Jedno pitanjce za metalce
Re: Jedno pitanjce za metalce
метал није бунт...
метал је по мени слобода. слобода да напишеш оно што желиш а да ти нико не кења како то не може како не ваља...
неком је пало на памет да прави музику са gore текстовима, бруталну музику којој одговарају брутални текстови којој одговарају бруталне сцене...
то није створио метал. није метал створио серијске убице, вампире, гробље, сакаћење.
метал је по мени слобода. слобода да напишеш оно што желиш а да ти нико не кења како то не може како не ваља...
неком је пало на памет да прави музику са gore текстовима, бруталну музику којој одговарају брутални текстови којој одговарају бруталне сцене...
то није створио метал. није метал створио серијске убице, вампире, гробље, сакаћење.
Ova tema je pišanje uz vetar. Totalno nepotrebna tema, koja služi kako bi ljudi vodjenio predrasudama iskazali svoje "objektivno" mišljenje.
Alo covece ti pricas da su metalcima uzeli lizu u vrticu,pre ce biti da je tebi metalac uzeo lizu pa zato prozivas to.!.Ja sam metalac i volim svoju devojku i devojke uopste i volim svoju mamu i volim zivot,i ne idem po grobljima i secem vene.Metal po meni nije bunt nego muzika a metalci su pleme.Gledaj to tako svi vole da pripadaju negde i ja recimo volim da pripadam Metal plemenu i volim da masem kosom i urlam dok bacam rogove.Ti verovatno pripadas Fensi plemenu i tvoji "ideali" i rituali su meni podjednako smesni ko sto su tebi moji.I majstore preporucujem ti da se druzis sa nekim metalcima prvo pre nego sto tako krenes da pljujes po celoj podkulturi.I da meni je do jaja gotivno da uvucem martinke u pantalone i obucem crnu majcu sa lobanjom.Bluesko wrote:metal=bunt????? looooolz![]()
![]()
![]()
![]()
metal=samodestrukcija,izivljavanje,besmisleni bunt,tj.bunt iz fazona,a ne pravi bunt... okultne teme,mrtvacke glave,krv i slicne diskusije,lanci,koza,sekire i tako to su samo ikonografija koja je vezana za revolt metalca prema "necemu" samo zato sto je to "nesto" autoritativno.... protiv koga se bune metalci???? wtf,metalci i bunt???? Ako covek koji pise tekstove poput onih koje pisu Iron Maiden,Slayer,Black sabbath,Cradle of filth,Sepultura & co. kaze da to radi iz bunta,onda su oni koji h shvataju ozbiljno.......hmmmm...bunt protiv cega?? Da nije protiv sistema,da nije protiv principa dvostrukih arsina,protiv drustveno-socijalnih boljki,protiv finansijsko-drustveno-socijalno-rasno-politickih-i-ne-znam-ti-sve-cega razlika??????
ili se bune protiv "necega" samo zato sto je to "nesto" autoritet,pa po rezonu pubertetlije-"ja imam 15 godina i mrzim svog tatu,razrednu,Boga,ljude,ribe,SVE!!!" izrazavaju BUNT??
ne bih rekao...
