Strat dilema (MIM Classic Player ili AmStd?)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Guitar_thrill
- MF veteran
Strat dilema (MIM Classic Player ili AmStd?)
Planirao sam da u maju uzmem fender classic player 50s stratocastera, jer tada dobijam neke lepe pare, pa sam mislio i pametno da ih potrosim....ALI ovaj novogodisnji popust i Fender Amer za sezdeset i nesto hiljada su mi zapali za oci....e sad moje pitanje je, da li da kupim u maju tog 50s Strata MIM, ili da cekam do sledece nove godine i da skupljam za Amera? Da li se isplati cekati Amerikanca, tj. da li je on vredan dati jos te doadatne pare, ili je bolje zameniti postepeno hardware na ovom meksikancu? Ako neko ima jos neki fender strat predlog, neka slobodno kaze....
Re: strat dilema
koji fender amer za 60 i nesto hiljada??? nadam se da nije highway 1?? 

A koliko je tacno taj MIM koji si planirao da uzmes?
Kolega Thrill - ili Classic '50 +upgrade Pickupa ili polovan USA/MIJ ti je moja preporuka 

- Guitar_thrill
- MF veteran
Standard, bar sam tako procitao bas na nekoj od ovih tema, jucexspaceman wrote:koji fender amer za 60 i nesto hiljada??? nadam se da nije highway 1??

hmm, nisam siguran, na thomannu je 570 euraFunkomat wrote:A koliko je tacno taj MIM koji si planirao da uzmes?

- Guitar_thrill
- MF veteran
tako sam i mislio za novog, a polone japance i amerikance treba ulovitiZ*Z*Z wrote:Kolega Thrill - ili Classic '50 +upgrade Pickupa ili polovan USA/MIJ ti je moja preporuka

Strpljenja..samo strpljenja kolega pa ce naleteti nesto dobro i polovno!Guitar_thrill wrote:tako sam i mislio za novog, a polone japance i amerikance treba ulovitiZ*Z*Z wrote:Kolega Thrill - ili Classic '50 +upgrade Pickupa ili polovan USA/MIJ ti je moja preporuka(a da mi se svidja)

- Chord-Master
- MF veteran
Funkomat wrote:A koliko je tacno taj MIM koji si planirao da uzmes?
Guitar_thrill wrote:hmm, nisam siguran, na thomannu je 570 eura
Hm, ocekivao bih da je skuplji, jer je u Mitrosu obican Classic '50 bio oko 560 evra, a Classic Player serija je, koliko ja znam, bolja.
- Guitar_thrill
- MF veteran
na thommanu je obiacan classic manje od 500, cini mi se 100eura jeftiniji od ovog playeraChord-Master wrote:Funkomat wrote:A koliko je tacno taj MIM koji si planirao da uzmes?Guitar_thrill wrote:hmm, nisam siguran, na thomannu je 570 eura
Hm, ocekivao bih da je skuplji, jer je u Mitrosu obican Classic '50 bio oko 560 evra, a Classic Player serija je, koliko ja znam, bolja.
- Chord-Master
- MF veteran
Guitar_thrill wrote:na thommanu je obiacan classic manje od 500, cini mi se 100eura jeftiniji od ovog playera
Ja sam Classic '70 platio oko 46.000 din, zapravo to je oko 570, a ne 560e, a pouzdano znam da je Classic '50 (imali su jedan u radnji, doduse Surf Green) isto toliko kostao. Mislim da sve tri gitare iz Classic serije imaju istu cenu, jer u principu nijedna nije bolja od druge, vec su samo drugacijih specifikacija, i tu zavisi sta kome vise odgovara, ja npr. preferiram rosewood fretboard, pa mi stoga ne bi sasvim odgovarao '50 jer se on pravi samo sa maple fretboard-om, kod nekoga je to obrnuto...
Inace nikada nisam uporedjivao cene instrumenata sa thomann-a sa cenama kod nas, znas li koliko su cene tamo priblizne ovima ovde?
Uostalom, da ne bismo nagadjali, najbolje je da zoves radnju i pitas za cenu

- Guitar_thrill
- MF veteran
pa sad su svi fenderi na popustu,pa mi ne vredi ta cena,ja je kupujem kada prodje popust 
tacnije, 90 eura je jeftinija classic od classic player serije...

tacnije, 90 eura je jeftinija classic od classic player serije...
- Chord-Master
- MF veteran
Guitar_thrill wrote:pa sad su svi fenderi na popustu,pa mi ne vredi ta cena,ja je kupujem kada prodje popust
Hm, da to sam zaboravio... mada verovatno bi mogli da ti kazu kolika je cena bez popusta, mislim ako su na sve gitare dali popust (lupam) 20%, onda ce valjda moci da ti kazu kolika je cena gitare kada se oduzme tih 20% popusta, a uostalom moci ces to i sam da izracunas.

- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: Strat dilema (MIM Classic Player ili AmStd?)
zvao sam mitros, cena classic plaeyera bez popusta je 615 eura...sto mi se cini kao ok cena u odnosu na classic seriju,ako je neko probao nekog strata iz classic player serije, bio bih zahvalan da prokomentarise utiske....jer ja cu ih probati tek kad budem trebao i da ih kupim 

- Rocket Roll
Ja sam, u potrošačkom žaru, jednom želeo da uz doplatu zamenim Badija za CP '50s, jer mi se jako dopao koncept (Meksikanac sa američkim hardverom). Nisam bio pri parama pa sam se odlučio za sporo & mukotrpno apgrejdovanje Badija, i danas mi je drago zbog toga (ipak ne podnosim Fenderov vintage string spacing, a Badi sad na sebi ima tačno ono što ja najviše volim).
Ali imam lepe uspomene na CP seriju. Doduše, boljim dealom se smatra Jimmie Vaughan sig Strat - isti koncept (Meksikanac sa američkim hardverom) ali lepši magneti (duga rasprava, recimo samo da magneti CP serije nisu Custom Shop nego Custom Shop designed).
Jimmie Vaughan sig Strat je oduvek bio Ensenadin bestseler, i to s pravom.
Ali imam lepe uspomene na CP seriju. Doduše, boljim dealom se smatra Jimmie Vaughan sig Strat - isti koncept (Meksikanac sa američkim hardverom) ali lepši magneti (duga rasprava, recimo samo da magneti CP serije nisu Custom Shop nego Custom Shop designed).
Jimmie Vaughan sig Strat je oduvek bio Ensenadin bestseler, i to s pravom.
- Guitar_thrill
- MF veteran
I taj Jimmie Vaughan model mi je "zapao" za oko....ali sam pretpostavio da je cena nesto veca?