Sta je metal?

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 31 Aug 2006, 10:39

Bravo FOX-e IV-e!!! Mislim znas sta da ja i ti volimo POTPUNO razlicite stvari ali isto to sam sad i ja hteo da napisem!!!
Funkomat ne bih da psujem na forumu ali... Reci cu samo da ja mislim da ljudi koji shvataju muziku tako kao ti su Dejan Cukic, Bajaga, Zdravko Colic AKA "Cola"... Malo "Power akorada" ovde, malo "solaze" onde i imam stvar... Ne bi ja tu nista menjao... :cry:
Mislim postoje neke odlike svakog muzickog zanra, i postoje neki klasicni predstavnici, cak postoje i bendovi koji sviraju tako kao sto si ti napisao ali nisu svi takvi cak, nije ni vecina...
PS metallica je pocela kao trash metal bend a, zavrsila vec kako(jadno) ali NIKAD nije bila HEAVY metal...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 31 Aug 2006, 14:21

pa zato sam napisao da je to samo MOJE shvatanje i MOJE misljenje jel tako????
sto se metallice tice isti ku... da li su trash ili heavy metal
opet moje misljenje i tvoje misljenje.........................
ti kazes da si protiv kategorizacije :!:

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 31 Aug 2006, 22:20

Sto se tice Metallice - ona je uvek bila Trash(mozda je u nekim pesmama imala male uplive rocka i heavyja),ali St. Anger je stvarno KATASTROFA (kazem da je katastrofa zato sto su do tada imali mnogo brilijantnih albuma, ali im je ovaj malo pokvario reputaciju)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Sep 2006, 00:51

st. anger je stvarno sranje
ali svaki bend ima neki los album a metallica je toliko mocan bend da im taj jedan album mogu oprostiti

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 01 Sep 2006, 00:54

Bogami ja ne mogu... Probao sam ali... Metallica za mene postoji samo do Black Albuma i eventualno Load-a... Ustvari mogu da progutam sve dok je Jason bio u bednu a onda su stvari već izmakle kontroli...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Sep 2006, 00:57

e majke mi napisao sam to za jasona i onda sam obrisao :D
on je stvarno bio veliki deo metallice

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 01 Sep 2006, 01:02

Nista od toga ne bi bilo da je Perica odmah otisao u policiju.....ovaj...ne.... da nije poginuo Cliff. Nalupao bi im samare i rekao "Sta? Neces ni jednu jedinu solazu na albumu? A ti oces da lupas u kante i serpe umesto pravog seta bubnjeva? Sa' cu vas ***** Skidajte gace!!!" Ali Cliffa vise nema.... odavno :(
Last edited by KnightOfDoom on 01 Sep 2006, 01:05, edited 1 time in total.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 01 Sep 2006, 01:04

...ali nikad bolji i veći od Cliffa (sad ide obligatna kolekcija smajlija u njegovu čast) :bow: :metal3: :metal: :metal6: :rockstar: :metal4: :metal5:

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 01 Sep 2006, 08:49

Sto se tice angera i solaza - mozda je i bolje da na ANGER-u nema solaza - ko zna kakva bi to improvizacija bila?(nikad se ne zna - mozda bi i ispalo dobro)

Xe,Xe - Mudre reci @Doom,da je Cliff tu i da vidi ovo sranje - Odma' bi dobili mokrim peskirom po guzici!!! (a najvise basista kome su platili 1 000 000$ da svira sa njima(nije da krivim coveka...sta vise-pohlepa je dobra ali je ipak trebao da ostane kuci a da umesto njega svira Keenan iz COC-a,jer mozda onda ne bi snimili ovo sranje,ali je Keenan i sam rekao da nece to da radi jer bi onda bio poznat samo kao basista Metalike, a on to ne zeli))

Hetfild je najavio novi album sa kilometarskom solazom , a Kirk je to potvrdio (mozda je bilo i obrnuto-nemam pojma verujte mi ) Ko zna - mozda ovo i ispadne dobro nakon svega :wink:

@Fox - evo da i ja dam svoj doprinos( :metal4: :metal5: :metal6: :metal: :gitara1: :gitara2: :bow: :metal3: :rockstar: :smil_guitar: :metal2: ) - Medju smajlije sam ubacio i svoju sliku(za one koji me ne prepoznaju-ja sam onaj krezavi na kraju :metal2: -Ups.... evo me opet)

XtrmntR

Post by XtrmntR » 03 Sep 2006, 22:21

ne zelim puno da pametujem, ali moram izneti neke komentare!

prvo nije TRash, nego THRash

metal je nastao iz roka, u stvari

zachetnik metala je Black Sabbath, Iommi je tvorac Riff-a, da njih nije bilo, mi bi sada pushili k....., zatim, ako pogledate novije sabbath albume videcete da je to chist izvorni Heavy!

