Ima li kod nas Ashdown bas pojačala?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ima li kod nas Ashdown bas pojačala?
Ko kod nas radi sa Ashdown opremom? Gde bi to moglo da se vidi, proba, kupi...?
-
Re: Ashdown bass
Bojim se da je najblize u Madjarskoj... mozda ovde neki ima neki komad, ali tesko da mozes da biras/probas/ocenis.
http://www.hangszerarzenal.hu - mozes da ih kontaktiras, pa da odes da vidis, nije to tako daleko... ako si se namerio
Ja sam imao Ashdown ABM500, i to je vrhunsko pojacalo po prilicno ok ceni. Polovno sam kupio (iz djarMa) za 450 DM, dok su razni (midrange) Ampeg i Trace bili po 600-700 (u Srbiji). Cena mu je za klasu ispod kvaliteta - tako bih ocenio Ashdown (bar ono sto sam video!).
http://www.hangszerarzenal.hu - mozes da ih kontaktiras, pa da odes da vidis, nije to tako daleko... ako si se namerio

Ja sam imao Ashdown ABM500, i to je vrhunsko pojacalo po prilicno ok ceni. Polovno sam kupio (iz djarMa) za 450 DM, dok su razni (midrange) Ampeg i Trace bili po 600-700 (u Srbiji). Cena mu je za klasu ispod kvaliteta - tako bih ocenio Ashdown (bar ono sto sam video!).
Rekao bih da je najblizi zastupnik u Hrvatskoj, i da su Hrvati prosto ludi za firmom Ashdown (pre su bili ludi za EBS-om, ali vremena se menjaju
), no mogu ti reci da sam probao MAG 300 i da mi je zvucao prilicno lose, ali to i cena opravdava.

- sirac-šunka
- vragolan
Vidi Mega music mozda slucajno ima nesto, a kad sam pitao, rekose da moze da se naruci...
-
Evo, razvila se tema...
Ne bih da zvucim kao snob; Ja bih prvi kupovao DOJAJA pojacala/gitare za 200-300 evra, al' nema...
Ne kazem da je Ashdown (pa cak ni abm) neko ludilo, ali taj MAG kosta 300 $... to je oko 16 000 dinara
Ja sam mog platio (aj da kazem preko evra) oko 36 000 dinara (450 DM)... ej?!
"Kvalitet" (kao kategorija) jednostavno MORA da se dovede u svoju klasu... pre svega cenovnu!
Zavisi sta ocekujes od jeftinog pojacala... svi proizvodjaci imaju slican kvalitet za te pare!mogu ti reci da sam probao MAG 300 i da mi je zvucao prilicno lose, ali to i cena opravdava.
Ne bih da zvucim kao snob; Ja bih prvi kupovao DOJAJA pojacala/gitare za 200-300 evra, al' nema...
Ne kazem da je Ashdown (pa cak ni abm) neko ludilo, ali taj MAG kosta 300 $... to je oko 16 000 dinara

Ja sam mog platio (aj da kazem preko evra) oko 36 000 dinara (450 DM)... ej?!
"Kvalitet" (kao kategorija) jednostavno MORA da se dovede u svoju klasu... pre svega cenovnu!
Pa ja nisam uporedjivao skuplje verzije, vec sam rekao da cena opravdava zasto je MAG 300 los.Moze mnogo bolje proci preko oglasa, da nadje nesto polovno a dobro, a ne nesto novo za isto cenu a losije.
-
Postoji nesto sto se vezuje za Ashdown, ne znam da li je mit... naime, jako su osetljivi (fizicki), svaki udarac/potres bi mogao da mu napravi problem. Ja to nisam doziveo (although, nisam ga dugo ni svirao), al znam za tu pricu od kad znam za Ashdown.nesto polovno a dobro, a ne nesto novo za isto cenu a losije.
Moje misljenje je da, ako ne znas dosta (tehnicki) o pojacalima, a kupujes polovno... bolje trazis nesto robusnije, npr. stari Ampeg ili Fender... sto je opet, stvar ukusa.
Re: Ima li kod nas Ashdown bas gitara?
Mrsava je ponuda po nasim oglasima, a i kad neceg ima, precenjeno je... sa izgovorima tipa vintage model iz 1999., bolji nego ovi danasnji novi, gomila slicnih budalastina.
U HR su puni oglasi jeftinog Ashdowna, pa mi se ucinio kao zanimljiva varijanta. Sad vidim da su novi po ceni u rangu sa tom nekom konkurencijom, Laney, Peavey, Warwick... Za iste pare ne vredi se tu nesto posebno cimati i narucivati, zar ne?
(Mister Moderator, tema je pogresno promenila naziv. Pricali smo iskljucivo o pojacalima.)
U HR su puni oglasi jeftinog Ashdowna, pa mi se ucinio kao zanimljiva varijanta. Sad vidim da su novi po ceni u rangu sa tom nekom konkurencijom, Laney, Peavey, Warwick... Za iste pare ne vredi se tu nesto posebno cimati i narucivati, zar ne?
(Mister Moderator, tema je pogresno promenila naziv. Pricali smo iskljucivo o pojacalima.)
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Ima li kod nas Ashdown bas pojačala?
Bio je na oglasima jedan Hughes&Kettner, 100w, 15'', 200Eur meni se to ucinilo kao zanimljiva varijanta... 

Re: Ima li kod nas Ashdown bas pojačala?
promaklo istrazi...sirac-šunka wrote:Bio je na oglasima jedan Hughes&Kettner, 100w, 15'', 200Eur meni se to ucinilo kao zanimljiva varijanta...