Kirk Hammet
Re: Kirk Hammet
Mnogo si ozbiljan!dweezil wrote:...

- DrGreenthumb
- MF veteran
Jedan deeeebeli off : Matori, ja verujem da si ti jaaako dobar muzicar/gitarista/tonac/keramicar/stagod, ali taj snishodljivi stav "ja cu svima da dokazem da nisu u pravu" ti stvarno ne treba, jer od nekog ko je toliko iskusan i inteligentan ipak ocekujem vise. Izgledas kao jos jedan od nesigurnih hormon-rider-a kojih je cyber space pun, a ne verujem ili bar ne zelim da verujem da jesi takav. Your call...Dushan S wrote:SRAM GA BILO, kako li je isfoliranDrGreenthumb wrote:Ne bas u disko klub, ali je Mr Alex skinuo uske gacone obukao Versace 'delce i rekao :"ja sam opak jazz gitaros" , a kad je provalio da mu bas i ne ide u zamenu za puno zelenisa je postao opet no life til leather. Ne, tako je true...Zamisli svirao mu se Jazz! Meni su odvratni ti ljudi koji se usuđuju da vole više od jedne vrste muzike!!! Kao prvo izdao je Metal zbog para (jer je poznato da se u Jazzere ide zbog para a ne iz ljubavi) a onda se zbog još većih para vratio u Testament, jer je poznato da Testament zarađuju MILIONE
Gadi mi se sama pomisao da je neko toliko isfoliran, nabijem ga ja na jazz poluakustičnu sa sve žicama debljina 13 - 60!
On-kinda - Mda, Alex se bas leba najeo od loseg sviranja jazz-a-like obrada. Nije uopste tajna da je sve sto je radio posle Testamenta (sem, mozda Savatage-a hmmm) je bio fijasko, pogotovu novcani, i da jeste jedan od razloga sto su se ponovo okupili bio novac i slava (koji definitivno postoje). Ja jos uvek mislim da je Hammett vise zaduzio ovo covecanstvo od Scolnick-a koliko god puta brze on mogao da odsvira whatever. Mu 2 cents
za hammeta se slazem 100%... to je kao kad bi vodili raspravu da li je bb king dobar gitarista ako nezna da odsvira min/maj7 arpedjo ili slicno...
Ajd ovako, prvo Hammet. objektivno: Tema je o njemu je li tako? Pomenulo se kakav je gitarista. Niko nije rekao da je loš, ne apsolutno loš, ali nije baš dobar, naročito sa obzirom koliko dugo svira, a da su mu po generalnom mišljenju najbolji trenuci bili 80-ih što se tiče sviranja. Onda se ti i još neki ljudi držite neke priče koja nema veze sa time kakav je gitarista, kao zadužio je muziku. Nije on, ne specijalno. U odnosu na nekog Hammeta, čak i njega, Cobain je gitarski imbecil, ne zna ništa, a zadužio je muzički svet daleko više nego neki Hammet, jer je bio genijalac kao autor. Mešaš babe i žabe i ti i neki drugi ljudi, i ne mislim da je ni najmanje egoistično da skrećem pažnju da se mešaju babe i žabe i istrajem u priči. Nečiji talenat vezano za kompoziciju i umeće sviranja ili uspeh nečijeg benda su tri različita pojma. Ne može neko da kaže da je on "dobar gitarista" jer je njegov bend popularan, ili je ostavio iza sebe dobre pesme. Kirk Hammet je osrednji gitarista koji dobro funkcioniše