Setup RG370DX
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Setup RG370DX
E,kao sto neki znaju,pazario sam Ibaneza ovog,posle 2-3 nedelje nonstop sviranja,primetio sam neke stvari koje mi se ne svidjaju i koje mi smetaju. Onaj lik sto mi je prodao iz Mix Music-a je rekao da je uradio setup,ali se meni ne svidja to sto prva,druga i cetvrta zica kada se okinu zuje (cuje se ono Bzzzz kako udaraju o pragove). Da li se to sredjuje tako sto se dignu zice? Kako da dignem zice na toj gitari,trazio sam po netu i sve je u recima (nema slicica
),nista nisam ukapirao? Dali znate mozda neku stranicu sa slicicama kako da podignem te zice koje mi bruje? Da,pogledao sam isto onaj Ibanez Instruction Manual,ali mi isto nije jasno nista,onaj tremolo koji je nacrtan je slican ovom mom (valjda Edge III),ali nije isti.

Re: Setup RG370DX
pa zice dizes sa ona dva velika shrafa tzv. pivots na kojima pliva Floyd, a mozes i fino da ih podeshavas na samom Flojdu sa malim imbusima.
http://static.keebali.com/jemsite.com/n ... /index.htm
Overi ovaj sajt tu bi trebalo da se snadjes lako
dweezil ti je rekao okej
Overi ovaj sajt tu bi trebalo da se snadjes lako

dweezil ti je rekao okej

Ako ti zice bruje, proveri zakrivljenost vrata, stavi jedan prst leve ruke na prvi prag E zice a mali desne na prag gde se vrat spaja sa telom i palcem iste ruke proveri koliko je zica udaljena od 7 ili 8 praga. I meni su zujale zice, ali namestio sam truss rod ocas posla, sad jeste action malo velik, ali barem manje zuje. 

Ee,odlicna je ona stranica,ja sam malo majstorisao,al sam se bojao da nesto ne ***** tu sam
pa sam odneo to kod lika sto mi je prodao gitaru da mi objasni i namesti,ja sam bio ubedjen da je komplikovanije od ovoga 
Ma nije vrat,lik mi je rekao da je normalno da bruje,posebno prva i druga,i podigao ih nesto malo, pa se sad to i ne primecuje na pojacalo kad se prikljuci

Ma nije vrat,lik mi je rekao da je normalno da bruje,posebno prva i druga,i podigao ih nesto malo, pa se sad to i ne primecuje na pojacalo kad se prikljuci

mislim da sam video u nekoj radnji RG370 ali neka mat svetlo crvena boja, strava izgleda, meni je Ibanez ono uvek bio van konkurencije i opaka firma, jbg, kao sto je za neke starije generacije Gibson, to je za moju Ibanez.