U cemu se iskazuje bunt u vec pomenutoj "poeziji" metal bendova??? U tome sto prevrcu krstove,mrze crkvu,pevaju o grobljima,vukovima,sovama,ukletim sumama,smrti,propasti,destrukciji,mrtvackim glavama??????? ALO BREEEEEEEEEEE !!!!??????? jel` to bunt,ili da izvinete izdrkavanje!!!!
"mrzite svog cala i kevu,idite na groblje,prizivajte vampire,secite vene,pa umrite u sreci i zadovoljstvu,tra la la la la"
to bunt???? To je tipicno ponasanje coveka kome je neko u zivotu silov`o sestru,ribu,kome su uzeli lizu u obdanistu,koji je pao razred jer je lenj,trom i nezainteresovan,koji ne moze da se zaposli jer nece da sljaka,a `oce pare,pa je sad ljut na sve sto ide na dve noge i peva o smrti,uzasu,Sudnjem danu,paklu,vikinzima,magiji,Zvezdanim ratovima i sta ti ja znam cemu jos.... e to je... pls,metal=bunt????
Punk je bunt,pa makar i sa tim middle finger-om,jer je punk nastao u totalno drugacijim okolnostima,iz neceg skroz drugacijeg,iz potpuno drugacijih poriva,kao posledica totalno desetih stvari,koji kritikuje KONKRETNU stvar iz KONKRETNOG RAZLOGA,beskompomisno,silovito,smisljeno i neprekidno.... eto je bunt... Bunt je kad kazes :"FUCK THE SYSTEM,`CAUSE SYSTEM IS WRONG",jer znas da nesto fali u rukovodstvu tvoje zemlje,jer potices iz siromasne kuce,a siromasna je bas zbog tog SISTEMA... siromasna je bas zbog toga sto vlada,ministarstva i te seme ogreznu u korupciju,nepotizam,nesposobnost,sebicnost,pa ti onda nemas para ni za burek.... E onda kazes:"ma jebes ga,ne moze tako!!!" i onda radis pravu stvar,rusis sistem,ili bar probas da ga pobedis... Bunt je kad se pobunis protiv bilo cega sto te ugnjetava,ugrozava tvoj i tudj integritet,ne postuje te uopste,i svasta jos,ne mogu sad da pisem,prs`o sam![]()
eeeee,a metal se buni protiv crkve,sa sve plastovima,bodljama,plamenim ognjevima i crnim koznim pantalonama samo zato sto je neko nekom metalcu rek`o :"e `ajde sad da se satro bunimo nesto.." mis`im..............
jao bre ljudi, mislio sam na bunt u najsirem mogucem obliku, znaci makar on bio i podsvestan ili nedefinisan. cisto kao teznja da se taj neki trip koji svako ima u sebi kanalise, pa sad neko to kanalise tako sto postane panker, neko postane metalac, neko emo, lupam. i ta sloboda je bunt.
i taj gore je bunt, upravo kroz tu prizmu slobode da se pise sta god, to je bunt isto, a tekstovi su fala bogu metaforicni. ne moraju da imaju neki konkretan smisao, ali imaju smisao 'e sad cu namerno da drkam patku u tekstu e bas bas eto' isto ko pankeri koji pokazuju srednji prst.
i taj gore je bunt, upravo kroz tu prizmu slobode da se pise sta god, to je bunt isto, a tekstovi su fala bogu metaforicni. ne moraju da imaju neki konkretan smisao, ali imaju smisao 'e sad cu namerno da drkam patku u tekstu e bas bas eto' isto ko pankeri koji pokazuju srednji prst.
ти си емо немаш право да причаш о металу!!!11кецједанест11!

