Kirk Hammet
Re: Kirk Hammet
da i mene moram priznati do neprestano shreddanje i soliranje smori... kao da zeli nesto da rece a nemoze pa onda jednostavno pusti brzinu da mu se drugi dive... 

ma ima ljudi koji to lepo urade, ali ovi koje sam pomenuo ono meni se bar nisu dojmili. Ima tu feelinga i sve ali meni je to nekako usiljeno i fake. Sto ne znaci da nisu opaki gitaristi, al eto meni se jednostavno ne dopada kako to rade.
Neznam ljudi za mene je stara Metallica klasicna muzika, ono bez mrlje.
A recimo ok su Mustain i Megadeth, i neznam i Testament su dobro muzicari ali brate meni je to tako isfolirano i dosadno, eto od tih matorana ako bih mogao da izdvojim jedan ono posten i neisfoliran i bend koji jebe kevu to su Exodus.
Ali ljudi Metallica su legende, i ono to je kao kad bi neko rekao, Elvis je k od pevaca falshirao je na nekim delovima. pa neka je
Ko izvlaci Kirka iz konteksta i analizira ga samog i kao gitaristu taj nista nije skapirao.
A recimo ok su Mustain i Megadeth, i neznam i Testament su dobro muzicari ali brate meni je to tako isfolirano i dosadno, eto od tih matorana ako bih mogao da izdvojim jedan ono posten i neisfoliran i bend koji jebe kevu to su Exodus.
Ali ljudi Metallica su legende, i ono to je kao kad bi neko rekao, Elvis je k od pevaca falshirao je na nekim delovima. pa neka je

Ko izvlaci Kirka iz konteksta i analizira ga samog i kao gitaristu taj nista nije skapirao.
poslusao sam na tjubu neke njegove soloe sa death magnetica (ceo album da poslusam ne pada mi na pamet) i mogu samo da kazem da zvuci UZASNO. Kao da su mu dali samo 15 minuta da smisli sve soloe...toliko su bezlicni, genericki, bez osecaja...improvizacija mu je uvek bila uzasna...vidi se da ocajno pokusava da i imitira Briana Tatlera ( DIAMOND HEAD ) ali se gubi mnogo....po mom misljenju ovo je cisto skrnavljenje pentatonske skale
. Uvek mi se gadio kao gitarista i sad je definitivno zacementirao svoj status najgoreg (opet po mom mishljenju)...alex skolnick ga oduvava po svim muzickim merilima ali PO SVIM.

Istina za scolnick-a ali kirk je odradio posao u metallica-i savrsheno. ja ne mogu ni da pokusham da zamislim kako treba da zvuche solazhe iz metallica-inih pesama ako ne ovako. mozhete li vi? shta je trebao da svira? meni su do jaja.
Evo ja recimo ništa nisam skapirao, posebno kako je to neki bend isfoliran. Pretpostavljam da su Testament muziku radili na silu i onako se oblačili, a čim siđu sa bine, skinu perike obuku dizel garderobu i odu u disko klub. Isfolirani bra-te.dweezil wrote:ma ima ljudi koji to lepo urade, ali ovi koje sam pomenuo ono meni se bar nisu dojmili. Ima tu feelinga i sve ali meni je to nekako usiljeno i fake. Sto ne znaci da nisu opaki gitaristi, al eto meni se jednostavno ne dopada kako to rade.
ja sam lepo napisao da su meni isfolirani, nisam rekao da su generalno, eto ja sam slushao Testament bash dosta kad su se pojavili ali nikad nisam uspeo nesto da ih zagotivim. I za sve ostalo sto sam napisao, to je samo moje misljenje. Ja sam sve ovo i napisao potaknut smeshnim i promashenim analizama Kirkovog sviranja, mislim ljudi koji ne vole Metallicu tesko da ce je nekad zavoleti i obratno. I ne mislim da sam ja objektivan, ali tako ja vidim stvari. I lepo sam napisao negde da Metallicu ne gotivim od 1991.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Ne bas u disko klub, ali je Mr Alex skinuo uske gacone obukao Versace 'delce i rekao :"ja sam opak jazz gitaros" , a kad je provalio da mu bas i ne ide u zamenu za puno zelenisa je postao opet no life til leather. Ne, tako je true...
generalno, i nevezano za metal kao zanr, svaki band ako zeli da ostane upamcen u istoriji muzike, mora da ima dobre pesme, znachi pesme koje ce biti def evergreen. Da bi to imao band mora da iskochi iz zhanra tj. da bude veci od zhanra. Metallica to def jeste. Testament i Megadeth su kvalitetni bandovi ali def im to nije poshlo za rukom.
e tako ih i ja dozivljavam... bas to sto si rekao... zato nikad nemogu da kazem nista zlo o metal'ki cak i kad mi se ocedweezil wrote:generalno, i nevezano za metal kao zanr, svaki band ako zeli da ostane upamcen u istoriji muzike, mora da ima dobre pesme, znachi pesme koje ce biti def evergreen. Da bi to imao band mora da iskochi iz zhanra tj. da bude veci od zhanra. Metallica to def jeste. Testament i Megadeth su kvalitetni bandovi ali def im to nije poshlo za rukom.

