Orange Crush 30r - misljenja?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Chord-Master
MF veteran

Orange Crush 30r - misljenja?

Post by Chord-Master » 03 Dec 2008, 01:49

Kako to obicno ide, tek sto sam skinuo sa spiska kupovinu dobre gitare (samo cu dogodine da joj ugradim hum, sad nemam ni novca, a i hocu da je sviram neko vreme ovakvu, po default-u :) ), pocela su opasno da me privlace nesto ozbiljnija kucna pojacala.
Da budem iskren, necu ja duuuugoo kupovati nikakvo pojacalo, definitivno ne ove godine, gotovo sigurno ni sledece.... medjutim malo sam se zanimao za ovo pojacalo, jer osecam da se polako blizi vreme za nesto bolje, a i jurim tamniji zvuk, cuo sam da Orange pojacala imaju upravo takav i takodje me je za pojacalo od 30w prijatno iznenadila cena, u Artistu je bila nesto ispod 200e. Koliko sam procitao trebalo bi da je dobro za probe i neke manje svirke.
U svakom slucaju, nisam video temu u kojoj se pominje Crush, pa me eto zanimaju misljenja, mada primetio sam da Orange pojacala i nisu bas nesto cesta pojava ovde kod nas.

Naravno mogu ja da citam review-e po stranim sajtovima, to sam uostalom i ucinio u par navrata, ali bih bas voleo da cujem misljenja sa Muzickog Foruma.

Ono sto me izmedju ostalog najvise zanima, jeste, posto je 30w u pitanju, koliko mora da se odvrne volume da bi se definisao zvuk, da li je narusavanje dobrokomsijskih odnosa neizostavan deo toga?

I moram da postavim slicicu, meni predivno izgledaju, ovako narandzasta :D

Image

nenadnenad

Re: Orange Crush 30r - misljenja?

Post by nenadnenad » 03 Dec 2008, 02:30

Pa, znam da imas zastupnika u Madjarskoj, u Debrecenu
http://www.hangszerarzenal.hu/index.php?lang=english

Tranzistorac je i za razliku od Mno-go-ho-ho-ho skupljih orange pojacala, ova se prave izgleda u kini zajedno sa tiny terror-om
The amp in general is not very noisy (as in background noise) but for 30 watts it is LOUD! Probably the loudest 30 watt amp ive ever heard! It is good for practicing, jamming with the band, and even some live work.
It is certianly a noisy amp.Its the perfect amp for practice, but at the same time can compete with a drum kit in band practice.I just love the sounds that I have managed to get out of the amp
i wish orange company make more highwatt.. solidstate amp..
50w~ 100 ~ such like this..

30w not enough to rehersal or gigband..

50w more up i wish...

The amp has little volume and you cannot rehearse with a band using it. The Crush is for your bedroom or apartment only. Basically, if you like Orange, this little guy will give you a taste of the real thing.

HARMONY CENTRAL BEEYOTCH :D pregledaj review-ove..

Ako ti se bas kupuje, nije ni tako skupo

Price: 43.900 Ft
190,87 EUR

Al ja bi rekao nekome da sedne za bubnjeve dok ga isprobavam u prodavnici.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Dec 2008, 13:32

Znam ga samo iz priče - navodno ima vrlo specifičnu (nekima čak neprijatnu) distorziju.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 03 Dec 2008, 14:30

Videh jednog orandza juce u maricu, mada ne znam kog, proveo sam u prodavnici citavih 30 sekundi a ima par komada i u stringeru pa otidji i probaj :wink:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 03 Dec 2008, 17:54

nenadnenad wrote:Tranzistorac je i za razliku od Mno-go-ho-ho-ho skupljih orange pojacala, ova se prave izgleda u kini zajedno sa tiny terror-om
Pa, moram reci da sam to i pretpostavio.
nenadnenad wrote:Al ja bi rekao nekome da sedne za bubnjeve dok ga isprobavam u prodavnici.
Valjan savet, zamolicu jednog drugara da podje samnom :D
Rocket Roll wrote:Znam ga samo iz priče - navodno ima vrlo specifičnu (nekima čak neprijatnu) distorziju.

Da to sam i ja cuo, cak kazu da mu je overdrive jako los, ali posto ionako koristim distorzijsku pedalu, ne bih morao da budem osudjen na distorziju u pojacalu.

cccira wrote:Videh jednog orandza juce u maricu, mada ne znam kog, proveo sam u prodavnici citavih 30 sekundi a ima par komada i u stringeru pa otidji i probaj :wink:

Okej hvala ti, cim ugrabim malo vremena otici cu da pogledam. :)
Inace, mislio sam da ih samo Artist drzi.

coca

Post by coca » 15 Dec 2009, 20:16

E i ja se nosi mislju da uzmem ovoga Orange Crush 30R, moze li mi neko reci da li je to isplatljivije u odnosu na Vox VT30, inace Orange je 200E a Vox 250E cca. Danas sam probao ovo pojacalo u Stringeru i veom mi je ostavilo dobar utisak, sto kazete na to...!!!!
Pozdrav, Coca!!! :) :) :)

Post Reply