Ok, jos samo ovo ... i povlacim se iz dalje rasprave...
Bunt ne mora da bude u obliku revolucije ili otvorenog negodovanja... kada kazem ovde bunt...
PRVENSTVENO mislim na ... pazi sada...
ODBIJANJE DA SE POVINUJE(M) UVREZENOM MISLJENJU I NEKIM PRAVILIMA KOJA MENI NE ODGOVARAJU I SMATRAM IH GLUPIM... ... eto to rekoh kao JEDAN od mogucih buntova...
Zasto svaki bunt mora da bude agresivan, ili vidljiv... ili uopste zar mora to da se ikako naglasi...
Koliko puta se nekom desilo da ne postuje zabranu pusenja, zar to nije oblik bunta u smislu "ne mozes ti da mi odredis gde cu da pusim" ili kada parkiras na nedozvoljenom.. "eh, a oni gaze ljude pa im niko nista ne moze, e nece ni meni..."
Naravno, ne uzimaj(te) ove moje primere za etalon... to je receno malo glupo, ali se nadam da kontate sta sam hteo da kazem...
Dakle bunt = necu da idem u rat, necu slepo da slusam crkvu, ne zelim da mi sudbinu odrtedjuju zastarele vrednosti.... etc etc...
Samo, eto tim buntom niko nije prozvan, nego su ljudi resili da pogledaju i drugu stranu medalje....
Eto, a sada... izvolte... nastavite ....
Eh, da. slazem se znaci sa dooliom, i DOOOBRO procitajte moj prvi post u ovoj temi..
Bunt ne mora da bude u obliku revolucije ili otvorenog negodovanja... kada kazem ovde bunt...
PRVENSTVENO mislim na ... pazi sada...
ODBIJANJE DA SE POVINUJE(M) UVREZENOM MISLJENJU I NEKIM PRAVILIMA KOJA MENI NE ODGOVARAJU I SMATRAM IH GLUPIM... ... eto to rekoh kao JEDAN od mogucih buntova...
Zasto svaki bunt mora da bude agresivan, ili vidljiv... ili uopste zar mora to da se ikako naglasi...
Koliko puta se nekom desilo da ne postuje zabranu pusenja, zar to nije oblik bunta u smislu "ne mozes ti da mi odredis gde cu da pusim" ili kada parkiras na nedozvoljenom.. "eh, a oni gaze ljude pa im niko nista ne moze, e nece ni meni..."
Naravno, ne uzimaj(te) ove moje primere za etalon... to je receno malo glupo, ali se nadam da kontate sta sam hteo da kazem...
Dakle bunt = necu da idem u rat, necu slepo da slusam crkvu, ne zelim da mi sudbinu odrtedjuju zastarele vrednosti.... etc etc...
Samo, eto tim buntom niko nije prozvan, nego su ljudi resili da pogledaju i drugu stranu medalje....
Eto, a sada... izvolte... nastavite ....
Eh, da. slazem se znaci sa dooliom, i DOOOBRO procitajte moj prvi post u ovoj temi..
eto, dejan zna znanje, napred dejane!
a ako cemo da nastavljamo u duhu rasprave:
e ajde idi zrtvuj neku kozu ili spali crkvu!1111petnes1tristapet1123:)

