Metal kod nas

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
dejankuki
Ćale - moderator

Re: Metal kod nas

Post by dejankuki » 28 Nov 2008, 21:10

Whateva' sustina je jasna! ;)

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 29 Nov 2008, 10:25

sub_zer0 wrote:
Zapravo pazi, imash SELJAKA i SELJACHINU, e ja vredjam SELJACHINE, ne seljake :D, a pod tim podrazumevam i one neobrazovane seljachine sa 2 razreda osnovne shto su napustili rodnu grudu i doshli u Bg i odmah pocheli da glume gradske ljude misleci da se bash tako oni ponashaju. Protiv onog seljaka koji je ostao na svome nemam nishta, takvim ljudima svaka chast
Jasno. :metal5:
Fanova rock muzike je malo, metalci su podskup od to malo, black metalci mali podskup od malog podskupa od to malo. Realno, trebalo bi da svi vole i podržavaju zato jedni druge, da idu na svaki koncert i hvale skoro svaki domaći bend tog pravca.
Ako se ne varam ovo je tema o domacim bendovima, a ne blek metal sceni u Srbiji. :) To sto su bendovi nasi ne mora da znaci da moramo da ih zbog toga podrzavamo i volimo. Niti znaci da su zbog toga dobri.
OVA IZJAVA TI JE DONELA PIVO OD MENE :D

Goja

Post by Goja » 29 Nov 2008, 14:21

Metal u Srbiji ahahahahahahahahahahahah... Samo sanjajte...

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 29 Nov 2008, 17:59

Goja wrote:Metal u Srbiji ahahahahahahahahahahahah... Samo sanjajte...
извини али ако се не познајеш материју немој писати...

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 29 Nov 2008, 18:13

E takvi "POZNAVAOCI MATERIJE" ce ubiti ne samo ovu temu nego i forum. Admini, uvedite vi neki test prilikom prijave na forum, ko prodje moze da postuje, ko ne prodje....

Goja

Post by Goja » 29 Nov 2008, 18:14

Шмајсер wrote:
извини али ако се не познајеш материју немој писати...
Ne ne ne imao sam dobru nameru... Hteo sam da kazem da metal u Srbiji ne cveta zbog god dammit narodnjaci. Nisam metalac, a ni narodnjak (hvala bogu) ima metal par dobrih pesama ali to je vec stvar ukusa. Samo sam hteo da naglasim da metal i rock i ostali slicni zanrovi u Srbiji nece cvetati dok jos uvek postoje glupavi narodnjaci i njihove glupave i komercijalne pesme... Ko sto onaj ludak iz nextlevelguitar kaze ROCK ON GOOD PEOPLE...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Nov 2008, 02:04

Dobra namera je ocigledna u ovom postu, zar ne? Ajd pazi malo sta pises, niko ti ne cita misli

Metal ne treba da bude mejnstrim, niti to sto nije isti ne treba da bude izgovor za pravljenje lose muzike

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 30 Nov 2008, 05:23

Znash kako, u Srbiji ima dosta odlichnih muzichara ali opet kao da ne umeju da sklope dobru stvar (u glavnom je za to zasluzna muzichka shkola koja radi na tome da ubije svaku crtu kreativnosti i nauchi MUZICHARE da rade po shablonu kao da ih shtancaju za COVER bendove), ali opet, ima onih koji nemaju pojma pa se izguraju nekako, zahvaljujuci dobrom menadzeru i tome shto ne sviraju da bi se nekome svideli i ono shto publika ochekuje nego ono shto je njima na pameti u datom trenutku (da nije tako ni jedan bend u istoriji se ne bi probio, pogledajte recimo Venom i to samo primera radi) ali ima i onih koji misle da su uhvatili Boga za onu stvar jer su NEPRAVILNO nauchili 3 akorda i samo njih obrcu i to josh tako nameste svoj zvuk da zvuchi zaista kao da neki penzioner hoce sa svojim polnim organom da izvuche neki kvalitetan beat mlatarajuci istim po kadi punoj hladne vode. A isto tako mnogi ljudi nazalost koriste takve izgovore kad ih neko pita ZASHTO VASHA MUZIKA JEDNOSTAVNO BAZDI?

