Jedno pitanjce za metalce

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply
sixstring

Re: Jedno pitanjce za metalce

Post by sixstring » 13 Nov 2008, 17:56

Nyarlathotep wrote: nemam ja licno nista protiv Martina
nem ni ja
kada je izašao Livin da vida loca,svi se onda primili,
dok je lik bio old school,i pevao na španjolskom onda je bio underground,
posebno kada u 347 epizodi Kresandre peva Tuturutu mućo
i to

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 13 Nov 2008, 18:02

Postajes malo bezobrazan... warn.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 13 Nov 2008, 18:10

@LoverkraftovoCudoviste
Gledao sam i ja to, znam sta pricaju. Jednostavno volim skoro ceo njihov opus. Iako nije nista revolucionarno MENI se i dalje svidja.
Image
upravo je zbog toga recenica "Moze se Lucifer posmatrati kao metafora za bilo sta na svetu, od droge preko vlasti pa sve do crkve, najmanje ima veze sa samim djavolom..." urnebesno smesna.
:grummel_2: Lepo ti je decko rekao, odnosi se na same tekstove pesama i njihovu simboliku. Nepotrebno izvlacis iz konteksta neke stvari.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Nov 2008, 18:45

Vezano za sabbath, ja nisam rekao da je sabbath posle 80. sranje, samo da je pravi sabbath sa Ozzijem, i slazem se sa svime sto je Nyarlathotep napisao.
Ja dosta slusam i deo njihovog rada sa Diom, ali to je mnogo daleko od onoga sto pravi sabbath predstavlja. Dio je uneo taj fantasy element u bend, pa su jos mesali to sa urbanim motivima, i dobili sta su dobili... To je totalno ok, ali mnoogooo daleko od kvalitetnih drustveno-socijalno-politickih tekstova kakve su imali pre toga...
Deo sa Martinom u opste ne volim, pa ga necu ni komentarisati...

@Kristijan
Ako je tebi smesno, ti se smej, ali mislim da su drugi shvatili sta sam ja hteo da kazem.Bzvz je sto pokusavas da me predstavis kao naprzenog klinca koji se pravda...
Lucifer simbolise zlo, a Milenko je neki bezazleni debeljuskasti sremac, tako da sigurno efekat nije isti.
Ako si slusao pesmu, citao njen tekst, vidi se da je potrebna personifikacija zla koja bi mogla da se primenjuje na sirok spektar pojava u svetu, a ako ti znas neku bolju slobodno posalji Iommi-u da izmeni pesmu kako bi ti bio zadovoljan.
Poenta je da ne tumacis sve bukvalno, jer u suprotnom ces slusanjem "Another brick in the wall" misliti da stvarno postoji zid u koji se ugradjuju ljudi...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Nov 2008, 20:07

mislim_stvarno wrote:Poenta je da ne tumacis sve bukvalno
Ne nego je poenta da ne tumacis sve labavo i kako tebi u datom trenutku najvise odgovara. Upravo zbog te povrsnosti koja je toliko rasprostranjena sva ta metal-pagan-ovo-ono-mistik trabunjanja i imaju publiku. Ali sta to tebi znaci? Ti si iz JING JANG ekipe, tebe boli uvo...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 13 Nov 2008, 20:23

jebiga, mislim da nisi u pravu, da, ima hriscansku konotaciju jer je lucifer luconosa, je li, ali nije upotrebljeno u tom kontekstu. bitan je kontekst, a ti mozes da koketiras i sa luciferom i sa crnobogom i sa hadom i sa paganskim ritualima, sve to moze biti simbolicno. samo sto je ubedljivije jer si rekao konkretniju stvar, u ovom slucaju lucifer. takodje, lucifer ima identicnu simboliku kao i djavo u ostalim mitologijama, a da li ces upotrebiti generalno djavo ili lucifer ili sta god, to zavisi od nekih tvojih afiniteta, sta ti se lepo slaze u pesmi, ali mislim da najvise zavisi od kulturoloskog podneblja, mislim, ja ni ne znam ko je pandan luciferu u indijskoj religiji recimo.
Ne nego je poenta da ne tumacis sve labavo i kako tebi u datom trenutku najvise odgovara.
ne znam samo zasto bi meni ista od ovoga odgovaralo kad niti slusam tu muziku, niti mi je interesantno sve to, niti me zanima sta ce s tim biti ikad. ajmo ga ubiti sto je reko 'jing', nije poenta u tome, raspravlja se o satanistickim simbolima u metalu. pogledaj 99,99% satanisticki orijentisanih metal bendova, pa ces videti, znaci bez nekog mesta za sumnju, da je sve to namerni, apsurdni cirkus i kao neko drsko koketiranje sa tabuima i da je to samo po sebi cilj i da upravo jeste simbolika cela ta stvar.
pamtim te kao normalnog diskutanta sa jebiga nekim respektom prema tudjem misljenju. sa tako ostrim stavom bez ikakve rezerve maltene ko da si reko i meni i jing gospodinu, a i barem jos petorici ljudi da su idioti.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Nov 2008, 20:45