ako cemo da se deklarisemo, pre sam metalac nego emo, a jos vise sam gangsta camuga, tako da te klasifikacije nemaju veze sa zivotom:)Шмајсер wrote:ти си емо немаш право да причаш о металу!!!11кецједанест11!![]()
![]()
a ako cemo da nastavljamo u duhu rasprave:
e ajde idi zrtvuj neku kozu ili spali crkvu!1111petnes1tristapet1123:)
Re: Iedno pitanjce za metalce
verovatno mislis na drugi post, ovo ti je prvi:)dejankuki wrote:Boogie Woogie wrote:o kej, Ne verujem baš da ima likova koji metal slušaju u odelu sa kravatom i posle svake pesme opale aplauz i kažu "m, baš fina kompozicija.."
O da, ima, ima!!!!
Ahhh, da, eto... i ja gresim...
Dakle DRUGI post...

Dakle DRUGI post...
Bluesko nije mi jasno kako si uspeo da napises toliko pasusa o temi o kojoj gotovo da nemas nikakvog poznavanja. Po onome sto sam procitao od tebe, Metal = iskljucivo Black Metal. Ja se tog pravca cak nisam ni dotakao u svom postu jer ja cak smatram da je diskutabilno da li je Black Metal uopste Metal pravac ili nije. Ali u svakom slucaju nebitno za pitanje koje OP postavlja. Uspeo si u jedan post da sabijes Slayer, Black Sabbath i "lance, kozu i sekire", "crkve, plastove, bodlje, plamene ognjeve".
E tesko tebi. Nema Slayer nista protiv crkve. Black Sabbath jos manje. Ti ako si gledao neki horror film, npr. Dead Alive, verovatno sad mislis da je Peter Jackson satanista. To je zanr. Vid umetnickog izrazavanja. Prkos pop kulturi.
Pokusaj to da razlucis u svojoj glavi pre nego sto izlupis nesto tipa: "metal=samodestrukcija". I sam si rekao da je metal "besmisleni bunt". Mozda nije besmislen, mozda ti jednostavno ne vidis smisao. To su stvari o kojima mozes da imas samo intuitivno poimanje, jer nema skolskih definicija. Da bi doslo do intuitivne spoznaje moras prvo da poznajes materiju intimno sto kod tebe definitivno nije slucaj. To je kao kad profesor matematike pokusava ucenicima da objasni sta je to beskonacna prava. Na tabli nikako ne moze da nacrta beskonacnu pravu, niti moze ucenicima da ukaze na neku pojavu u prirodi koja je takodje fizicki beskonacna i sa kojom bi mogli da uporede iskustvo. Za takve stvari je potrebno neposredno iskustvo sa materijom i intuicija. Ti mesto svega toga jednostavno diskvalifikujes stvari nekim nebuloznim idejama i generalizujes citave filozofije jednim vrlo uskim i potpuno nepreciznim, subjektivnim poimanjem o tome sta je metal.
E tesko tebi. Nema Slayer nista protiv crkve. Black Sabbath jos manje. Ti ako si gledao neki horror film, npr. Dead Alive, verovatno sad mislis da je Peter Jackson satanista. To je zanr. Vid umetnickog izrazavanja. Prkos pop kulturi.
Pokusaj to da razlucis u svojoj glavi pre nego sto izlupis nesto tipa: "metal=samodestrukcija". I sam si rekao da je metal "besmisleni bunt". Mozda nije besmislen, mozda ti jednostavno ne vidis smisao. To su stvari o kojima mozes da imas samo intuitivno poimanje, jer nema skolskih definicija. Da bi doslo do intuitivne spoznaje moras prvo da poznajes materiju intimno sto kod tebe definitivno nije slucaj. To je kao kad profesor matematike pokusava ucenicima da objasni sta je to beskonacna prava. Na tabli nikako ne moze da nacrta beskonacnu pravu, niti moze ucenicima da ukaze na neku pojavu u prirodi koja je takodje fizicki beskonacna i sa kojom bi mogli da uporede iskustvo. Za takve stvari je potrebno neposredno iskustvo sa materijom i intuicija. Ti mesto svega toga jednostavno diskvalifikujes stvari nekim nebuloznim idejama i generalizujes citave filozofije jednim vrlo uskim i potpuno nepreciznim, subjektivnim poimanjem o tome sta je metal.
Sada sam hteo da napisem nesto ali me je Dimebog preduhitrio. Slazem se sa prethodnim postom.
btw, jazz je nastao iz blues-a, nije bilo kontra
btw, jazz je nastao iz blues-a, nije bilo kontra

