IBANEZ SR500-BM i problem sa njim!?!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
IBANEZ SR500-BM i problem sa njim!?!
Imam SR500,sta mislite o njemu?
Ali..
Imam problem...Kad okinem jako(ne tolliko da deformise zvuk)E zicu na zvucnicima cujem distorziju, i to me uzasno zeza. Ne znam, posto idem direktno u mixer postoji mogucnost da mi treba DI box? A, mozda mi on i nece pomoci...Moze li neko da mi pomogne?
Ali..
Imam problem...Kad okinem jako(ne tolliko da deformise zvuk)E zicu na zvucnicima cujem distorziju, i to me uzasno zeza. Ne znam, posto idem direktno u mixer postoji mogucnost da mi treba DI box? A, mozda mi on i nece pomoci...Moze li neko da mi pomogne?
Last edited by Tiki the Boyler on 24 Nov 2008, 17:37, edited 2 times in total.
Reason: double post
Reason: double post
Re: IBANEZ SR500-BM
de ti reci...jel tebi bass ide na zvucnike od kompa ili na pojacalo ?
ako ti je na pojacalo koje ti stoji na podu sobe koje nema uzemljenje,moguce da se na odredjenim tonovima deshava brujanje to sto ti zoves distorzijom...(tj zvuci isto,jer meni se isto desavalo)
ako ti je na pojacalo koje ti stoji na podu sobe koje nema uzemljenje,moguce da se na odredjenim tonovima deshava brujanje to sto ti zoves distorzijom...(tj zvuci isto,jer meni se isto desavalo)
Meni se slicno deshavalo na kompu jer je u kontrolnom audio panelu bio stikliran mic boost,ili line in boost...
Greska je u elektronici gitare, probao sam isto SR 500 preko 5 pojacala, i uvek se cula distorzija pri dubljim tonovima.
znati ne isplati se kupiti je?vbraca wrote:Greska je u elektronici gitare, probao sam isto SR 500 preko 5 pojacala, i uvek se cula distorzija pri dubljim tonovima.
Mozda se nekom i svidi, fini overdrive, onda neka ga kupi, mislim da je ATK 300 mnogo bolja kupovina (iako je jeftiniji!).
Ja nesto kontam da gitara ima previse outputa, pa recimo da probas da spustish magnet?
I josh jedna stvar koja se deshava kod GSR/SR/SRX Ibaneza, kada ti se baterija isprazni, pre nego sto skontash da ti je zvuk slab, elektronika ucini zvuk da 'prdi'. Probaj mozda da zamenish bateriju?
I josh jedna stvar koja se deshava kod GSR/SR/SRX Ibaneza, kada ti se baterija isprazni, pre nego sto skontash da ti je zvuk slab, elektronika ucini zvuk da 'prdi'. Probaj mozda da zamenish bateriju?
Ja mislim da je Josip u pravu,Imao sam taj problem,dodouse na Yamahi,prvi put je bilo do baterije a drugi put posle setup-a sam morao spustiti magnet.Savetujem ti da to prvo pokusas,a ako nije onda... 

прво можеш да пробаш на неким појачалима јербо мени стално прди на звучницима због лошег квалитета.
а друго зашто јако окидати Е жицу
а друго зашто јако окидати Е жицу

- sirac-šunka
- vragolan
Sto se tice jakog okidanja, to je neki drugi topic, upoznao sam basiste koji tvrde da samo tako mogu da "izvuku ton"...
Ma,samo sam podigao e zicu(udaljio je od magneta)...Nema vise distorzije!Sad sam zavrsio svirku, extra je radio bass! Dakle, nije do gitare. Ipak, ona na sebi ima bartoliniMK1 magnete...Glupo je da toj elektronici nesto fali, mada sad u ovo vreme nista ne cudi!Razmisljam da uzmem eliota 11(samo glavu), imam ponudu za 350 evra,mislim da je to super!
ma lol...sirac-šunka wrote:Sto se tice jakog okidanja, to je neki drugi topic, upoznao sam basiste koji tvrde da samo tako mogu da "izvuku ton"...
- sirac-šunka
- vragolan
Zar nije bilo logicnije da malkice spustish magnet, ko sto su ti predlozili gore?nesabass wrote:Ma,samo sam podigao e zicu(udaljio je od magneta)...
да али некоме одговара висока акција (као на мени нпр) тако да свако ради како му је драго 

Ima to svojih prednosti, mislim na podizanje zice...Mada, hteo sam da spustim magnet, ali pre svirke nisam imao krstasti a imbus kljuc jesam!Vracam zicu danas, magnet spustam pa cu videti!