Jedno pitanjce za metalce

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Duane
Fenderaš

Re: Jedno pitanjce za metalce

Post by Duane » 13 Nov 2008, 00:45

a jeste li pomislili suprotno... da su oni inspirisani npr. djavlom ili niceom bilo cime, o cemu god da je rec, poceli da rade takvu muziku... svi se hvataju za "a metalci se tripuju kao citaju kabalu i slicno" a mozda je bas suprotno... mozda ih je npr. neka bajka upravo inspirisala da snime neki svoj trip...
to je po meni mnogo zdraviji pristup i jednostavno bi se moglo reci da te price odgovaraju tom profilu licnosti... nekazem da se svi metalci loze na bajke i to, ali moramo priznati da je vecina "in" i verovatno je to neka odlika njihovog karaktera koji ih sve vezuje za tu muziku stavljajuci ih pod jednu skupinu...

Dimebog

Post by Dimebog » 13 Nov 2008, 00:48

Doolio wrote:vidi, vidi, ko sad generalizuje...nemojte molim vas da spustate nivo ove diskusije bsa ovoliko, evo lepo vas molim. boli me dupe ko je prvi poceo, ne prica se o hip hopu, vec o satanistickim obelezjima u metal subkulturi.
dajmbog, nemoj da gubis kredibilitet, fino si krenuo da se raspravljas, sad si zasro sve.
Kao prvo. Ja nema nista protiv hip hop-a. Pokusao sam da sarkasticno ukazem na generalizaciju ali se to, kako kazu, tesko prevodi na internet. Izvinjavam se ako sam pogresno shvacen.

Sto se tice Slayera. Interview sa Tom Arayom: http://www.youtube.com/watch?v=PByfv357qqE premotaj na 8:12. Rodjen i uzgojen kao katolik. Tekstovi pesama i teme su prst u oko ili jednostavno politicke kritike, nista manje, nista vise. Ekvivalent horror zanra ili satire u filmskoj industriji na neki nacin.

Sto se tice albuma, slobodno pretrazi par slika na google. Nema nikakvih pentagrama.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 13 Nov 2008, 00:51

izvinjavam se, nov si na forumu, pa nemam dovoljno materijala da skontam kad mislis na sta. sori jos jednom:)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 13 Nov 2008, 00:59

Dimebog wrote: Sto se tice albuma, slobodno pretrazi par slika na google. Nema nikakvih pentagrama.
Jes' vala. Na prva 3, 4 albuma fali jos jedan mac pa da bude pentagram :)
Meni samo nije jasno kako su ljudi toliko ograniceni i u cemu je toliko zadovoljstvo pljuvati po necemu sto ne razumes ili neces da razumes. Umesto da sednes , uzmes gitaru i napises neku kul bluz (ili sta vec) pesmicu gubis vreme na svadjanje o necemu sto nije po tvom ukusu.

sixstring

Post by sixstring » 13 Nov 2008, 01:10

ma nemate vi pojma

:P

:lol:

Bizmismen

ja sam metalac,
u srcu duši,
kome se to ne sviđa,
može da mi...
pu***

što se šekte tiče,
nema tu priče,
na to se loži samo mlado,
i nevino gotičko...
pii***

marketing je čudna sprava,
ništa nema za bavadava,
tako oni smišljaju nama,
sekta fora rad' banana,

i nem'o si ko magare,tele,
june,kvočka ili kere,
neg po potrebi upotrebi,
sive ćelije bele,

i ne budi tele... :mrgreen:

:P

eve vi da vas razveselim
sledeći put ću dovedem trubače! 8)

Bluesko

Post by Bluesko » 13 Nov 2008, 01:24

@Dimebog

Image

ovaj mac sto fali,to ti je kao kad na forumu kucas kur*c.. :D svi u stvari znaju sta si hteo da kazes...
uz to i tekstovi pesama,kao i naslovi albuma : "Hell awaits","God heates us all","Haunting the chapel","Reing in blood"....

