Midi soft wanted (Ustvari Čoveku Treba Neki VST Softsynth)
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
Midi soft wanted (Ustvari Čoveku Treba Neki VST Softsynth)
Pozdrav forumashi
Pre nekoliko dana sam resio da kupim neku midi klavijaturu i resio da pocnem da ucim da sviram istu. Racunao sam bolje mi je kupiti midi controller nego synth posto cu kasnije ako naucim moci nesto i snimati na compu. Naime imam sledeci problem. Treba mi neki soft package sa kojim mogu svirati na compu i potrebno mi je da imam ritam masinu i stilove. Vec 2 dana trazim po internetu ali ocigledno da ne mogu da pronadjem sta to moze biti. Znaci neki soft koji ima vecinu funkcija kao klasican sinth (srpsko znacenje reci sintisajzer) a da pri tome nije production oriented nego samo life performance oriented.
Nadam se da ste razumeli sta mi treba.
Unapred hvala.
Pre nekoliko dana sam resio da kupim neku midi klavijaturu i resio da pocnem da ucim da sviram istu. Racunao sam bolje mi je kupiti midi controller nego synth posto cu kasnije ako naucim moci nesto i snimati na compu. Naime imam sledeci problem. Treba mi neki soft package sa kojim mogu svirati na compu i potrebno mi je da imam ritam masinu i stilove. Vec 2 dana trazim po internetu ali ocigledno da ne mogu da pronadjem sta to moze biti. Znaci neki soft koji ima vecinu funkcija kao klasican sinth (srpsko znacenje reci sintisajzer) a da pri tome nije production oriented nego samo life performance oriented.
Nadam se da ste razumeli sta mi treba.
Unapred hvala.
Re: Midi soft wanted (Ustvari Čoveku Treba Neki VST Softsynth)
Hmmm, ti hoces da kontrolerom simuliras hardverski aranzer..
Iskreno, mislim da takvi programi ne postoje.. no za svaki slucaj, pogledaj program zvan "Band in a box".. on ima neke mogucnosti da pratis i/ili sviras accompaniment delove. E sad da li je to-TO sto tebi treba, nisam siguran.
NO, u svakom slucaju sa tim programom neces imati zadovoljavajuci zvuk, sve ce zvukove vuci sa tvoje kartice i to ce uglavnom biti MIDI wavetable.. tasko da ako snimas nesto, moraces da to exportujes u MIDI, pa da ga importujes u neki program i pozivas virtuelne instrumente...
Drugi program je Reason, on ima malkice vece druge mogucnosti ALI... nema nikakve accompaniment mogucnosti.. naime, sve ces morati predhodno da isprogramiras pa da ga pustis i da po yome sviras sta god ti padne napamet..
Treci program koji je vrrrlo slican po mogucnostima Reasonu, ali mu je filozofija dijametralno suprotna je Fruity Loops... znaci opet ces morati da pratnju iskuckas ili programiras i da sviras samo jedan instument "at the time"...
E sad, postoje mnoooooogi programi koji su emulacija klavijatura, tipa Korg, Roland, Yamaha, Kurzweil... i t d, ali u nijednom nemas modul koji pordzava nacin rada kao sa aranzerom i upotreba "style" i "acompaniment" fazona...
Da, ima i programa koji konvertuju style-ove i patterne iz jednog u drugi Format.. (npr iz Korgovog u Yamahin, ili iz Rolandovog u Korgov.. ) ali da mozes da se igras..tj sviras uz master MIDI klavijaturu... tj uz kontroler... mislim da ne postoje... no ajde pretpostavimo da ni ja neznam sta svega ima na internetu.. ali ja ne znam.. ajde tako da kazem, znaci ne znam za takve programe...
Da simuliraju aranzer!! (da budemo jasni), sem Band in A Box... koji opet ima svoja ogranicenja...
Ahhh, da, umalo zaboravih, dobrodosao na foum

Iskreno, mislim da takvi programi ne postoje.. no za svaki slucaj, pogledaj program zvan "Band in a box".. on ima neke mogucnosti da pratis i/ili sviras accompaniment delove. E sad da li je to-TO sto tebi treba, nisam siguran.
NO, u svakom slucaju sa tim programom neces imati zadovoljavajuci zvuk, sve ce zvukove vuci sa tvoje kartice i to ce uglavnom biti MIDI wavetable.. tasko da ako snimas nesto, moraces da to exportujes u MIDI, pa da ga importujes u neki program i pozivas virtuelne instrumente...
Drugi program je Reason, on ima malkice vece druge mogucnosti ALI... nema nikakve accompaniment mogucnosti.. naime, sve ces morati predhodno da isprogramiras pa da ga pustis i da po yome sviras sta god ti padne napamet..
Treci program koji je vrrrlo slican po mogucnostima Reasonu, ali mu je filozofija dijametralno suprotna je Fruity Loops... znaci opet ces morati da pratnju iskuckas ili programiras i da sviras samo jedan instument "at the time"...
E sad, postoje mnoooooogi programi koji su emulacija klavijatura, tipa Korg, Roland, Yamaha, Kurzweil... i t d, ali u nijednom nemas modul koji pordzava nacin rada kao sa aranzerom i upotreba "style" i "acompaniment" fazona...
Da, ima i programa koji konvertuju style-ove i patterne iz jednog u drugi Format.. (npr iz Korgovog u Yamahin, ili iz Rolandovog u Korgov.. ) ali da mozes da se igras..tj sviras uz master MIDI klavijaturu... tj uz kontroler... mislim da ne postoje... no ajde pretpostavimo da ni ja neznam sta svega ima na internetu.. ali ja ne znam.. ajde tako da kazem, znaci ne znam za takve programe...
Da simuliraju aranzer!! (da budemo jasni), sem Band in A Box... koji opet ima svoja ogranicenja...
Ahhh, da, umalo zaboravih, dobrodosao na foum

Hvala na dobrodoslici.
Da u potpunosti si me razumeo. Trazim vec 2 dana takvu stvar i nikako da naidjem na tako nesto. E sad sta mi je neshvatljivo da u obicnom kineskom sintisajzeru od 5 eura postoji tako nesto a da uz svu tehniku koju imam ne mogu da dobijem isto to na racunaru. Naisao sam i na Bend in a Box ali mi se cini dno dna vizuelno.
Edit: Dodao:
Najbolje sto sam uspeo je sa Ableton Liveom posto on ima neke gotove loopove i stringove, cak mozes da mu menjas i lestvicu ali nisam uspeo da mu menjam lestvicu u skladu sa odredjenom notom nego samo knobovima. U sustini se svodi na isto, 1h podesavanja da bi svirao jednu pesmu od 3 minute.
Da u potpunosti si me razumeo. Trazim vec 2 dana takvu stvar i nikako da naidjem na tako nesto. E sad sta mi je neshvatljivo da u obicnom kineskom sintisajzeru od 5 eura postoji tako nesto a da uz svu tehniku koju imam ne mogu da dobijem isto to na racunaru. Naisao sam i na Bend in a Box ali mi se cini dno dna vizuelno.
Edit: Dodao:
Najbolje sto sam uspeo je sa Ableton Liveom posto on ima neke gotove loopove i stringove, cak mozes da mu menjas i lestvicu ali nisam uspeo da mu menjam lestvicu u skladu sa odredjenom notom nego samo knobovima. U sustini se svodi na isto, 1h podesavanja da bi svirao jednu pesmu od 3 minute.
Ja tako nesto slicno trazim 7 (sedam) godina... sta da ti kazem...djoxy wrote:Trazim vec 2 dana takvu stvar i nikako da naidjem na tako nesto
Hmm, to je zato sto je hardver - hardver, a softver - softver. U aranzerskoj klavijaturi je SVE predodredjeno LIVE performance dok je komkuter uglavnom za studio/home-amater/pro consumption..djoxy wrote:E sad sta mi je neshvatljivo da u obicnom kineskom sintisajzeru od 5 eura postoji tako nesto a da uz svu tehniku koju imam ne mogu da dobijem isto to na racunaru
Dakle sve sredis kuci ili u studiju, pa onda odes na svirku ili isproduciras pesmu..
Pa rekoh ti... nije da nisam...djoxy wrote:Naisao sam i na Bend in a Box ali mi se cini dno dna vizuelno.