@kuki
u jeeeee,znaci ako nisi metalac,onda si fensi,a? ae,kol`ko nas je onda na forumu fensi??????
druga stvar:ae,posto sam ja jel`te fensi (
) pa ne kapiram podkulturu,neka mi neko objasni onda sta znace dva podignuta prsta,tj. "el tornado"? je li,ako neko to voli,znaci da kapira o cemu se radi tu,tj.zna sta el tornado predstavlja.....a ako zna sta predstavlja,i jos ga gotivi,znaci da mu dodje neki poklonik te diskusije... jel` tako? pa ako gotivi to,onda mu i dodje neki okultista,manje-vise,a??? a to je sloboda,jel da?
pa `ajde onda da palicom puknem ja neku ribu na ulici....to je sloboda,jel` da,ja to gotivim,meni je to OK,vau,rusimo tabue... `ae sad malo vise da bijem ribe po ulicama,necu da postujem ustaljene kvazi-vrednosti u civilizovanom drustvu,sta me briga.... ponedeljak,5,6 cura,TRAS palajom po faci,boli me uvo,meni lepo...utorak-10...sreda-15....cetvrtak-20......etc,etc....
e ovo mi dosadilo,ae malo da stavim eksere na palicu.....sta me boli uvo....ponedeljak,utorak,sreda,cetvrtak.....
e,ovo smara,ae da uzmem utoku,bolja fora,sta me briga.......u,posle 2 meseca sam roknuo 25 riba u svom malom veselom gradicu..jeeeee,sreca,sreca,radost.....
sloboda......pffff,sta,ako bilo sta sto uradim u fazonu "tabu tema-ae da ucinimo sve da vise ne bude tabu tema" je sloboda misljenja i delanja?????
postoji nesto sto se zove i moralna obaveza,norma,kako god....a ne verujem da bend koji na omote albuma stavlja mrtve leseve (Corpsi), pentagrame i slike pakla (Slayer) pa i popularizuje smrt,ubistva,samoubistva moze da se nazove skupina dobre dece iz kraja koja,eto,uzela malko da se bave muzikom....???? `alo bre ljudi
jel` neko od vas gledao pomenuti Headbanger`s journey??? Ceo? u njemu postoji deo u kojem clanovi Slipknota i RATM-a govore kako su poceli da slusaju metal...kao, odrasli su u mracnim,dosadnim okruzenjima,u krajevima gde su vladali haos i cesto se desavala ubistva,pa su takvi pesimisticki i strasni uslovi uticali na njihov muzicki ukus... I? jel` nekom od vas gore pomenuto ideal???
pesimizam,tuga,anarhija,depresija???? clanovi bendova otvoreno govore o tome da je na njih to izvrsilo presudni uticaj....
jel` to sloboda? OK,ja ne kazem da je svaki metalac ubica,depresivac,krele,darker i to sve.....kao sto nije ni svaki hip-hoper paljevina....
ALI STVAR JE U KONCEPTU CELOG PRAVCA...... Ako na 80% omota albuma vidim krv,bodlje,pentagram,maceve,kosache,leseve,ako 70% tekstova govori o smrti,paklu,tami,sadizmu,ako se u najekstremnijim slucajevima (Slayer,Menson,Corpsi,Sepultura,Dimmu Borgir,Mayhem,Venom,Death,Maideni) sve te stvari i previse potenciraju,onda......tu nesto nije OK...
"samo" to..koncept....furka....trip...kako god....
edit1
@dimebog
black metal nije metal pravac?????????
WTF
edit 2
e ovo stvarno moram da citiram
Slayer nema nista protiv crkve....BS jos manje?????
jel` citate vi ljudi od pocetka sta ja kucam?
opet kazem - "Headbanger`s journey".... bar bi "pravi poznavaoci metala" trebalo da su ga davno odgledali...
u jeeeee,znaci ako nisi metalac,onda si fensi,a? ae,kol`ko nas je onda na forumu fensi??????
druga stvar:ae,posto sam ja jel`te fensi (

pa `ajde onda da palicom puknem ja neku ribu na ulici....to je sloboda,jel` da,ja to gotivim,meni je to OK,vau,rusimo tabue... `ae sad malo vise da bijem ribe po ulicama,necu da postujem ustaljene kvazi-vrednosti u civilizovanom drustvu,sta me briga.... ponedeljak,5,6 cura,TRAS palajom po faci,boli me uvo,meni lepo...utorak-10...sreda-15....cetvrtak-20......etc,etc....
e ovo mi dosadilo,ae malo da stavim eksere na palicu.....sta me boli uvo....ponedeljak,utorak,sreda,cetvrtak.....
e,ovo smara,ae da uzmem utoku,bolja fora,sta me briga.......u,posle 2 meseca sam roknuo 25 riba u svom malom veselom gradicu..jeeeee,sreca,sreca,radost.....

