pa da ali zavisi i da li uzeo DR. Tight Fits ili High Beams, totalno su drugacije.Sava wrote:Izgleda da kvalitet žica na našem tržištu jako varira. Koristio sam nekoliko puta DR žice kupljene u Artistu i bile su korektne, a nedavno sam u obližnjoj Noti kupio jedan komplet po ceni od 700 dinara samo da ne bih išao u centar (kod Artista su bile oko 500 dinara, ali ih nisu imali u tom trenutku) i to su možda najlošije žice koje sam ikada imao. Ne ulazim u to da li su bile stare ili su možda i falsifikat, jednostavno ništa ne valjaju.
Devetke ili desetke
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Devetke ili desetke
500 dinjohnny_b_good wrote:koliko je komplet earnie ball desetke?
Ja kupio skoro u Mix-u, nimalo lose zice, mada cu ja ipak zbog boje (tona) verovatno da se vratim na nikl (isto Dean). Ipak volim 'toplinu' nikla iako daje cini mi se nesto nizi output, i nesto je teze postici komplikovane harmonike. U svakom slucaju moj glas za Dean Markley.mislim_stvarno wrote:Meni ni jedna zica nije pukla vec godinu ili vise (da chuknem vo drvonemanjavelimirovic wrote:GHS su mi najgore...bar na mojim gitarama su stalno pucale...a meni retko pucaju zice...mozda takva tura zica...hm..ko zna.GIBSON zice su isto dobre! ERNIE BALL, GIBSON, DR nije losh uopste, i naravno ELIXIR za odlikashe...), pa ni ghs, sada njih koristim. Gibson mi je isto tako do jaja, ali imaju dve vrste, Brite Wires i Les Paul, a meni je LesPaul mnooogoo bolji od britewires, i zvuk i pod prstima...
Mozda najbolje koje sam koristio su bile Dean Markley's Blue Steel... Jel' se prodaju sada u nekoj radnji? Nesto se ne secam, a treba da menjam...
Oko 500.johnny_b_good wrote:koliko je komplet earnie ball desetke?
oko godinu dana sam svirao desetke d'adarrio . onda sam probao dean markley i odusevio sam se !!
sad sam stavio da probam neke devetke .
te 9tke su tako nekako tanke
hh
aj jedno pocetnicko
da li zice imaju nekakav rok trajanja ?
ono dok su u kutiji ? dal ima neke veze ako stoje dugo ?
sad sam stavio da probam neke devetke .

te 9tke su tako nekako tanke

aj jedno pocetnicko

da li zice imaju nekakav rok trajanja ?
ono dok su u kutiji ? dal ima neke veze ako stoje dugo ?
rok trajajanja - dok nepuknu i nezahrdjaju... al sad svi izbacuju zice u onim anti-korozivnim(?!) kesicama... al to je d'adario prvi poceo, tako da su oni verojatno best buy, ako oces bas fresh zhice...
- Highway One
Devetke-zahtevaju manje snage 

Desetke, mnogo bolji ton.
Da mogu da ih sviram, turio bih jedanaestice, ali tu bi previse toga bilo zrtvovano zarad zvuka. (Gitarista u mom bendu na svom Stratu ima jedanaestice, cuje se to, verujte)
Desetke su kompromis. Jos uvek postoji svriljivost, a ton je kvalitativno znatno iznad tona devetki.
Da mogu da ih sviram, turio bih jedanaestice, ali tu bi previse toga bilo zrtvovano zarad zvuka. (Gitarista u mom bendu na svom Stratu ima jedanaestice, cuje se to, verujte)
Desetke su kompromis. Jos uvek postoji svriljivost, a ton je kvalitativno znatno iznad tona devetki.

zavisi sta sviras... mislim da onom sivonji sa teme "moj idol tim pan alley" 10 ne bi nista godile, jer njemu netreba neka mlogo brza svirka, a ton mu itekako treba, mada je umeo on i shreddy stvari da odradi
... dakle za bluz 11 su best buy, za rock/metal i nesto slicno ne, jer ipak dosta utice na svirljivost, mislim to je vec domen polu sajle
a za djez... za djez i 8 mogu... ozbiljno...
al ja sam se nameracio da namestim mog strata na 11ke... pa nek ide zivot

al ja sam se nameracio da namestim mog strata na 11ke... pa nek ide zivot

Pa sad, za jazz bi bas fino legle deblje zice, jerbo nema preagresivnog vibriranja i bendinga, mislim da jazzeri pice od 0.11 pa navise, uglavnom...a za djez... za djez i 8 mogu... ozbiljno...
Pa nista, spremi opruge i prstice... i kreni...al ja sam se nameracio da namestim mog strata na 11ke... pa nek ide zivot

pa uglavnom su 0.11 pa naviše pogodne ja đezz! kao sto neko rece post pre mene! 

Ja sam prvo koristio drndario 09, onda kad sam presao na string through gitaru stavio sam 0.10. Veci sound definitivno. Nako njoh sam probao erni bal 0.10 pa onda roto sound i onda stavio DR ZakW. sig. ... sunce ti... najtoplija preporuka da probate. Pod prstom su dosta masnivne (sve mi se cini da su deblje od ostalih .10) ali nisu teze za svirku, naprotiv! Takodje ove zice imaju taj "dznk"
koji ne mutavi. Samo redovno cistite zice i ostaju u sjajnoj formi pakticno dok vam neka ne pukne
E sad, morate da probate da vidite da li se vole sa vasom gitarom 
Neeeeesto se milsim da probam 11

Neeeeesto se milsim da probam 11

Evo,ja sam malopre stavio Ernie Ball Super Slinky 9-tke,i mogu da vam kazem da su veoma prijatne pod rukom..NI zvuk nije los...Koristio sam 10-tke,pa reko malo da promenim,ali bas sam iznenadjen,mislio sam da ce biti dosta losije,ali nisu... 

- Highway One
E ljudi ne znam sta da radim(zapravo znam preci cu na 9ke) ali ne znam zasto mi se desava kad stavim earnie ball osmice da mi se prilikom sviranja zica otkida ili odmota sa onog dela kod burenceta, ne pukne od sviranja negde kod griftplatne , nego u kobilici , pretpostavljam da nije kod sedla
Ali eto juce se deslio kad sam napravio bend na poslednjem pragu i podigo zicu negde do pola griftplatne i jos malo sam tremolo upotrebio

Ali eto juce se deslio kad sam napravio bend na poslednjem pragu i podigo zicu negde do pola griftplatne i jos malo sam tremolo upotrebio