jedna lepa vest i jedno pitanje

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

balanso
MF veteran

jedna lepa vest i jedno pitanje

Post by balanso » 11 Nov 2008, 20:26

da ne duzim puno ... konacno je gotova ....
Image

ideja je preuzeta od nekog s foruma (hvala) kad smo radili one virtualne gitare :P

na sva pitanja cu rado odgovoriti , a zauzvrat trazim da i vi odgovorite na : na njoj su DiMarzio magneti (fred i paf joe) , e ja bih neke EMG ... video sam kod marica neke pasivne (ne ne mogu aktivni ne mogu vise nista da busim secem , smorio sam se od tog) neki h3a i h4a ... e sad ako bi neko magao da mi docara jel ima iskustva s njima , kakvi su u odnosu na ove dimarzio i ako ima mozda neku preporuku .... eto svaki savet je dobrodosao ....

D A V O ! ! !

Rax13
MF veteran

Re: jedna lepa vest i jedno pitanje

Post by Rax13 » 11 Nov 2008, 20:34

Najsss... Prvo reci shta hocesh da svirash, pa onda da vidimo shta uraditi po pitanju magneta... Ja licno ne bi dirao, ta 2 Dimarzia imaju sasvim pristojan output, a o dinamici i tonu da ne pricam...

Eventualno mozesh da stavish FRED-a u neck, a da ubodesh neki jaci Dimarzio u bridge... Ali ipak prvo reci shta svirash od muzike... :)

guv'nor

Post by guv'nor » 11 Nov 2008, 20:42

Da citiram jednog našeg velikog mislioca:
Ja tu ništa neb' dir'o!
:D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 11 Nov 2008, 20:44

guv'nor wrote:Da citiram jednog našeg velikog mislioca:
Ja tu ništa neb' dir'o!
:D
Hehe... To isto sam i ja rekao, ali ovako napisano ipak ima veci impact... :D

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 11 Nov 2008, 20:58

super je odradjeno,ja sam pogledao na brzinu i pomislio au jbt kako se dobro vidi odraz lica :lol:

balanso
MF veteran

Post by balanso » 11 Nov 2008, 21:07

pa sviram svasta al najvise DT i maiden ... a posto su ta dva potenciometra oba push pull imam i tu foru razdvajanja hum-a pa mozes a kombinujes zvuk do mile volje a i clean je jako dobar... iskreno , emg mi je samo stvar estetike , tj obozavam taj njihov zatvoreni izgled ... e sad ako neko zna nacin da zatvorim ove a da to ne utice na zvuk ... ??

da jos jedna stvar ... menjam floyd (taj na slici) uz doplatu za crnog ...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 11 Nov 2008, 21:35

balanso wrote:pa sviram svasta al najvise DT i maiden ... a posto su ta dva potenciometra oba push pull imam i tu foru razdvajanja hum-a pa mozes a kombinujes zvuk do mile volje a i clean je jako dobar... iskreno , emg mi je samo stvar estetike , tj obozavam taj njihov zatvoreni izgled ... e sad ako neko zna nacin da zatvorim ove a da to ne utice na zvuk ... ??

da jos jedna stvar ... menjam floyd (taj na slici) uz doplatu za crnog ...
Pa pazi, ja nishta ne bi dirao, ali ako ti treba vishe powera, onda samo rokni FRED-a u neck i ubaci D sonic, Evo2, Tone Zone (previshe mutan u mahagoniju po meni) ili Steve's Special ako volish "otvoreniji" ton ...

balanso
MF veteran

Post by balanso » 11 Nov 2008, 21:50

ma zvukom sam zadovoljan, plan je bio da menjam ako cu nesto dobiti ovim emg ... malo sam se raspitao i dosta ljudi mi je reklo da ne menjam nista jer je to dobra kombinacija... a ako bas hocu onda da napravim neke poklopce .. ljudi aj vi meni sad svi pomozite - kako da napravim neke poklopce za ove magnete da izgledaju kao EMG ... onako kockasti ... ...

Historik
MF veteran

Post by Historik » 11 Nov 2008, 21:56

Druze nisam siguran da te razumem: ti hoces da ti ovi magneti izgledaju kao aktivni EMG magnet (crni zatvoreni pravougaonik)? Jer pasivni EMG izgledaju bas kao ti tvoji, ja ih gledao i drzao u rukama kod Marica.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 11 Nov 2008, 21:57

Historik wrote:Druze nisam siguran da te razumem: ti hoces da ti ovi magneti izgledaju kao aktivni EMG magnet (crni zatvoreni pravougaonik)? Jer pasivni EMG izgledaju bas kao ti tvoji, ja ih gledao i drzao u rukama kod Marica.
To da... Ali covek ocigledno hoce izgled aktivnih...

balanso
MF veteran

Post by balanso » 11 Nov 2008, 22:04

da , kao taj "crni zatvoreni pravougaonik"... a to sto kazes ... pa ebemliga pise ovde da su pasivni
http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... 641&l3=457

u svakom slucaju ja sam zadovoljan ovim zvukom , ali mi je strasno bitan taj izgled, zaljubim sam se u EMG pre par godina i to je to ...
kako da to izvedem ??? aj molim vas da mi pomognete dok sam pri keshu ... pristajem na sve samo da izgledaju "kockasto" ....

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Nov 2008, 00:06

Gitara PRELEPO izgleda!

Critical
PedoBear

Post by Critical » 12 Nov 2008, 01:48

balanso wrote:da , kao taj "crni zatvoreni pravougaonik"... a to sto kazes ... pa ebemliga pise ovde da su pasivni
http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... 641&l3=457

u svakom slucaju ja sam zadovoljan ovim zvukom , ali mi je strasno bitan taj izgled, zaljubim sam se u EMG pre par godina i to je to ...
kako da to izvedem ??? aj molim vas da mi pomognete dok sam pri keshu ... pristajem na sve samo da izgledaju "kockasto" ....
Pa zar nemaju negde da se uzmu ti poklopci? ne znam mislim da je negde neko pomenuo tako nesto na forumu .....

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Nov 2008, 09:21

Bas do jaja izgleda...
Jel' to nalepnica ili airbrush ili nesto trece?

Jos neko je trazio isto te poklopce, a izgleda da si to bio ti... :mrgreen:
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =20&t=2387
Ako je samo do izgleda magneta, bolje nemoj da ih menjas... Postoji sansa da izgubis dosta na tonu gitare.

alzo

Post by alzo » 12 Nov 2008, 12:20

Ja imam H4A i H2 .......izgledaju kao aktivni i po meni je to dobra kombinacija za neki blues,
mada ih nesto stavljaju na Wilde Epiphona ali vidim da ih metalci uglavnom skidaju....
imaju malo mutniji ton u odnosu na Dimarzija.....druga gitara mi je sa Dimarzio Paf
magnetima i velika je razlika u zvuku.....ako ti se svidja ton koji imas nemoj nista da
diras, daces novac a moze da se desi da ti se zvuk ne svidja.....bolje idi na aktivne ako
vec hoces EMG....a nemas sta da busis.....baterija staje kod potova i menja se na mislim 5000 sati....
nije to velika nauka ugraditi ih........momci u Maricu ce ti to odraditi sasvim ok..........
a poklopci ako ih nadjes crne umeju da promene ton, malo ubiju visoke pogotovo sto moraju da se zaliju
u vosak zbog mikrofonije ako su metalni.......a metalne mozda i mozes da nadjes pa ih bruniraj........

Post Reply