Squier precision bass vintage modified

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Routasydan

Re: Squier precision bass vintage modified

Post by Routasydan » 20 Nov 2008, 23:47

Pa u Sky Music obicno nema mnogo komada :D

Trenutno nema ni jedan :(

Routasydan

Post by Routasydan » 21 Nov 2008, 19:36

U jebote, upravo sam saznao, zahvaljujuci kolegama sa YU Metal foruma, da u katalogu Legenda za ovaj bass pise da je napravljen od narasprostranjenije i najpopularnije vrste drveta zvanog plywood, a kod nas poznatom pod imenom iverica :(

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 21 Nov 2008, 23:07

Najobicnije gluposti! :x Budale sa Yu metal foruma! :x
Jel si iz Bg-a?Slobodno se mozemo cuti, da dodjes i da probas moj bas, pa da se i sam uveris da je dobar!

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 21 Nov 2008, 23:41

Dodji kod brace sa smirglom pa skinite lak da se vidi kakvo je drvo ispod :lol:
I batali te prozivke braco... to sto ti imas taj bass i mnogo ga volis i bla bla ne znaci da nije iverica. Ne kazem da jeste... ali ni da nije.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Nov 2008, 23:56

zar plywood nije sperka?

i nemojte da mi sekirate bracu :x

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Nov 2008, 00:02

Ma, taj argument o šperki ne stoji. Jeftinije je nekakvo-bilo-kakvo drvo nego šperploča... to je čisto finansijska računica...

Routasydan

Post by Routasydan » 22 Nov 2008, 00:10

Sad sam pretrazio na netu sve zive sajtove o Legend bass gitarama, a sve govna na japanskom, ali ima ona opcija "translate" pa sam dosao do podatka da je ipak ALDER

http://translate.google.com/translate?h ... n%26sa%3DN

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 22 Nov 2008, 00:16

Routasydan wrote:Sad sam pretrazio na netu sve zive sajtove o Legend bass gitarama, a sve govna na japanskom, ali ima ona opcija "translate" pa sam dosao do podatka da je ipak ALDER

http://translate.google.com/translate?h ... n%26sa%3DN
Bilo bi najbolje da si to odmah uradio, a ne ovako da se potresam :)
Kako god, ja znam da sam probao isto Legend Jazz bass i zvucao je kao najobicnije smece, onda su drugi zvucali bolje, ali je ovaj moj imao najbolji zvuk, i najbolju obradu vrata.
Sve se svodi na to da se odabere dobar komad, nista drugo!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Nov 2008, 00:50

Da zabiberim jos malo... :D

Jedan moj drug je uradio upravo ovo sto rece KOD, osmirglao svog affinity precision Squier-a! I sta je bilo ispod! Pa nesto nedefinisano, nesto izmedju sperke i iverice, to smo kasnije nazvali "presovana piljevina" :D Ovo isto je i moj gitarista kasnije primetio na svom Bullet Stratu, za kojeg doduse u specifikacijama upravo i pise "laminated hardwood body", ali za affinity preca pise "solid alder body"! E sad mozda je samo serija ovog affinity-a iz tih davnih godina (bass je otrprilike s pocetka 90-tih, kupljen u robnoj kuci "Pionir", ako neko odavde jos uvek zna sta je to bilo u doba zlatnog socijalizma :lol: ) bila od tog laminated hardwood body-a, a da su kasnije poceli da rade od jove, ali ko ce ga znati... :|

Meni je uvek nekako lakse kad u specifikacijama (pre)jeftine gitare pronadjem "agathis", oko toga me niko ne bi lagao,a ni drvo nije toliko lose... :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 22 Nov 2008, 09:35

[jedan veeeliki offf)]

Ehhhh, (setni uzdah), robna kuca Pionir, Robna kuca Beograd i raaaazni mutni likovi koji su od napolje donosili opremu i uredjaje... nasi neiscrpni snabdevaci svakojakih muzickih instrumenata... Bugari i Rusi nam BAS zavideli... a bogami Rumuni su bili zavisni do bola a tek Poljaci... ihaaaaa Jedino Cehoslovaci nisu imali nista protiv nas....

