Gibson: LP Studio vs LP Studio Faded
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Gibson: LP Studio vs LP Studio Faded
pa i jes fazon da imaju po 6 i 12... dva vrata po 6 je apsurd, osim ako ih postavite kao MAB... onda je to samo izivljavanje 

- mislim_stvarno
Pa sto da ne. ako jednu stimujes u standard e, a drugu na dropC...
Ako ti je potrebno tako nest...
Npr napises uber-mader-faking-zajebanu kompoziciju sa delom na klinu delom na balls to the wall dzdzdz distorziom...
E i ja mnogo lupam, ali ako neko pravi tako nesto sigurno misli da mu treba ili mu je zanimljivo...
Isto kao i gitare sa 7 i 8 zica...
Ako ti je potrebno tako nest...
Npr napises uber-mader-faking-zajebanu kompoziciju sa delom na klinu delom na balls to the wall dzdzdz distorziom...
E i ja mnogo lupam, ali ako neko pravi tako nesto sigurno misli da mu treba ili mu je zanimljivo...
Isto kao i gitare sa 7 i 8 zica...
Prvo postovanje za sve clanove posto sam nov ovde na forumu.
Mislim da nije u redu tako klasifikovati ili generalizovati neke stvari, posebno od strane moderatora, jer ako se njemu nesto ne svidja ne mora da znaci da drugi to ne vole.
Da, ja posedujem LP Studio kupljen u Moskvi, ali i Fender USA Vintage Hot Rod `57 Stratocaster sa Dimarzio single-humom kao i RG 2570,a u zivotu sam svirao na josh dosta gitara.
NA LP sam nashao zvuk kakav mi treba, sustain o kojem Fender gitare ugl.mogu samo da mastaju, ali sam uzeo i Fendera sa humom koji zaista radi sjajan posao pa je tako ova gitra zaista versatile, kako kazu stranci
Svako ima zvuk koji voli i ima pravo da izabere sta mu se svidja, ali tvrdim odgovorno kao i neko ko je dugo u muzici da nije svaka gitara ista, da nije Epihone LP bolji Gibsona LP studija niti Fender od neke druge, vec se pre svega radi o necijem ukusu a zatim kako je konkretan model odradjen. JA sam zaista bio voljan da kupim u Mitrosu Epiphone LP, ali ovaj mali studio mi je zaista osvojio srce jer ima sve sto karakterishe jedan LP zvuk za mnogo manje para,a kvalitet izrade primerka koji sam ja doneo je zaista za uzor, a ne cudi sto su ove "lakse" LP bebice cesto svirane u Studijima prilikom snimanje albuma, da ne nabrajam koji poznati muzicar su ih sve svirali...
Mnogo cesce sam u zivotu naletao na Fendere sa problematicnim vratom ili neispravnom elektroniko neko recimo kod Gibsona ili Ibaneza, ali to ne znaci da je svaki Fender losh, vec recimo da dobar deo nije po mom ukusu ali zato bih za nekim krv svoju dao
Mislim da treba da se svi postujemo i pomazemo a ne da vredjamo druge ljude sto vole neku opremu koja nije po nasem ukusu, tako sto cemo napljuvati na mrtvo njihove instrumente,muziku koju sviraju ili vole ili nesto deseto.
Pozdrav svima,
Boki
Mislim da nije u redu tako klasifikovati ili generalizovati neke stvari, posebno od strane moderatora, jer ako se njemu nesto ne svidja ne mora da znaci da drugi to ne vole.
Da, ja posedujem LP Studio kupljen u Moskvi, ali i Fender USA Vintage Hot Rod `57 Stratocaster sa Dimarzio single-humom kao i RG 2570,a u zivotu sam svirao na josh dosta gitara.
NA LP sam nashao zvuk kakav mi treba, sustain o kojem Fender gitare ugl.mogu samo da mastaju, ali sam uzeo i Fendera sa humom koji zaista radi sjajan posao pa je tako ova gitra zaista versatile, kako kazu stranci

Svako ima zvuk koji voli i ima pravo da izabere sta mu se svidja, ali tvrdim odgovorno kao i neko ko je dugo u muzici da nije svaka gitara ista, da nije Epihone LP bolji Gibsona LP studija niti Fender od neke druge, vec se pre svega radi o necijem ukusu a zatim kako je konkretan model odradjen. JA sam zaista bio voljan da kupim u Mitrosu Epiphone LP, ali ovaj mali studio mi je zaista osvojio srce jer ima sve sto karakterishe jedan LP zvuk za mnogo manje para,a kvalitet izrade primerka koji sam ja doneo je zaista za uzor, a ne cudi sto su ove "lakse" LP bebice cesto svirane u Studijima prilikom snimanje albuma, da ne nabrajam koji poznati muzicar su ih sve svirali...

