Da li je moguce da je kvar u spojevima, lemovima ili je samo neki metalni dio otpusten? Ako se pitate zasto je jednostavno ne vratim i reklamiram,problem je sto sam daleko od Beograda

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Nije, nesto vise se cuje na hamu kod bridga, ali neznatno, problem postoji u svim pozicijama prekidaca i u svim gore navedenim slucajevima..... mislis da je problem u magnetima?dweezil wrote:one question, jel ti brujanje isto na oba magneta?!
ako ni poliranje pragova ne uspe, ima jos mogucnost da se skinu pragovi pa da se onda izravna -ispolira vrat i stave novi pragovi..a ako i to ne uspe..e onda se baci gitara!Rocket Roll wrote:Možda su oba opisana problema zapravo isti problem - zujanje žice o pragove. Ako setup (podešavanje akcije & podešavanje krivine vrata) ne pomaže, ostaje poliranje (izjednačavanje) pragova. Ako ni to ne pomogne, ostaje samo da se proda gitara... ili da se navikne na to brujanje. Postoji i rešenje po kojem se menja vrat, ali to u Srbiji spada u domen naučne fantastike.
Probaj deblji komplet zica...(mislim zvuci bezveze, ali....)ja sam tako bio resio slican problem na jednoj od starijih gitara koje sam imao...Yamaha neka...Drugacija tenzija drugacija magija...Ako su ti 0.10 vidi da uzmes one 0.10+, nemoj 0.11. A pogotovo ako su ti 0.9 ili nedajboze 0.8, onda....deblje stavi.Guitar_thrill wrote:posto pretpostavljam da niko ne gleda temu o set-upu gitare ja cu ovde postaviti svoj problem sa brujanjem,a moderatori nek premeste gde treba
mucim se vec nekoliko dana i nikako ne mogu da napravim da mi poslednje (najdeblje) dve zice ne zuje...sve sam probao da zatezem,otpustam sipku,dizem,spustam bridge i nista....ima li neko ideju postajem ocajan
izvinjavam se autoru teme!
Sad tek videh... stavi 0.10+ a ne zatezi vrat...ostavi kako jeste! Mislim da ces biti zadovoljan... probaj.Guitar_thrill wrote:moja je neck through body![]()
ne znam,mozda bi trebalo jos malo da dotegnem vrat....zeznuto mi da merim tu daljinu 8. praga od zice....ali najgore sto je pre menjanja zica sve bilo ok.....sad sam vratio na stare zice 10ke i sve je mnogo bolje,ali te dve zice i dalje bruje....manje! ali ipak bruje
aj da ti objasnim ceo problem,i zasto mislim da ne bi trebalo da je do zicanemanjavelimirovic wrote:Sad tek videh... stavi 0.10+ a ne zatezi vrat...ostavi kako jeste! Mislim da ces biti zadovoljan... probaj.Guitar_thrill wrote:moja je neck through body![]()
ne znam,mozda bi trebalo jos malo da dotegnem vrat....zeznuto mi da merim tu daljinu 8. praga od zice....ali najgore sto je pre menjanja zica sve bilo ok.....sad sam vratio na stare zice 10ke i sve je mnogo bolje,ali te dve zice i dalje bruje....manje! ali ipak bruje
Tacno, samo mislim da guitar_thrill je vec par dana isprobavao da podize kobilicu i menja zice, a da truss rod je pre par dana cackao....ako sam dobro shvatio....Rocket Roll wrote:Pusti vrat da malo "prodiše", sad kad si mu pokrivio trussrod na sve moguće strane.
Ne shvatam gitariste koji ne shvataju da podešavanje trussroda nije isto što i okretanje volana. Kad pomeriš trussrod, vratu treba barem 48 sati da stigne u novu poziciju i da prestane da "radi". Džaba sva merenja u međuvremenu.
Vrat gitare nije džojstik!
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests