Nedavno sam nabavio taze SR 300, i odmah je doslo do neprijatnosti. Naime, prilikom nekoliko sati svirke, primetio sam da se sedla spontano spustaju, najvise na E zici. Prilicno je nezgodno, jer mi se desava da barem dva puta po probi dizem akciju. Potrazio sam resenje na internetu i nasao slican primer: covek se zalio na istu pojavu i na svom SR 305. Izgleda da je to neka losa serija sedala, sa simtomaticnim manifestacijama nekvaliteta. Bah.
U svakom slucaju, procitao sam da je neko ovu papazjaniju resio Loctite Tite'N lepkom za osiguravanje zavrtnjeva. Ono navodno sprecava da se srafovi ili bilo kakvi navoji otpuste usled vibracije.
Moje pitanje je: Treba li resavati ovaj problem na taj nacin i koje sredstvo preporucujete?
Problem sa sedlom na Ibanez SR 300
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
-
Re: Problem sa sedlom na Ibanez SR 300
To sa lepkom je prilicno "budzenje", i nije pravo resenje, mada sigurno resava problem TRENUTNO! Sedlo je jedina veza zice i tela gitare, a kao deo kobilice - najbitniji element! Definitivno ces ga pomerati tokom eksploatacije gitare raznim toniranjem i setup-ovanjem (akcija goredole, skala levodesno, igranka bez prestanka
)... trebalo bi da vidis zasto se odvija navoj (da li je izlizan npr.) i da probas sa zamenom srafa ili doterivanjem navoja... ili da kupis novu kobilicu (sto od srca preporucujem
)! Sa lepkom ces je fiksirati da se ne mrda - sto nije cilj!

Gitara je nova, kao i svi elementi, tako da ne verujem da su srafovi izlizani ili na neki drugi nacin "iznoseni". Razmisljao sam o zameni sedala, ali kako da znam da mi se nece ponoviti isto i sa novim setom? Postoji li neki nacin za procenu kvaliteta navoja?
ако ти је под гаранцијом могао би да је однесеш код продавца и да питаш да среди...
-
Jasno, MORAO bi...ако ти је под гаранцијом могао би да је однесеш код продавца и да питаш да среди...
Ne znam da li mozes da kupis samo sedla, ali sam siguran da, ako kupis novu kobilicu nekog renomiranog proizvodjaca ne mozes da pogresis... pogotovo sto danas ima GOMILA proizvodjaca istih, pa su cene prilicno ok!
Hvala! Svakako cu otici, posto je pod garancijom.