki ovde to nazvali - kontrola kvaliteta Non custom shop modela je losija u Fender USA nego Fender Mexico
Sa ovim bih se potpuno složio.
Nedavno sam morao da rešim nekoliko "velikih" problema na pravim pravcatim (američkim) fenderima koji su STRAŠNO zujali. Radi se o tri potpuno nove gitare.
Ljudi su ladno zaboravili da povežu masu i bridge :roll: .
Eto, toliko o finalnoj kontroli kvaliteta.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 Nov 2008, 08:34

ma pravilo je da kod fendera nema pravila... xD
jednostavno se ovi jeftiniji kasteri mnogo razlikuju jedni od drugih i uvek moze da se ubode lep komad, a sto se tice US fendera, stoji da je on bolje odradjen od mexikanca, ali je cena dosta veca najvise zbog cene radne snage, bas ovo sto je bulatovic rekao, brat pedro u mexiku radi za 20 dolara na nedelju a u americi brat pedro zaradjuje 200 dolara... i onda kasnije kad se sve sabere i oduzme ispadne da je strat standard us mnogo skuplji od mexikanera standarda ali i nije nesto bolji, verovatno je kvalitetnije odradjen ali licno mislim da neizvuci ista bolje od dobrog meksikanera...
ja sam isto imao problema sa tremolom i shvatio sam da je to vrrrlloo lose odradjeno i sam materijal je bezveze kao neka plastikica i mnogo rastimava taj tremolo i jos dosta proglema tako da je to zamerka mexikanerima i verovatno manje kontrole nad zavrsnim produktom jer meni ispada da horizontalni ugao vrata nije bas najbolji i da me malo spacing zeza...

Bulatovic

Post by Bulatovic » 12 Nov 2008, 10:42

EEEJ!!! Jose i Carlos su imena covece!!! :mrgreen:

Inace, nut na USA Stratu nije valjao, pa sam to menjao relativno brzo posle sto sam kupio gitaru... za 1100 eura nije nesto sto bi hteo da se desava - na ovom meksikancu kako vidim nije menjan i bolje je isecen (samo je plastican, pa mu se izvinjavam :lol:)
Da ne pricam o tome koliko sam ih probao po prodavnicama sa ne ispoliranim pragovima (kao da su stavljali delove sina sa nase zeleznice, a ne pragove :x ) pa sa "fabrickim" setupom gde je zica 2 cm udaljena od 12og polja itd...

pravilo je da nema pravila kako rece kolega nam Irac :)

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 12 Nov 2008, 11:55

Slozio bih se sa prethodnicima oko poredjenja USA-Mexcico.Skuplji instrument ne mora da znaci i MNOGO bolji.Razlika u ceni je 3x (kod squiera i 5,6x) a danas USA strat NIJE 3 puta bolji od Mexicanca po kvalitetu i zvuku.Jos bih dodao da npr dobar drugar mog ujaka iz blues grupe B Mode svira (bar ga je svirao kada sam ga ja poslednji put gledao) squier-a iz 90 i neke i nista mu ne fali.Cak sta vise ima odlican ton.

Misljenja sam da za pocetnicku gitaru ne treba dati vise od 300 evra a ljudi koji sviraju u nekom bendu za 700-800 evra mogu naci sebi sasvim solidan instrument.Sve preko toga je za mene bacanje para.Ok razumem ove poznate njuske sto sviraju koncerte i vasere po celom svetu pa ajde on ima vise instrumenata stalo mu je da zvuk bude BAS vrhunski itd.Al kupovati sada nekog Fendera USA (ili bilo koju drugu gitaru) preko 1000 evra za svirke u nekom manjem klubu ili samo za svirku po kuci (a ima i takvih) je besmisleno...No dobro ima ljudi kojima dati soma i nesto jura na gitaru nije problem pa ko voli nek izvoli...

Izvinjavam se za mali off topic a vama gospodine "mali Mujo" zelim da Vas gitara sluzi lepo dugi niz godina.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 Nov 2008, 15:50

zapravo je ceo trip u tome... stoji da je american standard bolji nego mexican, ali da li je on stvarno bolji koliko je skuplji... ne naravno... zato ganjajte mexikanere dok morate, a onda se pocastite nekim lepim amerikancem...

Bulatovic

Post by Bulatovic » 12 Nov 2008, 15:58

Ne bih se slozio da je glupo kupovati ili bacanje para na gitare preko 700-800 eura jer nekome mozda stvarno znaci da ima jako kvalitetan instrument koji je u principu nuzno i skup - ali se slazem ko moze i hoce neka izvoli :arrow: svako prema svojim mogucnostima valjda...
Realno moguce da sam mogao da skupljam jos para i mozda cak da stedim neko malo duze vreme i nabavim Callaham custom strat ili tako nesto, ali ideja je bila da nadjem jeftinu gitaru koja bi bila "workhorse" i koje mi ne bi bilo previse zao da je zveknem negde ili sta ti ja znam, znaci da se koristi cesto i mnogo a da lepo zvuci - za ove pare nisam mogao bolje, zapravo i za mnogo vise para tesko da sam mogao bolje da prodjem sto se zvuka tice!

Masino, hvala na lepim zeljama! :)

(samo jos da naucim da sviram majku mu :mrgreen: )

Post Reply