Dakle tada smo imali sta smo imali i svirali smo... a danas svi nesto traze dlaku u jajetu... a izbor im je kao u nekoj poznatoj muzickoj prodavnici na trulom i mrskom nam zapadu... (ono jes da treba da se nasetas od prodavnice do prodavnice, to stoji, ali ionako treba dase nabija "mileage".. sto je za muzicare vrrrlo vazno, ali.. cela zemlja jedna prodavnica gde drzavu posmatram kao prodavnicu a svaki grad jedan sprat, nije da nije, ali... opet.. ima sve da se kupi

a evo jedne ruske... pa vi vidite.. na cemu se svirale i svirke i svadbe... i rock i narodno... petkom sin Rock igranku, subotom cale svadbu a.k.a. narodna igranka, a.k.a. opstenarodno veselje...

Image Image Image Image Image

ili ovo
Image Image

moreeeee, uzimaj bre sta god i sviraj, nemoj da ste zakerala... pa makad i vesla!!!!

[/jedan veeeliki offf]

:lol: :mrgreen: :lol:

friedman

Post by friedman » 22 Nov 2008, 10:21

vbraca wrote:Budale sa Yu metal foruma! :x
Brate imam osecaj da bi ti ubio nekoga da ti uzivo uvredi neki od tvojih baseva.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Nov 2008, 11:36

Ti Deki bash volis da kacis slike ovog ruskog basa po forumu.... :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 22 Nov 2008, 12:02

OOOOOooouuuuu jesss. dakle ruzniju gitaru i sklepaniju nisam video... fascinaNcija ili "jaooo sta smo sve SVIRALI" ne znam... a sve zaboravim da kazem da vrat i zice lice na luk ..Robin Hudovski, pravi pravcati...

i opet kazem, ljudi se nisu zalili... a danas... ma ponasamo se k'o princeze na zrnu graska.. ne valja mi ovo, ne valja mi ono... te ovakv ton, te ovakav zvuk... (donekle tu ubrajam i sebe, samo da ne bude zabune)...

Mislim, opet, razumem ja potrebu, ali kad STVARNO imas potrebu... ali kad si pocetnik, amater, kucni svirac, ma daajte bre ljudi..

Kad pocne gitara da te 'rani lebom i ustedis dovoljno para zaradjenih tom istom gitarom onda razumem da kupis bolje. to je sasvim jasno, ali ti si pocetnik, (ti, pod navodnicima) i ooodmah juris gitaru snova... i odmah puknes 5000evra za opremu za koju/sa kojom nisi siguran da ces sutra odsvirati iole ozbiljnu svirku... o tome je ovde rec...

e sad, ono, druga strana. Ima i pasioniranih skupljaca opreme i to je i legalno i legitimno... ali doosta ljudi ovde u ovoj zemlji nema para za taj hobby.. tako da, oces da sviras - kupi nesto solidno, pa kad budes PROFI.. tj. pocnes da zaradjujes onda ces SAM da shvatis sta je dobro a sta nije.... a dotle ce mnooogo gitara doci u tvoje ruke pa ces sam da izaberes...

nadam se da kontate sta hocem da recem... nista ljutnja! Jedno moje razmisljanje na temu...

a'e pa zdra'o!

Bozha

Post by Bozha » 22 Nov 2008, 13:44

sirac-šunka wrote: Jedan moj drug je uradio upravo ovo sto rece KOD, osmirglao svog affinity precision Squier-a! I sta je bilo ispod! Pa nesto nedefinisano, nesto izmedju sperke i iverice, to smo kasnije nazvali "presovana piljevina" :D
Bonzhita!? :mrgreen:

@ dejankuki, super je kako su od stapa za hokej napravili vrat i glavu, ali onaj rad na pikapima... toliko paznje na detaje... to nema ni kod danasnji rucnih radova!

malisha
MF veteran

Post by malisha » 22 Nov 2008, 15:25

vbraca wrote:Budale sa Yu metal foruma!
Svaka cast na kulturi! Upravo si mene i pola foruma nazvao budalama. Ne bi bilo na odmet da se malo i razmisli pre nego se pritisne ono magicno "Submit" dugmence.

Post Reply