@Sub-zero

Naravno,hvala Bogu

@KoD
Ne ubedjujem ja nikog ni u sta,samo iznosim svoje misljenje na temu.... Ako meni moze bilo sta bilo ko da kaze u vezi nekog posta i ja tu iskuliram,of skroz,jer,svako ima svoje misljenje,hvala Bogu i svako ima svoje argumente,ne vidim sto bi sad neko prs`o ako ja iznesem samo svoje argumente i svoje misljenje... Ja volim Kerber,pola foruma me napalo,pa sta,svako moze da kaze da ne voli,ima to pravo,naravno,nismo svi isti,sto bih se ja sad ljutio tu nesto....
i eto,ja kazem sto i sta mi se ne dja,ono opet pola foruma kuca u fazonu: "alo bre,ti si lud,nemas pojma,sta ti znas o muzici,ne volis metal,onda si fenser,bagra..." i tako to..... :grummel_2:

po treci put kazem: "Headbanger`s journey".... samo toliko...

sixstring

Post by sixstring » 13 Nov 2008, 01:32

alo bre,ti si lud,nemas pojma,sta ti znas o muzici,ne volis metal,onda si fenser,bagra...
:lol:

kerber to bre sekta aaaa aaa a vidš imaju SATANSKO ime!!! :lol:

um...
aj napravimo Christian Metal!! Nešto ko Rhapsody meets Manowar meets HammerFall meets još neki gay tanga bend :p

jojj mene ufatila histerična sreća te vi ne uzimajte me zozboljno
a razočarali me demoni
ja se nadao sutra treba da imam neko predavanje engleskog,i još kao ono
glavni baja student sa još jednim ortakom u učionici punoj menadžerki,
kad ono međutim,
mi će budemo da informatičarima
ooo živooteeeee
oooo šta mi učiniiii iiijooooj
eto tako nastade doom metal
:p

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 13 Nov 2008, 01:32

Ne meni nije jasno zasto ljudi vole da napadaju druge "vrste" muzike i pisu kilometarske postove umesto da sednu i rade nesto korisno. To se ne odnosi (samo) na tebe ali sam odreagovao ovde jer sam premestio temu iz metala, pa k'o velim, daj da kazem koju.
Mislim ti napises "bla bla metal uaaa" pa se javi jos 10 likova sa "sta ti bla bla metal uaaa".... to je 11 ljudi. Ej bre 11 , ceo fudbalski tim. Dva citava benda. :lol: Bolje da pravite svoju muziku (kontam svi ovde kao nesto sviraju) nego da pljujete po tudjoj.

sixstring

Post by sixstring » 13 Nov 2008, 01:37

ja numem da napravim pesmuuu :cry: :cry: :cry:
samo napravim neki pattern pa se igram improvizacijeeee
kad porastem biću poznati jazz rocker!!!metalac! 8)
i bićuu booogaaat
i ima da napravim MF trademark!!
neću vas zaboraviti!!!
možda ako baš budem mnogo bogat al sad...o tome kada se obogatim...
ček ček i ja da ubacim žišku za ove sa plinom:

ee ja mislim da svi neeeemaate pooojma!! :lol:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 13 Nov 2008, 01:41

pa tako se i pravi pesma jebiga:)

kako neko moze da zaboravi MF:) e da, mi ovde imamo neki precutni dogovor da ko postane svecki poznat muzicar pominje u medijima forumase koji su umrli u bijedi, mislim, cisto da znas:)

sixstring

Post by sixstring » 13 Nov 2008, 01:48

uzeto k' unapamet :idea:

Dimebog

Post by Dimebog » 13 Nov 2008, 01:57

Bluesko sad si me naljutio. Po treci put spominjes Headbanger's Journey. Pa zasto ga onda sam ne pogledas? Napominjes naslov "God Hates Us All". Tom Araya je za Headbanger's Journey izricito odgovorio: "God doesn't hate. But it's a great fucking title!" Dalje kaze da mozes da pravis pesmu i o Bogu i Djavolu, pa ipak, sta je od ta dva pogodnija tema? Narocito u vremenu u kojem zivimo. Reign in Blood je politicka insinuacija i kritika. Ako to ne mozes da skontas pokusaj da citas izmedju redova. Ili pogledaj po koji od njihovih spotova.

Pa sta i da jeste pentagram? Da li ti uopste znas sta taj simbol znaci? Koji je kontekst toga sto jedna stranica fali? Neka pretnja? Alegorija? Ne zvucis nista inspirativnije od onih konzervativaca koji su kritikovali country, blues i jazz svojevremeno. A kasnije rock bandove kao sto su Kiss, Led Zeppelin, itd. Svako vreme ocigledno nosi svoje sataniste i svoje nadzak-babe koje ce to da nam objasne. Ako Skip James u svojoj pesmi kaze "Devil got my woman", mora da je neki tezak satanizam u pitanju.

sixstring

Post by sixstring » 13 Nov 2008, 02:11

sad će ovaj da se seti učitelja pa će duradi round house kick a onda će situacija da se preokrene pa će da na kraju vidi njeno lice kako plače za njim i to će da mu da SNAGU DA POBEDI!!!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Nov 2008, 09:14

E ljudi, pa nisu bre metalci baš toliko ozbiljni. Baš kao što piše u ovom "kaišu" Calvin and Hobbes što je Rocket citirao. Našli ljdi varijantu da uzmu kintu. Ne odobravam, samo predpostavljam da razumem porive.

Kod većine ljudi koji na prvi pogled deluju kao da se lože na okultno, mistiku, paganizam, satanizam, ili prosto ispoljavaju netrpeljivost prema opšteprihvaćenom moralu, hrišćanima, institucijama svake vrste, i šta ja znam... dovoljno je da provedete sa njima par minuta u razgovoru i da shvatite da niti znaju tačno protiv čega se toliko bune, niti znaju išta o okultno-mistično-pagansko-satansitičkom sistemu koji navodno propagiraju. Eto proverite, imate sigurno ponekog u okruženju ko je u tom fazonu, popričajte o tome... Uglavnom neki klinac počne da fura taj fazon, a posle njegova ekipa to počne da kopira. Tribalizam, vole ljudi da se drže u nekakvoj grupi koja je objedinjena nekakvim kodeksom, ma koliko beznačajan taj kodeks bio. Nema kritičkog osvrta, nose se boje klana bez pogovora, i to je to. Deci možeš svašta da prodaš. Eto ja sam kao klinac tražio da mi kupe jednu limenu pernicu koja je na poklopcu imala britansku zastavu, pošto sam mislio da ću tako da budem još ubedljiviji panker. Mo'š misliti, panker od 12 godina, pa još sa pernicom... Bolesno bre! Jedino što su tada stvari pravili kvalitetno, pa me u zdravlju i veselju ta ista pernica služi i danas, i dobro mi dođe za neki najosnovniji crtaći pribor koji volim uvek da imam uz sebe :) A nije loše i da mi stoji pred očima, da me uvek podseća na "ozbiljne" razloge zašto sam je kupio.

Naravno, iako sve ovo imam na umu, pre svega smatram da svako ima pravo da uživa u nečemu što mu znači. Nije bitno da li je meni to razumljivo ili nije. Nije bitno što je nešto u suštini beznačajno, jer to nekome može da znači puno. Svi mi imamo svoje sitne rituale, dnevne rutine, podsvesna sujeverja, prinošenje "žrtve" na "oltar" naših želja. Neko to radi svesno i upadljivo, neko nesvesno i diskretno... Gomilu subkulturnih modela ne kapiram, iskreno - posebno ne kapiram metalce, ali ko sam ja da o tome sudim? Sumnjam da ikoga može stvarno da ugrožava i remeti nečija garderoba i frizura. Ako nešto baš ne mogu da gledam, ja okrenem glavu, i to je to.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Nov 2008, 09:18

Covek ocigledno ne slusa nista od toga sto pljuje.
Prvo, bas si nasao da poredis bendove, svaka cast... No, Sabbath (do 80. godine, jedino taj deo sabbatha valja) ima vecinu tekstova koji se bune bas protiv politike i politicara, sistema vladavine mocnika, i jos dosta razlicitih socijalno drustvenih tema...
Metallica, Maideni, Megadeth i vecina bendova takodje imaju mnoogoo pesama sa kritickim temama bas prema drustvu, sistemu vlsti...
opet ponavljam da ne mozes da komentarises nesto o cemu si cuo iz sedme ili ko zna koje price nekog ko je cuo od nekog koji je cuo od nekog...
Ocigledno nikad nisi slusao black sabbath, kao i mnoge ove bendove pa nemas prava da kritikujes nesto o cemu znas jako malo ili nista...
A for the record, sabbath ima mozda cak i najvise pesama koje govore protiv droge...
Pravu kritiku sistema, bez glupih klinackih fora anarchy i sl. mozas da cujes u mnogim heavy metal pesmama gde bas kaze to i to se desava i to ne valja, mi hocemo bolji svet.... To je jedno od nasledja metal muzike iz hippie pokreta.
Kod Black Sabbatha je skoro uvek i jing i jang, i skoro uvek su stvari ostajale nedorecene da bi ljudi o tome razmisljali...
A tekst NIB moze da se tumaci na toliko mnogo nacina da je to strasno...
Moze se Lucifer posmatrati kao metafora za bilo sta na svetu, od droge preko vlasti pa sve do crkve, najmanje ima veze sa samim djavolom...

Post Reply