Meni jeste rekao da sam zbog jednog jebenog G glupi, napaljeni klinac koji ne razlikuje dupe od glave. Vise nacu odgovarati coveku koji je ipak popio svu mudrost, da ne bi doziveo prozivke kao neki drugi clanovi foruma...
Doolio wrote:sve to moze biti simbolicno. samo sto je ubedljivije jer si rekao konkretniju stvar, u ovom slucaju lucifer. takodje, lucifer ima identicnu simboliku kao i djavo u ostalim mitologijama, a da li ces upotrebiti generalno djavo ili lucifer ili sta god, to zavisi od nekih tvojih afiniteta, sta ti se lepo slaze u pesmi
Ovo sam ja pokusavao da kazem, ali covek ili nece da shvati ili ga ne zanima...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Nov 2008, 10:16

Doolio wrote: takodje, lucifer ima identicnu simboliku kao i djavo u ostalim mitologijama, a da li ces upotrebiti generalno djavo ili lucifer ili sta god
Upravo to. Ali zar ti nisi uopste procitao sta sam ja pisao? Moja prva opaska se odnosila upravo na izjavu da Lucifer ponajmanje ima veze sa djavolom. Pa daj, pricam ovde o necemu sto je prosto kao 2+2! Mislim, covek hoce da brani neku pricu koja njega vozi sa nekim kilavim argumentima.

Moj stav je da takve tekstove pisu likovi koji znaju da je koketerija sa satanizmom vrlo isplativa, jer tamo negde napolju ima milijarda povrsnih klinaca koji su nadrkani zbog ovoga i onoga. Tvrdis li ti mozda suprotno? Ja imam argumente za ovu moju tvrdnju. S te strane gledano, vise je nego komicno sto neko ontolosko zlo naziva imenom iz religijsko-ideoloskog sistema koji ne barata sa zlom kao ontoloskim principom, ali to je sada neka sasvim druga prica, i nije za ovu temu...

Ali pazi, eto ti pises stihove, i baratas sa simbolima daleko vise nego neko ko pise prozu. I sad vidi - kad koristis recimo Davida i Golijata, bas pod tim njihovim imenima, kao metafore - to nema religijsku konotaciju, iako su biblijski likovi. Razne teme imaju razlicitu tezinu, pa samim tim i odabir asocijacija ne treba da bude isti. Kad se spominje Lucifer kao metafora, to je neka drugacija tezina nego kad se koristi Golijat, i uvek je Lucifer provokativniji. Mislim da su takvi tekstovi iskljucivo provokativne prirode, jer samo provokacija viseg ranga dize toliko prasine, i vise se ljudi prima na to. Jednostavno je jeftino. Ako nizbogceg drugog - eto zbog toga su takvi stihovi bezvredni. Da je tekstopisac zaista zabrinut zbog razlicitih projekcija zla u svetu, koristio bi neki opstiji termin za imenovanje zla. Ne, boli njega patka za zlo u svetu, nego daj da se loze deca i da se zgrnu neke pare...

I jos jednom za sve one koji nisu pazljivo citali - rekao sam da je smesno reci da Lucifer ponajmanje ima veze sa djavolom, i bio sam vrlo blag kad sam to rekao, jer zapravo smatram da bi bila sreca da je samo smesno.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Nov 2008, 10:28

Ma Madonna je za sve te metalce MAMA:
Image

I Like a Prayer, hahahaha.

To je provokacija, a ne oni papci, rogovi, kojekakvi rituali i krv... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

friedman

Post by friedman » 14 Nov 2008, 11:41

Ajjjjj kakva blasfemija. :grummel_2: :grummel_2:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 14 Nov 2008, 11:46

1000 puta gore od ovoga

Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Nov 2008, 11:49

:shock: :shock: :shock:

friedman

Post by friedman » 14 Nov 2008, 12:09

Nyarlathotep wrote:1000 puta gore od ovoga

Image
UZAS. ALI na Marduk koncert ne dolazi 50-ak hiljada ljudi da gledaju to sa zadovoljstvom.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Nov 2008, 12:11

Bravo, friedman, to je poenta.
Kad se uzme u obzir relevantnost izvodjaca, uticaj na modernu muziku i mladez, tu je Madona u znatnoj prednosti.
Pa ce i sitnice koje uradi imati VECU VAZNOST i VREDNOST od svih metalskih pokusaja.

Uzeo si mi post iz tastature! :)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 14 Nov 2008, 16:40

Moj stav je da takve tekstove pisu likovi koji znaju da je koketerija sa satanizmom vrlo isplativa, jer tamo negde napolju ima milijarda povrsnih klinaca koji su nadrkani zbog ovoga i onoga. Tvrdis li ti mozda suprotno?
naravno da ne, pa u tome i jeste poenta, zato i pricam da niko od njih ne kolje koze nego drnda patku u tom smeru jer ce to prihvatiti gomila lozana, KAO I emo sa svojim tuzan sam i poseban ili pank sa svojim jebimo sistem anarhija ***** palac, ili rok sa svojim ne slusajmo matorce.

Post Reply