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 30 Nov 2008, 13:00

има у Србији добрих метал бендова, само их треба наћи. ја сам већ навео неке...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 01 Dec 2008, 01:17

Dazd :D

Dushan S

Post by Dushan S » 01 Dec 2008, 06:36

sub_zer0 wrote: Ako se ne varam ovo je tema o domacim bendovima, a ne blek metal sceni u Srbiji. :) To sto su bendovi nasi ne mora da znaci da moramo da ih zbog toga podrzavamo i volimo. Niti znaci da su zbog toga dobri.
Koliko sam video, ovo što sam prokomentarisao je bila upravo rasprava o podžanru. To jest, možda sam pogrešno skapirao (a fakat nisam detaljno čitao) ovo kao "snupi i lucija se tuku" pri čemu su snupi i lucija oboje fanovi ekstremnog metala. A ja kapiram da ako ima malo fanova black metala, onda bi zaista njih šaka trebalo da se itekako drži zajedno i podržava. Nisam siguran da je generalna logika o "iskrenosti" i tome da "treba reći da je loše loše" uvek ispravna. Mislim da u praksi ljudi često jedva čekaju da neke muzikante nataknu na kiću kako ne valja ništa, a sa druge strane gomila muzičke budalaštine prolazi (ne samo u metalu) nekritikovana jer postoji ekipa ljudi oko toga koja naduvava celu priču kako je to nešto najdojajnije. Ako je bend mlad a ništa ne valja, zašto ih uopšte opljunuti, treba im reći da može bolje i držati two thumbs up, jer iz tog istog "lošeg" benda možda mogu da izađu kasnije 2 dobra muzičara koji će napraviti mnogo bolji bend.
A definitivno mislim da TREBA da se domaćim bendovima od publike gleda kroz prste, da se upravo zato što su NAŠI vole VIŠE. Nije sramota voleti svoj narod i ono što mi napravimo, onako, malo više. Pa i da je govno, opšte poznato, kao što i sam znaš, svoje govno manje smrdi nego tuđe, ako treba birati, zna se, preferiram domaće! :mrgreen: :wink:
Ne ne ne imao sam dobru nameru... Hteo sam da kazem da metal u Srbiji ne cveta zbog god dammit narodnjaci. Nisam metalac, a ni narodnjak (hvala bogu) ima metal par dobrih pesama ali to je vec stvar ukusa. Samo sam hteo da naglasim da metal i rock i ostali slicni zanrovi u Srbiji nece cvetati dok jos uvek postoje glupavi narodnjaci i njihove glupave i komercijalne pesme... Ko sto onaj ludak iz nextlevelguitar kaze ROCK ON GOOD PEOPLE...
Izvini, ali ovo jednostavno nije tačno. Uporedi tiraže Garth Brooks-a i drugih kantri pevača-pevačica i tiraže slipknota. I u USA, koja je meka rok muzike, seljačka muzika, jednostavna i razumljiva svakom, prodaje se po deset puta više od metala. Znači svaki narod NAJVIŠE, i to SVUDA NA PLANETI voli svoju narodnu muziku, i to je jednostavno normalno. Cela fabula je u tome da kad nacija ima toliko stanovnika kao USA, ima bolji standard, i jako voli muziku, onda Slipknot imaju kome da prodaju svoje CD-e, a ovde nas ima šaka jada i nemamo 'leba da jedemo. E sad odvojena je priča što je njihova "seljačka" muzika, kantri, ozbiljno urađena ima dobre pesme, kantautori, lične priče, iskrenost, dobri muzičari, ogromne bine i turneje. Znači određeni kvalitet. A što je kod nas narodna muzika često bedna kvalitetom, ne što je narodna ili turbo folk, nego što su uglavnom nikakve pesme kao pesme, jer je i to postalo ljudima dovoljno dobro. Čak i u SFRJ, gde su narodnjaci sklanjani sa medija, opet je to bila najprodavanija muzika, a najpopularniji rock band B.D. je eksploatisao narodnu muziku iz sve snage i udario temelje turbo folka za kasnije. Znači da se ne lažemo kako je ljubav Srba i ostalih balkanaca ka narodnjacima nešto što je odjednom tako došlo, ili nešto što je "servirano" sirotom glupom narodu koji nema prilike da bira.
Znash kako, u Srbiji ima dosta odlichnih muzichara ali opet kao da ne umeju da sklope dobru stvar (u glavnom je za to zasluzna muzichka shkola koja radi na tome da ubije svaku crtu kreativnosti i nauchi MUZICHARE da rade po shablonu kao da ih shtancaju za COVER bendove),
Mislim da si malo neinformisan, bez ljutnje. Kamo sreće da edukacija i kreativnost imaju neke međusobne veze. Ako si kreativan, neće te bog otac sprečiti da praviš pesme a ne škola. A kod nas nema puno muzički obrazovanih ljudi u bendovima. Toliko ljudi je u istoriji itekako bilo muzički obrazovano i kreativnop istovremeno.
ali opet, ima onih koji nemaju pojma pa se izguraju nekako, zahvaljujuci dobrom menadzeru
Godinama se niti jedan domaći rock nije izgurao, a kad se to i desilo, nije bilo zahvaljujući menadžerima. Izuzetak su određeni "urbani bendovi" za koje je neko rešio da su do jaja i da je narod glup ako ih ne razume, ali to je već druga priča. Nije se pojavio niti jedan mainstream rock band već godinama.
ali ima i onih koji misle da su uhvatili Boga za onu stvar jer su NEPRAVILNO nauchili 3 akorda i samo njih obrcu i to josh tako nameste svoj zvuk da zvuchi zaista kao da neki penzioner hoce sa svojim polnim organom da izvuche neki kvalitetan beat mlatarajuci istim po kadi punoj hladne vode. A isto tako mnogi ljudi nazalost koriste takve izgovore kad ih neko pita ZASHTO VASHA MUZIKA JEDNOSTAVNO BAZDI?
Samo klinci ne znaju uopšte da sviraju a to je nebitno za scenu u celini. Problem je sa onima koji znaju sve akorde i lepo sviraju, čak sjajno, a izgledaju kao loše fotokopije nekih drugih bendova ili su originalni tako što nije jasno šta je tema, strofa ili refren u pesmi.
има у Србији добрих метал бендова, само их треба наћи. ја сам већ навео неке...
Dapače, Srbija ima jako veliki broj ozbiljnih metal bendova sa obzirom koliko je stanovnika, i koliko su svi ti klinci (ili sad već ne više klinci) obeshrabrivani, čak i od same publike.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 01 Dec 2008, 21:27

