USB Gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MrMoT
MF veteran

USB Gitare

Post by MrMoT » 20 Nov 2008, 17:08

Video sam u Artistu pre neki dan 2 USB Gitare marke Behringer. Da li je neko probao/koristio?
Uz gitaru se dobija i softver sa virtualnim pojacalima i pedalama. Ok kontam da je verovatno kvalitet smeshan ali opet, mnogo mi je lakshe da je ushtekam u komp i ne njakam se po kuci sa pedalama, kablovima i ostalim stvarima. E da ima i ulaz za slushalice na gitari. I shto je josh bolje moze da radi i kao obicna gitara. cena 9000 dinara!!
evo i link:
http://www.behringer.com/IAXE624-BD/index.cfm?lang=eng
Ne znam da li je ovakva tema vec bila, gledao sam ali nisam nashao :)

Zlo

Re: USB Gitare

Post by Zlo » 20 Nov 2008, 17:23

Cena ti sve kaze :lol:
Ako vec zelis takvu varijantu mislim da je uvek bolje uzeti neki procesor sa USB .Cena 150e.

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 20 Nov 2008, 17:33

Juuu al si brz :)
Ma imam ja i gitaru i sve. Uostalom ja sviram bass... Ali kontam cisto kao varijantu za po kuci, Ushtekam je u komp i gotovo. Evo bash gledam na you tubetu kako radi, i ono nije ni tako losh zvuk plus vrlo je lako snimiti neshto... Jedino me interesuje da li je neko probao, da li ima kasnjenja?
I btw. ovako za 9000 dobijesh i gitaru i kabel i trzalice i trista cuda i procesor (na kompu). Kontam da je odlicno i za pocetnike (ako radi barem nekako :)). Kontam ja da je kvalitet verovatno smeshan...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Nov 2008, 17:49

Overi ovu temicu....

viewtopic.php?p=2789#p2789

Bozha

Post by Bozha » 20 Nov 2008, 18:33

To mi lici na onaj volan za video igrice, simulacije voznje. Koliko je ono auto, toliko je ovo gitara.

Ili nije...? :roll:

I ja za kucnu vezbu vezujem bas na komp, preko mic-ina. Sve je vise modeling pojacala koja su opet neka vrsta kompa. Svirke i snimanja se rade preko DI boxova. Sve se svodi na pitanje da li ga digitalizujes u gitari ili naknadno, u nekom od uredjaja. Tako da ima tu neke, logike... ali fali dushe... bash fali...

Ima i ona kompromisna varijanta, Line 6 Variax...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Nov 2008, 19:06

Paaa iskreno, ne slazem se bas sa tvojim misljenjem.. zasto?

Pa prvo i prvo ovo je najobicnija i najprostija gitara... Jedino joj je dodata opcija da mozes direktno da je povezes sa kompjuterom..

Ova kartica je tj ova veza je obicna muzicka kartica koja radi na 44100/16 i salje signal direk'no u komp preko USB veze, ali to je dodatna opcija.. ne i jedina

http://www.behringer.com/_swf/_applicat ... b_eng.html

A u svemu drugom se gitare sa USB-om ne razlikuju od klasicnih.. jedino moze dase razovara o kvalitetu izrade i kvalitetu samih gitara, elekrtonike, drveta...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 20 Nov 2008, 21:39

Manite se gitare u komp.Ja se ziv jedem dok ne sklepam za pojacalo....Nista bez pojacala ili neke HIGH END zvucne kartice

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Nov 2008, 21:46

Maaa to je sasvim leglno i legitimno, no rekoh tek da se razjasni!

Post Reply