Problem sa JS30DKT
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Problem sa JS30DKT
Ako te interesuje da uporedis, mogu snimiti nesto jer imam istu gitaru. Bez floyda, sa tune-o-matićom.
Možeš ako hoćeš, bio bih ti zahvalan. Najbolje bi bilo da ponoviš ono što sam ja odsvirao, znači D i A žica drugi, pa treći, pa drugi prag. Ako nisi u E štimu, kaži u kojem si pa da je preštimam.
Edit: pre je pisalo D štim greškom
Edit: pre je pisalo D štim greškom
Last edited by Bodomovac on 12 Dec 2008, 19:54, edited 1 time in total.
Nisam, ali cu se spustiti. 
Verovatno je ovo glupo sto cu sad reci, ali da se mozda oscilacije ne javljaju kao posledica D stima sa (pretpostavljam) pretankim zicama?

Verovatno je ovo glupo sto cu sad reci, ali da se mozda oscilacije ne javljaju kao posledica D stima sa (pretpostavljam) pretankim zicama?
- DrGreenthumb
- MF veteran
Zvuci kao da je problem u rastimanosti i gomili dist-a koji to potencira, probaj da li oscilira kad odsviras samo jedan ton, na E,A,D zici ponaosob pa ako se ponavlja onda smo u krivu. Drugo, odsviraj taj powerchord i kad krene da oscilira benduj malo zicu na kojoj sviras kvintu, dok ovaj osnovni ton ne menjas, trebalo bi da oscilacije postanu brze ili da se izgube, ako je stim/kotiranje u pitanju. Nadam se da si me razumeo 
Ps. Ako su tanje zice prestimane i zbog toga izgubile na tenziji, jaaaako male razlike u pritisku na fingerboard ce zazvucati rastimano, tj. oscilirati ovako.

Ps. Ako su tanje zice prestimane i zbog toga izgubile na tenziji, jaaaako male razlike u pritisku na fingerboard ce zazvucati rastimano, tj. oscilirati ovako.
Trenutno ne mogu da vršim ispitivanja pošto gitara nije kod mene.

Pogrešio sam, nije D nego E štim.friedman wrote:Nisam, ali cu se spustiti.![]()
Last edited by Bodomovac on 12 Dec 2008, 20:01, edited 1 time in total.
Ok... Meni ovo zvuci kao rastimana gitara i nista vise.
Bas ovu foru sa oscilacijama koristim kad se stimujem u Drop D, opalim ono sto bi trebalo da je D "power chord" i zatezem ili otpustam E zicu dok oscilacije ne prestanu.
Probaj ovu foru sto ti DrGreenThumb napisao, pa javi rezultat...
P.S. Sta si koristio za snimanje?

Bas ovu foru sa oscilacijama koristim kad se stimujem u Drop D, opalim ono sto bi trebalo da je D "power chord" i zatezem ili otpustam E zicu dok oscilacije ne prestanu.
Probaj ovu foru sto ti DrGreenThumb napisao, pa javi rezultat...

P.S. Sta si koristio za snimanje?
Možda su čivije prsnute, pa se raštima gitara dok trepneš.
Piše pa početku teme, Guitar Rig 2 (transamp), mada problem se pojavljuje bilo gde.

Piše pa početku teme, Guitar Rig 2 (transamp), mada problem se pojavljuje bilo gde.