Nisam siguran da je generalna logika o "iskrenosti" i tome da "treba reći da je loše loše" uvek ispravna.
Naravno da nije, ako nekoga na pr. devojka pita "da li sam debela?" i sl. ta logika moze da bude kobna. Po zivot. :mrgreen:
Mislim da u praksi ljudi često jedva čekaju da neke muzikante nataknu na kiću kako ne valja ništa
To je individualno. Uvek ima idiJota koji ce bezrazlozno i neargumentovano pljuvati nekoga.
a sa druge strane gomila muzičke budalaštine prolazi (ne samo u metalu) nekritikovana jer postoji ekipa ljudi oko toga koja naduvava celu priču kako je to nešto najdojajnije.
To stoji.
Ako je bend mlad a ništa ne valja, zašto ih uopšte opljunuti, treba im reći da može bolje i držati two thumbs up, jer iz tog istog "lošeg" benda možda mogu da izađu kasnije 2 dobra muzičara koji će napraviti mnogo bolji bend.
Mozda. Mozda posle 5 neuspelih albuma naprave jedan van-vremenski. Ali dok se to ne desi, od mene ce dobijati konstruktivne kritike.
A definitivno mislim da TREBA da se domaćim bendovima od publike gleda kroz prste, da se upravo zato što su NAŠI vole VIŠE. Nije sramota voleti svoj narod i ono što mi napravimo, onako, malo više.
Ako mi se ne svija neki bend, necu da ga slusam i obrnuto. Totalno mi je svejedno da li ce bend biti iz Srbije, Turske ili Tibeta. Pre bih mirisao cvece iz komsijinog dvorista nego sopstveno govno iz svojeg. Kapiram da si ti malkice pristrasan, zbog Trigera :wink: ili mozda reklama i parola "kupujmo domace" :mrgreen:
najpopularniji rock band B.D.
Bora Drljaca? :mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 01 Dec 2008, 21:36

ovo poslednje pogotovo.
niko ne voli da meri kite ko metalci.