E.. cuj, takvih programa ima na milion.. cak, cini mi se da mozes da jedan kontroler ili jednu oktavu na dirkama podesis da ti menja tonalitete, ali... ne mozes da im odredjujes mol/dur/7/sus parametre, vec samo up/down..djoxy wrote:Najbolje sto sam uspeo je sa Ableton Liveom posto on ima neke gotove loopove i stringove, cak mozes da mu menjas i lestvicu ali nisam uspeo da mu menjam lestvicu u skladu sa odredjenom notom nego samo knobovima. U sustini se svodi na isto, 1h podesavanja da bi svirao jednu pesmu od 3 minute.
znaaaaam.. tupljenje... ali tako je... da stisnes A-mol i da das informaciju da ti ceo "bend" svira u A-molu a ti da desnom rukom soliras ili pratis melodiju... taki program... nope, nada, zero, nistica, nula
Sta su sve izmislili ovakav program nije tesko napraviti, nego eto niko da se seti
I ja trazim ovako nesto

I ja trazim ovako nesto

Klavijaturista iz mog benda koristi Ableton Live i MIDI kontroler, i secam se da je neshto podeshavao da moze vise instrumenata odjednom da koristi, ali recimo da mu jedan bude na prvoj oktavi, drugi na drugoj i tako.. tj. odredi da mu svaki instrument radi samo u nekom opsegu tonova i tako mozes da podelish klavijaturu da npr. desnom rukom svirash pratnju a levom solo. (ako sam dobro razumeo shta ti treba)
Ma to moze i u FL i to moze na svakoj dirci drugi zvuk da stavi ako hoce, a moze i na klavijaturi za to i nije potreban neki softver sa kompa
Eee,bas sam bio otvorio ovakvu temu pre nekih 2 meseca na ovom i jos 100 foruma,i niko se nije nicega setio. Jedina stvar koje se ljudi sete je Band in a box taj koji koliko sam probao je cisto s*****. I stvarno ne kapiram sto ne naprave tako nesto da radi kao aranzer,cudi me da ni cubase ni fl ni tako ti poznati programe nemaju to. 

Band in a box ima jako ruzzan interfejs, ali sa dobrom GM bankom, bilo modul bilo softsynth, mozzda mozze da ti bude resenje. Ima brda stilova, neki su sjajni, neki totalno neinteresantni... Ne odbacuj dok ne probas. Treba ga malo provaliti... :]igorpan wrote:Jedina stvar koje se ljudi sete je Band in a box taj koji koliko sam probao je cisto s*****.
Pa nisu orijentisani live nastupima...igorpan wrote:cudi me da ni cubase ni fl ni tako ti poznati programe nemaju to.
igorpan wrote:Eee,bas sam bio otvorio ovakvu temu pre nekih 2 meseca na ovom i jos 100 foruma,i niko se nije nicega setio. Jedina stvar koje se ljudi sete je Band in a box taj koji koliko sam probao je cisto s*****. I stvarno ne kapiram sto ne naprave tako nesto da radi kao aranzer,cudi me da ni cubase ni fl ni tako ti poznati programe nemaju to.
Da postoji nesto sto ti trazis, zasto bi i jedna firma proizvodila klavijature i aranzere. Pravili bi samo midi kontrolere.
Sve sto zelis mozes odraditi u FL studiju samo moras malo sam da se namucis da napravis ritmove.
Ima jos jedan dobar program mada je to isto nesto kao Band in Box samo uradjen za Win XP a zove se Mixcraft 4.
Mozes i pogledati program Studio Instruments mozes pogledati na sajtu http://www.cakewalk.com/
Ja i dalje mislim da tebi ovo treba:
Znaci split klavijature i levom rukom sviras akorde sekvenceru koji po njima svira gruv u izabranom stilu a desnom sviras temu... opet farbom koju si izabrao. Nije preterano zgodno ako imas manju klavijaturu (ne mnogo oktava), ali cak i u tom slucaju jako je jednostavno isprogramirati progresiju, a onda celu klavijaturu koristiti za svirku desnom rukom.
Cela stvar ima VST podrsku i vec sa NI-jevim Bandstand-om zvuci pristojno.
http://www.pgmusic.com/bandbox_featurel ... aniusebiabEnter chords by typing them in, by using the Chord Builder (which allows you to choose and audition different chord types), or by using MIDI Chord Detection from an external keyboard.
Znaci split klavijature i levom rukom sviras akorde sekvenceru koji po njima svira gruv u izabranom stilu a desnom sviras temu... opet farbom koju si izabrao. Nije preterano zgodno ako imas manju klavijaturu (ne mnogo oktava), ali cak i u tom slucaju jako je jednostavno isprogramirati progresiju, a onda celu klavijaturu koristiti za svirku desnom rukom.
Cela stvar ima VST podrsku i vec sa NI-jevim Bandstand-om zvuci pristojno.