sloboda......pffff,sta,ako bilo sta sto uradim u fazonu "tabu tema-ae da ucinimo sve da vise ne bude tabu tema" je sloboda misljenja i delanja?????
postoji nesto sto se zove i moralna obaveza,norma,kako god....a ne verujem da bend koji na omote albuma stavlja mrtve leseve (Corpsi), pentagrame i slike pakla (Slayer) pa i popularizuje smrt,ubistva,samoubistva moze da se nazove skupina dobre dece iz kraja koja,eto,uzela malko da se bave muzikom....???? `alo bre ljudi

jel` neko od vas gledao pomenuti Headbanger`s journey??? Ceo? u njemu postoji deo u kojem clanovi Slipknota i RATM-a govore kako su poceli da slusaju metal...kao, odrasli su u mracnim,dosadnim okruzenjima,u krajevima gde su vladali haos i cesto se desavala ubistva,pa su takvi pesimisticki i strasni uslovi uticali na njihov muzicki ukus... I? jel` nekom od vas gore pomenuto ideal???

jel` to sloboda? OK,ja ne kazem da je svaki metalac ubica,depresivac,krele,darker i to sve.....kao sto nije ni svaki hip-hoper paljevina....
ALI STVAR JE U KONCEPTU CELOG PRAVCA...... Ako na 80% omota albuma vidim krv,bodlje,pentagram,maceve,kosache,leseve,ako 70% tekstova govori o smrti,paklu,tami,sadizmu,ako se u najekstremnijim slucajevima (Slayer,Menson,Corpsi,Sepultura,Dimmu Borgir,Mayhem,Venom,Death,Maideni) sve te stvari i previse potenciraju,onda......tu nesto nije OK...

"samo" to..koncept....furka....trip...kako god....
edit1
@dimebog
black metal nije metal pravac?????????
WTF
edit 2
e ovo stvarno moram da citiram

Bluesko nije mi jasno kako si uspeo da napises toliko pasusa o temi o kojoj gotovo da nemas nikakvog poznavanja. Po onome sto sam procitao od tebe, Metal = iskljucivo Black Metal. Ja se tog pravca cak nisam ni dotakao u svom postu jer ja cak smatram da je diskutabilno da li je Black Metal uopste Metal pravac ili nije. Ali u svakom slucaju nebitno za pitanje koje OP postavlja. Uspeo si u jedan post da sabijes Slayer, Black Sabbath i "lance, kozu i sekire", "crkve, plastove, bodlje, plamene ognjeve".
Slayer nema nista protiv crkve....BS jos manje?????

jel` citate vi ljudi od pocetka sta ja kucam?

opet kazem - "Headbanger`s journey".... bar bi "pravi poznavaoci metala" trebalo da su ga davno odgledali...
Nije mi jasan onaj deo vezan za palice i ribe, valjda pricas o fudbalskim navijacima ili turbo folk generaciji i tim narkomanima. Stvarno mi nije jasno sta drugo da bude. Mozda pricas o onim hip hop narkomanima i gangsterima. Ko ce ga znati.
Slayer nikada nije imao pentagrame na albumima.
Slayer nikada nije bio protiv crkve.
Insistiras na gluposti. Brukas se.
Slayer nikada nije imao pentagrame na albumima.
Slayer nikada nije bio protiv crkve.
Insistiras na gluposti. Brukas se.
vidi, vidi, ko sad generalizuje...nemojte molim vas da spustate nivo ove diskusije bsa ovoliko, evo lepo vas molim. boli me dupe ko je prvi poceo, ne prica se o hip hopu, vec o satanistickim obelezjima u metal subkulturi.
dajmbog, nemoj da gubis kredibilitet, fino si krenuo da se raspravljas, sad si zasro sve.
dajmbog, nemoj da gubis kredibilitet, fino si krenuo da se raspravljas, sad si zasro sve.
@Bluesko
Jedno pitanje, si ti hriscanin?
Jedno pitanje, si ti hriscanin?