Mnogo cesce sam u zivotu naletao na Fendere sa problematicnim vratom ili neispravnom elektroniko neko recimo kod Gibsona ili Ibaneza, ali to ne znaci da je svaki Fender losh, vec recimo da dobar deo nije po mom ukusu ali zato bih za nekim krv svoju dao

Mislim da treba da se svi postujemo i pomazemo a ne da vredjamo druge ljude sto vole neku opremu koja nije po nasem ukusu, tako sto cemo napljuvati na mrtvo njihove instrumente,muziku koju sviraju ili vole ili nesto deseto.
Pozdrav svima,
Boki
Eto ja sam imao prilike da sviram na dvovratom SG-u u vreme kad sam bio daleko zivahniji nego sada (18 godina) i tada je moj komentar bio WHAT DA PHUKK?!? Uzasno nepraktican instrument. Mozda posle nekog vremena moze covek da se navikne na to, ali ne znam zasto se navikavati na nesto toliko neudobno i kabasto. Sta cu, ne kontam zene na stiklama od 12 cm i gitariste sa dvovratim gitaramaDuane wrote:ja bas imam utisak da jede malu decu... mislim nije samo page svirao to...
aj kontam da pejdzh dosta ljudi nerazume i vrlo lako pljuju po njemu al nevermind to, al o ovom ciki sa slike niko nesme reci ruznu rec
da li stvarno mislis da bi john mclaughlin koristio losu gitaru?
ps. koliko vidim chika johnny lepo koristi donji vrat

Ne radi se o tome da li je to dobra gitara. Radi se o tome da je to poprilicno preseravanje, i sama cinjenica da si iskopao crno beli snimak mi govori da se Dzoni odavno opametio

Niko ti ne dira ni Dzimija ni Dzonija, ne sporim njihovo umece i doprinos, opusteno

ma ja sam to za page rekao cisto zbog mladjije generacija, jer oni prilicno diminishuju njegovu sposobnost, da neispadne jimmy page je svira, pa ono kao mora da i nije nekaKristijan wrote:Eto ja sam imao prilike da sviram na dvovratom SG-u u vreme kad sam bio daleko zivahniji nego sada (18 godina) i tada je moj komentar bio WHAT DA PHUKK?!? Uzasno nepraktican instrument. Mozda posle nekog vremena moze covek da se navikne na to, ali ne znam zasto se navikavati na nesto toliko neudobno i kabasto. Sta cu, ne kontam zene na stiklama od 12 cm i gitariste sa dvovratim gitaramaDuane wrote:ja bas imam utisak da jede malu decu... mislim nije samo page svirao to...
aj kontam da pejdzh dosta ljudi nerazume i vrlo lako pljuju po njemu al nevermind to, al o ovom ciki sa slike niko nesme reci ruznu rec
da li stvarno mislis da bi john mclaughlin koristio losu gitaru?
ps. koliko vidim chika johnny lepo koristi donji vrat![]()
Ne radi se o tome da li je to dobra gitara. Radi se o tome da je to poprilicno preseravanje, i sama cinjenica da si iskopao crno beli snimak mi govori da se Dzoni odavno opametioTegliti ono cudoviste po sceni da bi ponekad poneku stvar tako odsvirao je po meni bas loznjava, i mnogo je smesno. Mozda je enormna konzumacija psihoaktivnih supstanci krajem sezdesetih i tokom sedamdesetih stvorila utisak da je to odlicna ideja
![]()
Niko ti ne dira ni Dzimija ni Dzonija, ne sporim njihovo umece i doprinos, opusteno

a neam pojma meni se svidja ta azdaha, bar po ovome sto sam video, cuo i procitao(i sa neta i u nznm tacno guitar player ili guitarist tako neki casopis je pravio review ovog reissue-a gibsonovog