Ebow
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ebow
Iako sam čuo ovu spravicu u akciji bezbroj puta, tek pre neki dan sam zapravo saznao da postoji i šta radi.
Koristi li neko ovo? Ako da, koliko otprilike košta i kakve su karakteristike (čuo sam da se sa njima postiže manje više beskonačan sustain i da mogu da se biraju oktave)?
Koristi li neko ovo? Ako da, koliko otprilike košta i kakve su karakteristike (čuo sam da se sa njima postiže manje više beskonačan sustain i da mogu da se biraju oktave)?
Last edited by yu_raider on 10 Dec 2008, 00:14, edited 1 time in total.
Re: Ebow
Sta si ti ocekivao? 

-
Pa , ako nisi do sada cuo, pomocu ti ...postoji jedan sajt koji se zove google
na njemu ukucas "ebow reviews" i dobices verovatno ovo : http://reviews.harmony-central.com/revi ... /EBow/10/1
posle odes na youtube i pises isto ili slicno ebow reviews \ demo
a mozes i otici na sajt proizvodjaca , imas tamo neke osnove objasnjene i sound clipove za neke tehnike sviranja.
Inace , kolko ja znam, ebow koristi consecration i ivan ckonjevic ...
I dosta sam siguran da ga koristi omar rodriguez na pesmi Vermicide od Mars Volte, r.e.m. ebow the letter , itd....ima spisak 'korisnika' na sajtu proizvodjaca.Dosta je rasprostranjen al izgleda u mom i tvom slucaju do nedavno totalno nepoznat efekat

na njemu ukucas "ebow reviews" i dobices verovatno ovo : http://reviews.harmony-central.com/revi ... /EBow/10/1
a mozes i otici na sajt proizvodjaca , imas tamo neke osnove objasnjene i sound clipove za neke tehnike sviranja.
I dosta sam siguran da ga koristi omar rodriguez na pesmi Vermicide od Mars Volte, r.e.m. ebow the letter , itd....ima spisak 'korisnika' na sajtu proizvodjaca.Dosta je rasprostranjen al izgleda u mom i tvom slucaju do nedavno totalno nepoznat efekat

- Rocket Roll
hahahahahhaahah prvo sam pogledao slike i teo sam reci kako taj ebow lici na vibrator nevidjeno... hahaahhha shou...
a cujte mogo bi i mixer da posluzi... ili da iscupas radilicu iz kola prikacis je lepo na zicu i ajmo u krug u krug...
a cujte mogo bi i mixer da posluzi... ili da iscupas radilicu iz kola prikacis je lepo na zicu i ajmo u krug u krug...
Pogledao sam sve što sam mogao da nađem prego Gugleta, nego sam hteo da čujem (vidim) nešto iz prve rukenenadnenad wrote:Pa , ako nisi do sada cuo, pomocu ti ...postoji jedan sajt koji se zove google![]()

Inače, znam da ga koristi Danilo iz Consecrationa, prvi put sam to i video na njegovoj svirci (sa Amaranthom) i mnogo mi se sviđa taj trip

@Rocket
Divim ti se kako uvek nađeš adekvatne i zanimljive fotografije

- Rocket Roll
Trudim se da obrazujem kolege...
Još jedno od večno popularnih rešenja - bušilica blizu žica!

Elektromotor bušilice proizvodi zanimljive zvuke kad poremeti magnetno polje pickupa - možete da ih menjate regulacijom broja okretaja.

Elektromotor bušilice proizvodi zanimljive zvuke kad poremeti magnetno polje pickupa - možete da ih menjate regulacijom broja okretaja.
Hmmm, pretpostavljam da se onda bilo čime što se brzo okreće ili vibrira pomoću elektromotora može postići sličan efekat?Rocket Roll wrote:Trudim se da obrazujem kolege...
- Rocket Roll
Verujem da je tako, da.