Maideni su Heavy, na prva dva albuma imaju punk elemenata, zbog Diana!

zatim, metallica, u pochetku Izvorni Thrash, a kasnije, ne znam kako bih to nazvao! a St. Anger necu da komentarishem!

Zatim, Cradle Of Filth je trenutno neka vrsta Symph Gotha, a pre je bio Black, zatim Symph Black. i eto ih sada na Symp goth!

Children Of Bodom, stariji albumi su meshavina powera, sa vecim uticajem black i death metala, dok je sad obrnuto! dosta izrazeniji je POWER!

JA jesam za kategorizaciju!

da ne bih do sutra ovako pametovao, kraj posta!.......... ako vas josh neshto interesuje, samo pitajte :D

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 03 Sep 2006, 23:24

Evo mene interesuje...

1) Kakvu konkretno imaš korist od kategorizacije?
2) Ako se deklarišeš kao neko ko sluša heavy metal da li to znači da ne želiš da čuješ ništa drugo što ne spada u tu kategoriju?
3) Ako neki bend svira recimo pet različitih "kategorija" i to čan ni u različitim pesmama nego sve u jednoj pesmi kako kategorišeš taj bend?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Sep 2006, 23:50

Yep, kategorizacija je za kriticare i prodavnice diskova, samo oni imaju korist od toga sto ce nesto nazvati "metal" ili ne. Ako smo imalo pametni, necemo uci u radnju i reci "Dajte mi jedan metal album", to se tako ne radi, zar ne? Nego cemo reci "Dajte mi nove XyZ, volim njihovu muziku."

Moze se jos mnogo u ovom stilu, poJenta je - Tom Waits je bio u pravu, muzika se deli na dobru muziku i losu muziku (svako za sebe odredjuje sta je dobro/ lose).

I nemoj da je neko rekao kako su Bah, Betoven, Mahler i Schoenberg "klasika", to mu necu oprostiti... Bah je kompozitor, Betoven je genije, Mahler je gnjavator a Schoenberga razume samo njegova mama. Klasika? Sta je tu klasicno?

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 04 Sep 2006, 02:40

Hehe, nije to klasika, vec nacin na koji su njihova dela prvobitno izvodjena (a i dan danas). Zbog toga sto su tadasnji orkestri poreklom jos iz 17. veka (mozda i gresim) danas se nazivaju klasicnim orkestrom, a muzika koju sviraju klasicna :) Al' se posle taj izraz prilicno odomacio svuda, al' to je vec prica za drugu diskusiju.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 04 Sep 2006, 12:37

Fox IV wrote:Evo mene interesuje...

1) Kakvu konkretno imaš korist od kategorizacije?
2) Ako se deklarišeš kao neko ko sluša heavy metal da li to znači da ne želiš da čuješ ništa drugo što ne spada u tu kategoriju?
3) Ako neki bend svira recimo pet različitih "kategorija" i to čan ni u različitim pesmama nego sve u jednoj pesmi kako kategorišeš taj bend?

1) ja nemam ama bash nikakvu korist, s tim shto je lepo da se zna ko shta slusha!recimo, kad nekog pitash shta slusha, on ti rekne sve(od metala od narodnjaka)-posebno mrzim kad neko kaze slusham sve; ili recimo kaze slusha metal(korn, slipknot i dalje da ne nabrajam,) - shto uopshte nema veze sa metalom, to je tzv. nus pojava u metalu!

2) prvo, ne deklarishem se kao neko ko slusha samo heavy metal, a ovo drugo shto si spomenuo se naziva ogranichenost! slusham razne vrste metala, i uvek sam spreman poslushati dobru muziku, bila ona nova ili stara, bila metal pravac koji ja ne slusham ili slusham! svemu treba dati shansu! recimo osim metala volim da slusham blues, stari hard rock, klasiku i tako!

3) ovako, mora postojati izrazeni pravac u odnosu na ostale, i onda se definishu ostali manje zastupljeni pravci u toj pesmu, i tada mozemo postaviti zakljuchak, taj bend ili ta pesma je recimo power sa primesama black, death, gothic metal ili shta ti ja znam chega vec!
:lol:

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 04 Sep 2006, 13:44

E to kad neko kaze da slusa sve, obicno znaci da slusa narodnjake, a ne sme da prizna :) Barem iz mojih poznanstava.

A mislim da treba imati nekakvu kategorizaciju, mada je to zaista tesko uciniti (jedan od razloga zasto sam pokrenuo temu) jer je jednostavno lakse tako, barem meni...

Post Reply