Ili pak da utemelji zanr.dweezil wrote:generalno, i nevezano za metal kao zanr, svaki band ako zeli da ostane upamcen u istoriji muzike, mora da ima dobre pesme, znachi pesme koje ce biti def evergreen. Da bi to imao band mora da iskochi iz zhanra tj. da bude veci od zhanra. Metallica to def jeste. Testament i Megadeth su kvalitetni bandovi ali def im to nije poshlo za rukom.
Al' bez obzira na to, Kirk je los gitaros.

Da solaze nisu bitan deo muzike ovog benda, niko to ne bi ni primecivao. Ovako...jbg.
al kako sinisake majku mu? pa sama pomisao na to da covek svira gitaru vec 30-40 godina sa NAD PROFESIONALNIM muzicarima ga cini dobrim gitaristom 
pa i akorde da je samo obrtao o5 bi bio dobar

pa i akorde da je samo obrtao o5 bi bio dobar

Pa lepo. Meni to jadno zvuci, jbg. U studiju se jos nekako sl\krpi, al' na svirkama - tuga. 

to stoji... bar ja imam trip da je metalika ocajna uzivo, nisam se naslusao puno live koncerata od njih, al ovo sto sam cuo je ocaj... al o5 nemogu reci da nisu odlicni 

Pogledaj Live Shit: Binge and Purge, to je odlican DVD.
Iako je taj nastup po mom misljenju bio odlican, Kirk mi je i dalje sranje gitarista.
Iako je taj nastup po mom misljenju bio odlican, Kirk mi je i dalje sranje gitarista.

SRAM GA BILO, kako li je isfoliranDrGreenthumb wrote:Ne bas u disko klub, ali je Mr Alex skinuo uske gacone obukao Versace 'delce i rekao :"ja sam opak jazz gitaros" , a kad je provalio da mu bas i ne ide u zamenu za puno zelenisa je postao opet no life til leather. Ne, tako je true...

Kako je to neko nekome samo isfoliran ali nije generalno? Kao ovako recimo "Znate, imam ortaka, on je peder, ali nije generalno, ne voli on u ljubu da se gađa, nego je samo meni peder?"ja sam lepo napisao da su meni isfolirani, nisam rekao da su generalno,

Jako je bezveze učestvovati u raspravi i pričati o nečemu kao da je (naravno) objektivna ocena, neko kaže plavo je a ti kažeš zeleno je i onda posle par postova kad te neko upita, "Leba ti kako je zeleno" ti onda okreneš ćurak i kao, " Ne, znaš, generalno jeste plavo ali je meni zeleno".
Ajd u zdravlje!
I inače, da podsetim tema je o Kirk-u a ne bendu, i potpuno je bedak stalno ponavljati "Metalika je veliki bend" kao mantru, kao da će to objektivno da učini da on bolje svira nego što svira. I Sex Pistols su veliki bend i u istoriji muzike su veliko ime pa su vezare. Sad ispada da veliko postignuće nekog benda automatski kvalifikuje članove među kvalitetne muzičare. Bojim se da nije tako.