Hteo bih da malo eksperimentišem sa zvukom pa me zanima kakav se rezultat dobija (u tonu) ako se na električnu gitaru postave žice za akustičnu?
Ima li neko takva iskustva?
Nešto o žicama
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- zolideathmetal
- Urednik
nema zvuka 
radio sam
pukla mi je zadnja zica, i ja u fioku, izvadio zicu (metalna, nije plasticna) i stavim i snimam, i nisam ni slusao tad sta sam snimio, nego samo da ostane, da ne zaboravim...
i kad sam se vratio, i slusam, i nema zadnje zice na snimku :S
e sad, tad sam vec stavio nove, i nisam experminetisao, ali zica se jedva cuje...znaci 10% zvuka...
ako neko moze da objasni....ja nemogu :S

radio sam

pukla mi je zadnja zica, i ja u fioku, izvadio zicu (metalna, nije plasticna) i stavim i snimam, i nisam ni slusao tad sta sam snimio, nego samo da ostane, da ne zaboravim...
i kad sam se vratio, i slusam, i nema zadnje zice na snimku :S
e sad, tad sam vec stavio nove, i nisam experminetisao, ali zica se jedva cuje...znaci 10% zvuka...
ako neko moze da objasni....ja nemogu :S
Evo, pobedio sam lenjost pa probao.
Naravno, čuje se. Zašto se ne bi čulo (ems u kalemu magneta indukuje presecanje magnetnih linija od strane bilo kojeg provodnika)?
Međutim rezultat je... onako...recimo interesantan.
Na svom stratu sam namestio fosfor-bronzane žice i zvuk je sličan kao i sa žicama za električnu samo što je malo "šljampav" i prskutav (podseća na zvuk akustične gitare ozvučene MAGNETOM).
Sve u svemu ništa posebno.
Naravno, čuje se. Zašto se ne bi čulo (ems u kalemu magneta indukuje presecanje magnetnih linija od strane bilo kojeg provodnika)?
Međutim rezultat je... onako...recimo interesantan.
Na svom stratu sam namestio fosfor-bronzane žice i zvuk je sličan kao i sa žicama za električnu samo što je malo "šljampav" i prskutav (podseća na zvuk akustične gitare ozvučene MAGNETOM).
Sve u svemu ništa posebno.