70% publike se podboci i namrsti, ne slusa pesme i ne kapira atmosferu bendova, vec juri ko je gde ispao ili isfalsirao. ili jos gore, "ko nije skinuo solazu u originalu" jbg... ovo je ziva istina.
naravno, kdo nas metal postoji i scena se jaca. ima dosta dobrih bendova, a dolaze i generacije klinaca koje sazrevaju.
meni je iskreno drago sto je metal kod nas andergraund!
sve sto nije bilo andergraund, su bili tezgarosi, ili seljaci i sabani u rokericama i kaubojkama.

nismo mi Svedska da imamo skupe i uspesne talme bendove koje cemo izvoziti. ovde se ljudi grce i rade da prezive, a sviraju da ne polude. kakav crni metal na TVu? i ako se pojavi na TVu, to je ono najsablonskije stereotipno izlizano.

Drumkiller

Post by Drumkiller » 01 Dec 2008, 22:13

ja mislim da je Goja pogresio,mislim da je hteo da napise TURBO FOLK umesto narodnjaci...:) a TURBO FOLK nije nasa narodna muzika(ako se turbo folk moze nazvati muzikom)..xD i sigurno je mislio na to da swe vise omladine slusa Turbo F. sto i jeste istina,na 20 turbo folkera 1 metalac,rocker(owo sam lupio ali nadam se da kontate sta ocu da kazem)... ali mi smo takav narod.. i uwek ce slusati turbo folk...ali koliko mi se cini sad se broj metalaca,rockera povecava....vidjam bas dosta klinacamaiden majce itd...a i ima dosta bendowa u odnosu na prethodne godine,uglawnom neafirmisanih, ali vazno da se swira. jednog dana moze od 50 bendowa bar 2 kwalitetna da isplivaju i da se proguraju, a samim tim i sire metal scenu...a trebalo bi naprawiti sto wise organizacija tipa: hit radia 202,onda na MTS-u sto je bila, ili i dalje ima ona emisija sto promovise demo bendowe...znam da ce neko sad da me ispljuje zbog necega sto sam napisao,jer to uglawnom tako biva na owom forumu...:)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 01 Dec 2008, 22:30

znas kako, ne mozes tako da gledas, taj odnos tfolkeri-ostali iz prostog razloga sto je svaka subkultura otprilike marginalizovana i predstavnici bilo koje grupacije iole devijantnije prezentacija/cega god su relativno malobrojni. 20 tfolkera na jednog metalca po meni nije tacan odnos. mozemo reci '20 ljudi koji izmedju ostalog slusaju turbofolk na jednog metalca'. zna se sta je metalac, znaci, ja slusam metal prilicno, pa nikako nisam metalac. isto taj lik ne mora biti turbofolker. rekao bih da su folkeri brojniji, ali ne toliko, mozda u vrh glave, lupam, 7:1. naravno, ovo je neki moj licni utisak i trip, ne mora da znaci da je tacno. samo sam hteo da skrenem paznju na to, ako uzimamo standardnog, ful oprema predstavnika jedne grupacije, onda u uporedjivanju moramo uzeti i istog takvog iz druge grupacije. znaci, ako se u folkera ubraja onaj sto ode na splavcic ponekad i odvali se uz neke hitove, onda pretpostavljam da 99% forumasa moraju da se trpaju u metalce, pa evo, ja licno sam bio prosle godine na death metal svirci:)
a sto se tice bendova, proguravanja i sl., pa svuda je tako, naravno da ce neki turbofolk ili neki pandan tome u nekoj drugoj zemlji da bude najpopularniji i najprodavaniji i uvek je bilo tako. nase trziste, publika, scena, sve je malo i kada se to sve uzme u obzir, mislim da je metal jedan od najuspesnijih 'nemejnstrim' pravaca na nasim prostorima, mozda i najuspesniji.

Post Reply