u bendu i ništa više, ne postoji niti jedan element u njegovom sviranju koji je unikatan, vanserijski, inovativan, ili bilo šta što bi ga izdvojilo od drugih. Ti bi to kao neko ko ima avatar na kom je sa gitarom morao da znaš da razdvojiš. Gitara je zanat, veština, ima jasne, definisane elemente, i umesto što pokušavaš da me prozoveš lično u raspravi o nečemu, pokušaj sa argumentima, argumenti su super. Na primer, daš mi primer mesta gde je on odsvirao nešto vanserijski i obrazložiš zašto. Za nekog Noflera, Halena, Vai-a, Gilmura, itd ja bih ti to mogao naći i obrazložiti zašto, za Kirka ne umem pronaći, a nisam primetio da iko drugi ume. Nije sviranje gitare nešto baš toliko subjektivno, i zna se ko je i zašto je dobar, i moje raspravljanje polazi od toga. Nije otvoreno za razgovor, lupam, da li je Van Halen dobar. Naravno da je genije, onaj ko to ne razume zašto, to je njegov problem, kao što je moj problem to što ja ne volim Nirvanu, Cobain i dalje ostaje genije. Ovo nije priča o ličnom ukusu, jer ja VOLIM metaliku, i čak gotivim dosta solo deonica sa starih albuma, ali pokušavam pričati objektivno.DrGreenthumb wrote:Jedan deeeebeli off : Matori, ja verujem da si ti jaaako dobar muzicar/gitarista/tonac/keramicar/stagod, ali taj snishodljivi stav "ja cu svima da dokazem da nisu u pravu" ti stvarno ne treba, jer od nekog ko je toliko iskusan i inteligentan ipak ocekujem vise. Izgledas kao jos jedan od nesigurnih hormon-rider-a kojih je cyber space pun, a ne verujem ili bar ne zelim da verujem da jesi takav. Your call...Dushan S wrote:SRAM GA BILO, kako li je isfoliranDrGreenthumb wrote:Ne bas u disko klub, ali je Mr Alex skinuo uske gacone obukao Versace 'delce i rekao :"ja sam opak jazz gitaros" , a kad je provalio da mu bas i ne ide u zamenu za puno zelenisa je postao opet no life til leather. Ne, tako je true...Zamisli svirao mu se Jazz! Meni su odvratni ti ljudi koji se usuđuju da vole više od jedne vrste muzike!!! Kao prvo izdao je Metal zbog para (jer je poznato da se u Jazzere ide zbog para a ne iz ljubavi) a onda se zbog još većih para vratio u Testament, jer je poznato da Testament zarađuju MILIONE
Gadi mi se sama pomisao da je neko toliko isfoliran, nabijem ga ja na jazz poluakustičnu sa sve žicama debljina 13 - 60!
On-kinda - Mda, Alex se bas leba najeo od loseg sviranja jazz-a-like obrada. Nije uopste tajna da je sve sto je radio posle Testamenta (sem, mozda Savatage-a hmmm) je bio fijasko, pogotovu novcani, i da jeste jedan od razloga sto su se ponovo okupili bio novac i slava (koji definitivno postoje). Ja jos uvek mislim da je Hammett vise zaduzio ovo covecanstvo od Scolnick-a koliko god puta brze on mogao da odsvira whatever. Mu 2 cents
A što se tiče onoga o meni, mogu ti reći da ti je malo bzvz fora. Ono što si napisao otprilike znači da ti imaš pravo da braniš svoj stav i obrazlažeš ga, bez argumenata koji bi bili adekvatni, na primer, "Odsvirao je u toj i toj pesmi Kirk to i to i to je dojajno i revolucionarno" a ja treba da se pravim da ne znam ono što znam da ne bih ne daj bože, ispao umišljen, i da se uzdržim od komentarisanja, na tvoj, ne želim te uvrediti, ali pomalo klinački komentar koji je upravo zvučao umišljeno, snishodljivo i kvazi frajerski, onaj koji sam citirao. Ja ne znam šta je umišljenije, da ja od tebe tražim argumentaciju, i poštovanje prema PRAVOM znanju sviranja (koje Skolnik za razliku od Kirka poseduje, nevezano za autorski rad benda) ili da upravo ti sebe proglašavaš pozvanim da znaš kako se Skolnic prodao, da se podsmevaš i da konačno proglašavaš da ja ne smem da uperim prstom na tuđe puvanje. Ja se sprdam radi sprdanja, ako misliš da su neki moji komentari lični - nisu. Na nekoj drugoj temi ćemo se ti i ja možda složiti, na ovoj ne, ovo je samo najobičniji internet forum, i stvarno me ne interesuje da mislim još i o tome da li ću napraviti loš imidž, kao "Vidi ovaj al je umišljen". Kao što vidiš jako sam uporan po nekim pitanjima, i volim raspravu, zašto da ne. Pričaj sa mnom normalno, ponudi mi argumente i ja ću normalno da ti odgovorim. Ako pričaš stvari tipa "Skolnik je isfoliran jer svira džez", kako očekuješ da ti odgovorim na to sa poštovanjem i ozbiljnošću? Raspisah se, ali ako si stigao dovde čitajući, LoL, nadam se da ti je jasno na šta mislim. A fakat da volim da nanišanim sprdnjom kad neko odvali nešto užasno bzvz, istina je, teško mi je uzdržati se, šta je tu je! Da su kod nas ljudi malo normalniji, možda bi bili malo umereniji i manje samopouzdani kad pričaju o stvarima koje dobro ne poznaju. Nisam ja otišao kod Točka da mu objašnjavam kako se svira, kod elektroinženjera da mu pričam o struji, i ako se odlučim da nešto napišem na nekoj temi, to je obično zato što sam prilično dobro potkovan, ne pričam zato što me zasvrbelo levo jajce pa mi se svađa. Ako imaš argumente da mi objektivno pokažeš da nisam u pravu, ja ću ti reći "bravo", zašto da ne? Evo za Kirka, podseti me jednog momenta u kom je bio genijalan i objasni zašto i ja ću priznati da si u pravu i častim te pivom, a pusti to bavljenje mojim navodnim egoizmom. Ja znam dosta toga zbog kilometraže, u vezi toga volim da se raspišem, a ono što ne znam ćutim i slušam one koji to znaju bolje od mene, a kao što to biva u životu, koliko god znao, postoji neko ko zna više!
Meni je recimo šokantan vrlo realan egoizam drugih, kako toliko mnogo ljudi kod nas na forumima, može tako samopouzdano da priča o stvarima koje ne znaju dobro, ili da neke ikone muzike proglašava za vezare, a neke ljude koji su vezare kuje u zvezde. Tema Kirk Hammet je sama po sebi Teenage, toliko Teenage, kao da je na Yu Metal forumu

Pozz!
P.S. vidiš, moram da editujem, zaboravih... Nisam uopšte dobar keramičar, pa ono, ako imaš neki savet da daš, otvori temu negde na forumu, treba u kuhinji da stavim nove pločice

Last edited by Dushan S on 22 Dec 2008, 06:23, edited 3 times in total.
B.B. King JESTE genijalac, ali za to postoje dobri razlozi. B.B. King je ikona za koju će svako ko ima iole mozga i znanja o muzici reći nešto lepo, da ne govorim šta kolege misle o njemu. Teško da se Kirk time može pohvaliti. B.B. ti odsvira 3 note pentatonike i odmah ti se digne kosa na potiljku. Odsvira onaj njegov vibrato na jednom tonu i dovoljno je. Hammet je u stanju da sedi na wah-u 5 minuta i gnjavi po pentatonici 5 minuta i kao, nikom ništa. Kad sam pričao da Hammet nije specijalan, nisam mislio na tehniku. Ja prvi prezirem hipertehničke masturbatore tipa Michael Angelo, Impelliteri i kompanija.Duane wrote:za hammeta se slazem 100%... to je kao kad bi vodili raspravu da li je bb king dobar gitarista ako nezna da odsvira min/maj7 arpedjo ili slicno...
pa onaj koji je otvorio temu i jes teenage... ali jedini razlog iz kog sam je otvorio jer sam video da ga ljudi mnogo prozivaju po forumu tipa "kirk hammet je ogavan gitarista", a ti ljudi se nisu odazvali u temi... samo sam hteo da stavim to pljuvanje po hammetu u korektan forum, a to je battlegrounds spitefest da se lepo pokaze kako ti komentari zvuce... e sad drugo je kad ti dushane komentarises jer imas puno iskustva i lepo kazes sta ti se nesvidja kod hammeta i zasto je to tako... nekazem da treba svi da gotive hammeta, ali kad vidim ljude koji nesviraju gitaru ukupno 5 godina kako kazu da kirk bukvalno nema pojma... mislim red je bar malo reagovati na to, a on je po forumu prozivan kao poslednja shusha... a ja verujem da je covek ako nista drugo bar PROFESIONALAC... nemogu ja da kazem da li je on dobar ili genijalan ili pak los, jer ja sviram nesto sitno 5 godina, ali sigurno covek koji svira 30 godina u jednom profesionalnom bendu nemoze biti prozivan od strane ljudi koji sviraju ne vise od 5 godina i to je jedini razlog zbog kog sam otvorio temu 
ps. ja nisam rekao da bb nije genijalac... cak stavise on je odlican gitarista, bas zbog tih three tone solazha koje nemoze NIKO na svetu da odsvira isto

ps. ja nisam rekao da bb nije genijalac... cak stavise on je odlican gitarista, bas zbog tih three tone solazha koje nemoze NIKO na svetu da odsvira isto

A kakvi su vam likovi kao shto su Ron Thal ili Mathias "IA" Eklundh?
Meni su obojica zanimljivi iako su idrkatori tezhi, pogotovo ovaj prvi
Mathiasov bend Freak Kitchen mi je skroz dobar, a ja nisam teenage mutant.
Meni su obojica zanimljivi iako su idrkatori tezhi, pogotovo ovaj prvi

Mathiasov bend Freak Kitchen mi je skroz dobar, a ja nisam teenage mutant.

meni je matias skroz zanimljiv lik, nisam slusao puno, al ono sto sam cuo je zanimljivo 
ps. sta je sad lose biti teenage mutant?

ps. sta je sad lose biti teenage mutant?
- DrGreenthumb
- MF veteran
Uvek zaboravljas jednu bitnu stvar, vecina ljudi ovde i ja med njima, nisu profesionalci, nemaju uvo nekoga ko 20 godina svira/mixa/ziviodmuzike. Ja sam subjektivan. Moji arsini su subjektivni. Meni je on ok jer je snimio jedan Blackened, Unforgiven ili The God that Failed, One, dobar je zato sto mu vecina solaza ne traje preko 30 sec, dobar je jer nije snimio dosadan i uzasan solo album, zato sto mu je solo u The Shortest Straw tako divno zajeban da smo ga kao klinci mesecima slusali i pokusavali da skinemo na uvo... Btw, da si uopste procitao i jedan moj post na ovoj temi, primetio bi da ga nijednom nisam deklarisao kao dobrog/loseg/vanserijskog, rekao sam samo da je pravi covek na pravom mestu i da je snimio neke pesme koje su jebeno antologijske, analiziranje njegovih tehnickih sposobnosti ne bih takao ni motkom od 10 metara, tako da ya're barking at the wrong tree fella...Dushan S wrote:
Ajd ovako, prvo Hammet. objektivno: Tema je o njemu je li tako? Pomenulo se kakav je gitarista. Niko nije rekao da je loš, ne apsolutno loš, ali nije baš dobar, naročito sa obzirom koliko dugo svira, a da su mu po generalnom mišljenju najbolji trenuci bili 80-ih što se tiče sviranja. Onda se ti i još neki ljudi držite neke priče koja nema veze sa time kakav je gitarista, kao zadužio je muziku. Nije on, ne specijalno. U odnosu na nekog Hammeta, čak i njega, Cobain je gitarski imbecil, ne zna ništa, a zadužio je muzički svet daleko više nego neki Hammet, jer je bio genijalac kao autor. Mešaš babe i žabe i ti i neki drugi ljudi, i ne mislim da je ni najmanje egoistično da skrećem pažnju da se mešaju babe i žabe i istrajem u priči. Nečiji talenat vezano za kompoziciju i umeće sviranja ili uspeh nečijeg benda su tri različita pojma. Ne može neko da kaže da je on "dobar gitarista" jer je njegov bend popularan, ili je ostavio iza sebe dobre pesme. Kirk Hammet je osrednji gitarista koji dobro funkcioniše u bendu i ništa više, ne postoji niti jedan element u njegovom sviranju koji je unikatan, vanserijski, inovativan, ili bilo šta što bi ga izdvojilo od drugih. Ti bi to kao neko ko ima avatar na kom je sa gitarom morao da znaš da razdvojiš. Gitara je zanat, veština, ima jasne, definisane elemente, i umesto što pokušavaš da me prozoveš lično u raspravi o nečemu, pokušaj sa argumentima, argumenti su super. Na primer, daš mi primer mesta gde je on odsvirao nešto vanserijski i obrazložiš zašto. Za nekog Noflera, Halena, Vai-a, Gilmura, itd ja bih ti to mogao naći i obrazložiti zašto, za Kirka ne umem pronaći, a nisam primetio da iko drugi ume. Nije sviranje gitare nešto baš toliko subjektivno, i zna se ko je i zašto je dobar, i moje raspravljanje polazi od toga. Nije otvoreno za razgovor, lupam, da li je Van Halen dobar. Naravno da je genije, onaj ko to ne razume zašto, to je njegov problem, kao što je moj problem to što ja ne volim Nirvanu, Cobain i dalje ostaje genije. Ovo nije priča o ličnom ukusu, jer ja VOLIM metaliku, i čak gotivim dosta solo deonica sa starih albuma, ali pokušavam pričati objektivno.
A što se tiče onoga o meni, mogu ti reći da ti je malo bzvz fora. Ono što si napisao otprilike znači da ti imaš pravo da braniš svoj stav i obrazlažeš ga, bez argumenata koji bi bili adekvatni, na primer, "Odsvirao je u toj i toj pesmi Kirk to i to i to je dojajno i revolucionarno" a ja treba da se pravim da ne znam ono što znam da ne bih ne daj bože, ispao umišljen, i da se uzdržim od komentarisanja, na tvoj, ne želim te uvrediti, ali pomalo klinački komentar koji je upravo zvučao umišljeno, snishodljivo i kvazi frajerski, onaj koji sam citirao. Ja ne znam šta je umišljenije, da ja od tebe tražim argumentaciju, i poštovanje prema PRAVOM znanju sviranja (koje Skolnik za razliku od Kirka poseduje, nevezano za autorski rad benda) ili da upravo ti sebe proglašavaš pozvanim da znaš kako se Skolnic prodao, da se podsmevaš i da konačno proglašavaš da ja ne smem da uperim prstom na tuđe puvanje. Ja se sprdam radi sprdanja, ako misliš da su neki moji komentari lični - nisu. Na nekoj drugoj temi ćemo se ti i ja možda složiti, na ovoj ne, ovo je samo najobičniji internet forum, i stvarno me ne interesuje da mislim još i o tome da li ću napraviti loš imidž, kao "Vidi ovaj al je umišljen". Kao što vidiš jako sam uporan po nekim pitanjima, i volim raspravu, zašto da ne. Pričaj sa mnom normalno, ponudi mi argumente i ja ću normalno da ti odgovorim. Ako pričaš stvari tipa "Skolnik je isfoliran jer svira džez", kako očekuješ da ti odgovorim na to sa poštovanjem i ozbiljnošću? Raspisah se, ali ako si stigao dovde čitajući, LoL, nadam se da ti je jasno na šta mislim. A fakat da volim da nanišanim sprdnjom kad neko odvali nešto užasno bzvz, istina je, teško mi je uzdržati se, šta je tu je! Da su kod nas ljudi malo normalniji, možda bi bili malo umereniji i manje samopouzdani kad pričaju o stvarima koje dobro ne poznaju. Nisam ja otišao kod Točka da mu objašnjavam kako se svira, kod elektroinženjera da mu pričam o struji, i ako se odlučim da nešto napišem na nekoj temi, to je obično zato što sam prilično dobro potkovan, ne pričam zato što me zasvrbelo levo jajce pa mi se svađa. Ako imaš argumente da mi objektivno pokažeš da nisam u pravu, ja ću ti reći "bravo", zašto da ne? Evo za Kirka, podseti me jednog momenta u kom je bio genijalan i objasni zašto i ja ću priznati da si u pravu i častim te pivom, a pusti to bavljenje mojim navodnim egoizmom. Ja znam dosta toga zbog kilometraže, u vezi toga volim da se raspišem, a ono što ne znam ćutim i slušam one koji to znaju bolje od mene, a kao što to biva u životu, koliko god znao, postoji neko ko zna više!
Meni je recimo šokantan vrlo realan egoizam drugih, kako toliko mnogo ljudi kod nas na forumima, može tako samopouzdano da priča o stvarima koje ne znaju dobro, ili da neke ikone muzike proglašava za vezare, a neke ljude koji su vezare kuje u zvezde. Tema Kirk Hammet je sama po sebi Teenage, toliko Teenage, kao da je na Yu Metal forumu![]()
Pozz!
P.S. vidiš, moram da editujem, zaboravih... Nisam uopšte dobar keramičar, pa ono, ako imaš neki savet da daš, otvori temu negde na forumu, treba u kuhinji da stavim nove pločice
Apropo komentara - nema bas puno veze sa ovom temom vec tvojim stavom, uopste. To za Scolnick-a je my bad ali sam bio izazvan pa nisam reagovao bas adekvatno... Ja absolutno nisam neko ko ce da ti govori sta ces i kako da radis, ali ako ocekujes da su svi ovde na tvom nivou i da ce dati argumentaciju kojom bi ti bio zadovoljan, gresis. Weekend wariors bro. Vecina. Svejedno ti to ne daje za pravo, da patroniziras sve redom kao da imaju 13 godina.
A za jazz? Pa, ja jazz volEm koliko i disko u disko klub! Uvredio si me na licnom nivou pa sam morao da odgovorim u istom tonu

PS. Evo zasto je Kirk genija , dodjes mi pivo...
Ajoj kakva solaza od 0:15 do 0:38. 

Ne mogu da verujem koliko je ovo dobro!DrGreenthumb wrote:PS. Evo zasto je Kirk genija

Kao, jbga gle' budale, uzeše mi je iz ruke!

ne vidim sta je ovde genijalno ali dobra je foraDrGreenthumb wrote:PS. Evo zasto je Kirk genija

kao prvo slazem se s tobom, ali ovo nije nikakav argument. pod jedan, etiketiras i uzimas zdravo za gotovo neke stvari i vrsis neke presigurne konkluzije koje sagovornika stavljaju u nezahvalnu poziciju. znaci, ako neko nece o bb kingu reci da je genijalac i ikona, on je automatski bez mozga. okej, ovo za kirka da li ce kolege pricati lepo o njemu, to je merljivo i proverljivo u praksi, pitamo kolege i to je to, stoga okej. medjutim, sledeca recenica je lol, verujem da si se razemotivio ili nesto, posto nisam ocekivao ovakav 'argument' od tebe:) mislim, ne moram valjda da ti objasnjavam zasto poslednja recenica nema veze sa objektivnom diskusijom. mislim, mozda neko i svrsi na prvu notu kingovu, a mozda, opet, neko ostane sasvim ravnodusan. ah da, ako je ravnodusan, onda je problem u njemu i nema mozga:) ovde otvoreno radis ono sto tebe najcesce nervira u diskusiji, pa nemojmo tako majku mu:)B.B. King JESTE genijalac, ali za to postoje dobri razlozi. B.B. King je ikona za koju će svako ko ima iole mozga i znanja o muzici reći nešto lepo, da ne govorim šta kolege misle o njemu. Teško da se Kirk time može pohvaliti. B.B. ti odsvira 3 note pentatonike i odmah ti se digne kosa na potiljku.
e sad, sto se tice cele diskusije, vas par sto je krenulo da se pici, generalno imate problem gluvih telefona:) da bi se diskutovalo kvalitetno, jedna od najbitnijih stvari je valjda da uskladite terminologiju. dakle, sta je dobar gitarista, da li je to termin koji definise zanatsko umece ili inovativnost ili originalnost ili sve to odjednom, da li se tu racuna odnos sa bendom ili se gleda konkretno samo njegovo sviranje, da li se gleda koliko stilova ume da svira, da li se gleda koliko je znacajan za muziku, da li se gleda xyz faktor itd. ili se, opet, gleda sve to? a ne jedan prica 'on je dobar gitarista ne bi ni mrava zgazio', a drugi prica 'on je sranje gitarista bije zenu'.
sto se tice same teme, ostacu uzdrzan jer ne bih da raspravljam o tehnickim aspektima svetskih gitarista jer nisam ni sa kim sedeo i dzemovao, niti gledam neke 'gitarske demonstracije', a svi su adekvatni u svojim bendovima, tako da sa te strane nemam sta da kazem. sto se tice nekog drugog aspekta, ostacu i tu uzdrzan jer bih mogao samo da kazem neki moj filing i subjektivni utisak sto je opet merodavno samo meni i tako i treba da bude. kad budemo pricali o reakcijama na sviranje odredjenih gitarista, rado cu podeliti sa vama da li mi se dize kosa na glavi kad cujem bb kinga, hamstera ili bilo koga treceg, al sad je to besmisleno da iznosim.
Sa jedne strane možda si u pravu, ako misliš na to da bi svako trebalo da je podložan preispitivanju, ali sa druge strane ne znam šta hoćeš da kažeš. DA, naravno da su vremenom neke stvari utvrđene i da više nema smisla razgovarati o njima. Ti možeš da kažeš da ti se mercedes ne sviđa, da ti se ne dopada dizajn, ili da tebi trebaju drugačija kola, ali postoji jedan trenutak kada kritikovanje nekoga, naročito bez argumenata samo govori o onome ko kritikuje a ni na koji način o kritikovanom. Mercedes su dobra kola, tačka. Ukoliko neko u raspravi ne izađe sa nekom čvrstom i novom informacijom, na primer da je proizvodnja merdže prebačena kod Kineza, u čemu je smisao "Uvažavanja" tuđeg mišljenja?Doolio wrote:kao prvo slazem se s tobom, ali ovo nije nikakav argument. pod jedan, etiketiras i uzimas zdravo za gotovo neke stvari i vrsis neke presigurne konkluzije koje sagovornika stavljaju u nezahvalnu poziciju. znaci, ako neko nece o bb kingu reci da je genijalac i ikona, on je automatski bez mozga.B.B. King JESTE genijalac, ali za to postoje dobri razlozi. B.B. King je ikona za koju će svako ko ima iole mozga i znanja o muzici reći nešto lepo, da ne govorim šta kolege misle o njemu. Teško da se Kirk time može pohvaliti. B.B. ti odsvira 3 note pentatonike i odmah ti se digne kosa na potiljku.
U to šta je po čijem ukusu - ne ulazim. Ne moram da volim nešto da bih razumeo ili poštovao.
Haha, pa kapiram. Ne držim ja samo akademsko predavanje, i naravno da ću reći i kako osećam u vezi nečega, tj da li mi se sviđa i možda u ovom slučaju nisam jasno razgraničio, izvinjavam se.okej, ovo za kirka da li ce kolege pricati lepo o njemu, to je merljivo i proverljivo u praksi, pitamo kolege i to je to, stoga okej. medjutim, sledeca recenica je lol, verujem da si se razemotivio ili nesto, posto nisam ocekivao ovakav 'argument' od tebe:) mislim, ne moram valjda da ti objasnjavam zasto poslednja recenica nema veze sa objektivnom diskusijom. mislim, mozda neko i svrsi na prvu notu kingovu, a mozda, opet, neko ostane sasvim ravnodusan. ah da, ako je ravnodusan, onda je problem u njemu i nema mozga:) ovde otvoreno radis ono sto tebe najcesce nervira u diskusiji, pa nemojmo tako majku mu:)

Za informaciju, možda i ja preterujem u jednom drugom smislu - jednostavno ne podnosim da nešto lično ne kapiram ili ne umem osetiti. Kada se recimo pojavio Grunge kao muzički stil, meni je to strašno bilo odbojno, možda ne ona "metalična" struja kao Alice in Chains, ali Nirvana i Pearl Jam su mi bili grozota. Posle izvesnog vremena sam stegao zube i rekao da svi oni koji to vole ne mogu baš biti budale, i naterao sebe da preslušavam dok nisam mogao odjednom da uhvatim taj "vibe" i da osećam ono što treba da osetim, i kad mi je proradila sijalica, odjednom je sve bilo u redu, ne moram slušati ako neću, ali sam na neki način "Integrisao" sve ono kvalitetno iz tog žanra u svoj sistem i razumem ga. Takođe sam na primer nepušač, ali sam na silu propušio sa nekih 20 i nešto zato što me je interesovalo da osetim kako se pušači osećaju, (nekako mi je bilo glupo jer nemam niti najmanju potrebu za tim i sasvim mi je strano), a zatim sam prestao da pušim jer više nije bilo potrebe, nakon što sam skapirao. Bilo mi je besmisleno da pričam sa ljudima o pušenju, ili da gajim neki negativan stav tek tako o tome kad u stvari zaista ništa ne znam, nepušač sam. Nakon toga sam mogao da pričam iz nekog drugog ugla, i iako sam ranije možda imao druge stavove, ne smeta mi i ne sedim na glavi nekome ko je drugačiji: Ne odobravam pušenje, ali poštujem tuđe pravo da to izabere.
Ne kažem da sad i svi drugi ljudi moraju da vole ili probaju nešto ako im se ne sviđa, ali ne moraju ni da u startu budu zatvoreni na činjenicu da je nešto što im se ne sviđa dobro, ili da kuju nešto što ne vredi zaista u zvezde samo zbog ličnih afiniteta. Ne dopada mi se stav da je istina samo ono što mi subjektivno skockamo, a sa svim svojim neznanjem... Nikad neću pričati o slikarstvu, jer sam zaista neinformisan, mogu samo da kažem da mi se sviđa neka slika, i uvek ću radije ćutati o temama koje ne poznajem dovoljno i slušati tuđa mišljenja nego da sudim na osnovu minimalnog razumevanja i znanja. Biti brzoplet, subjektivan, i preterano samouveren jeste ljudski ali je istovremeno i velik ljudski problem, u vezi mnogo bitnijih stvari od ljubavi prema muzici.
Malo je off topic, ali kada si već ukazao na moguću nedoslednost u onom što pišem, nekako je logično da možda bolje objasnim pozadinu, zašto se recimo raspravljam na ovoj temi.

Žao mi je ako si se osetio uvređenim, zaista, ali nisam imao nameru da te uvredim, ništa u onome što sam pričao nije govorilo o tome da li, lupam, tebi smrdi mali prst na desnoj nozi pa da se uvrediš, a nije uvredljivo dovesti u pitanje nečlije mišljenje, naročito kroz sprdnju i šalju. Možda je u pitanju to da si preosetljiv, za nijansu.A za jazz? Pa, ja jazz volEm koliko i disko u disko klub! Uvredio si me na licnom nivou pa sam morao da odgovorim u istom tonu

Ne mogu da ti platim pivo za youtube clip imitacije Hendrixa, još da je zapalio gitaru, pa ajd, ali ovako... Slabo!